Van der Steen bakt beste Paasbrood Echte Bakkers

Van der Steen

WAGENINGEN - Van der Steen, De Echte Bakker in Made, is de winnaar van de landelijke Paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Een mooie opsteker voor de bakker die zilver haalde bij de Kerststollencompetitie in december. De tweede plaats gaat naar Thijs Koolen, De Echte Bakker in Ell. Steenbergen, De Echte Bakker in Meppel eindigde op de derde plaats en manifesteert zich daarmee naast twee collega’s die al eens Beste Echte Bakker werden.

Spannende finaleronde

Alle Echte Bakkers van Nederland konden gedurende twee weken hun paasbroden insturen en deelnemen aan de competitie. De keuringen zijn uitgevoerd door Joost Hagenaars, bakkerijadviseur van GildePartner Zeelandia en een keurmeester van het onafhankelijk Nederlands Bakkerij Centrum. Het aantal inzendingen lag met 149 veel hoger dan eerdere jaren. De 15 allerbesten werden beoordeeld met vijf sterren en plaatsten zich hiermee voor de finaleronde. Hiervoor werden de paasbroden onaangekondigd opgehaald uit de winkels wat de strijd extra spannend maakte.

Geweldig

Jeroen van der Steen reageert dolblij en deelt het nieuws snel met zijn broer Barry en vader Ad. Op Facebook stromen de felicitaties al gauw binnen en na enkele uren is het bericht 400 keer ‘geliket’. “We hebben het allemaal samen gedaan en zijn echt trots op onze eerste plaats”, jubelt hij. Thijs Koolen reageerde niet minder enthousiast. “Na de carnaval hebben we ons voorgenomen te gaan voor een prijs in de paasbrodencompetitie. Echt super dat dat is gelukt!” Ook bij Steenbergen in Meppel is het enthousiasme groot. Willem Steenbergen doet mee aan de competities om het beste uit de bakkers te halen. “Het houdt ons scherp en een prijs als deze motiveert natuurlijk enorm.”

Creatief in modellen

Keurmeesters Joost Hagenaars en Henri Elders geven aan dat de Echte Bakkers creatief zijn in de modellen van de paasbroden. “Naast een eivorm en een stolmodel zien we dat bakkers de broden aan de zijkant insnijden waardoor een hoger brood ontstaat”, aldus Hagenaars. “Ook in decoratie en vulling zien we mooie variaties,” vult Elders aan. Hagenaars: “De prijswinnaars van dit jaar bakken allemaal een heel goed paasbrood met een heerlijke smaak. Van der Steen maakt het verschil in bakaard, maar het ligt heel dicht bij elkaar.”

Lees ook
Bas Gommans bakt wederom de beste kerststol van Nederland

Bas Gommans bakt wederom de beste kerststol van Nederland

Echte Bakker Bas Gommans won voor de vijfde keer de landelijke kerststollenkeuring van het Echte Bakkersgilde. Jurylid Kris Huijsman noemde de stol een terechte winnaar. “De kleur is prachtig en de smaak en eeteigenschappen perfect. Echt een topper, deze stol.” De tweede plaats ging naar Scholtens in Winschoten en de derde plaats...

Vakwedstrijden blijven populair

Vakwedstrijden blijven populair

Met 186 deelnemers zijn de jaarlijkse BakkersVakWedstrijden nog steeds populair. Ook dit jaar vond het evenement plaats in Drachten. Binnen twintig verschillende categorieën werden er prijzen weggegeven. De grote winnaar van de avond was Bakkerij Nollen, die er met de kampioensbokaal vandoor ging.

Bakeplus krijgt distributielicentie Echte Bakkersverpakkingen

Bakeplus krijgt distributielicentie Echte Bakkersverpakkingen

Bakeplus is sinds 7 oktober gerechtigd om de Echte Bakkersverpakkingen uit te leveren aan de 158 bakkerijen die zijn aangesloten bij Echte Bakkersgilde. “Door deze nieuwe samenwerking ontstaat er een gelijk speelveld en dat is in het belang van onze aangesloten Echte Bakkers”, aldus directeur Geert Caniels.

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...