Haafs en Bergerslag winnaars Desem Awards

De winnaars van de Desem Awards in de categorieën gevuld en ongevuld desembrood zijn 19 juni bekend gemaakt. Bakkerij Haafs, met winkels in Haren (Gr.) en Vries, won in de categorie ongevuld desembrood. Vorig jaar kreeg Wilfred Haafs nog het brons in deze categorie. In de categorie gevuld desembrood ging de Award naar Bergerslag, De Echte Bakker uit Staphorst.

Desem Awards

De strijd om de Desem Awards werd gehouden bij sterrenrestaurant De Librije in Zwolle waar alle Echte Bakkers hun producten konden inleveren. De keuring werd uitgevoerd door Meester Boulanger en lid van het Nederlands BoulangerieTeam, Peter Bienefelt en Marco van Scheijndel, technisch adviseur van GildePartner en desemspecialist Puratos.

Terwijl Jonnie Boer van de Librije de bakkers uit de doeken deed wat de rol van brood is in zijn restaurant, keurden Bienefelt en Van Scheijndel volop. De variatie aan inzendingen was groot en stemde de keurmeesters positief. Peter: “Door de keuze van de kwaliteit bloem kan de bakker sturen op smaak en zo zijn eigen unieke product bakken”.

Prijzen

De tweede prijs ging in beide categorieën naar Slagter, De Echte Bakker uit Coevorden. De derde prijs in de categorie ongevuld was voor Roel Boonstra, De Echte Bakker met winkels in De Knipe en Heerenveen. In de categorie gevuld desembrood is het brons voor Kees van der Woerd, De Echte Bakker met winkels in Doorn, Eck en Wiel en Maarn.

De keurmeesters spraken van een goed niveau van de inzendingen. Van Scheijndel: “De spekkigheid van het kruim is goed aanwezig bij de meeste broden en ook proefden we verrassende smaakcombinaties bij de gevulde broden.” Marco geeft een algemene tip mee aan de deelnemers: “Durf te bakken, desembrood bevat meer water en daardoor kan het langer gebakken worden.”

Prijsuitreiking

De prijzen worden deze week uitgereikt aan de winnaars in hun eigen winkels door Bart van Gelder, Sales Manager Ambacht van Puratos en Ron Brinkhuis, Marketing Adviseur Buitendienst van het Gilde.

Lees ook
Meester Boulanger Peter Bienefelt opent eigen bakkerij

Meester Boulanger Peter Bienefelt opent eigen bakkerij

Peter Bienefelt en zijn vrouw Natasja openen 26 februari hun nieuwe winkel in Rhoon. De Boulanger is een bakkerij en winkel ineen waar de beleving van het bakkersambacht centraal staat. De bakkerij heeft een traditionele stenen vloeroven en 80 procent van de producten wordt gemaakt met desem.

Meest gelezen artikelen van juli, augustus en september

Meest gelezen artikelen van juli, augustus en september

In aanloop naar 2021 kijken we terug naar op afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het derde kwartaal van 2020? De top 5 van juli, augustus en september.

Martin Nijkamp pakt na drie jaar weer het goud bij de oliebollencompetitie van de Echte Bakkers

Martin Nijkamp pakt na drie jaar weer het goud bij de oliebollencompetitie van de Echte Bakkers

Al 12 jaar op rij staat Martin Nijkamp uit Holten in de top drie van de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Dit jaar wederom als nummer één. Op de voet gevolgd door Steenbergen die vorig jaar derde werd en ook al 6 jaar achter elkaar een top oliebol inlevert. De verrassing van dit jaar is Verdeuzeldonk, De Echte Bakker uit Wanssum...