Vereniging van Meesters opgericht

Vereniging van Meesters opgericht

HAAFTEN - Er is een officiële Vereniging van Meesters opgericht waarin alle Meesters Patissier en Meesters Boulanger zijn vertegenwoordigd. Deze vereniging staat los van organisaties in de branche, omdat er wordt gestreefd naar een branchebreed draagvlak binnen de bakkerijsector voor op te zetten activiteiten. De Vereniging van Meesters presenteert zich voor het eerst op 5 en 6 maart tijdens Bakkersvak in Rosmalen. Hier worden ook de eerste plannen ontvouwd.

Uithangbord

Leden van de Vereniging van Meesters zijn de huidige Meesters Boulanger en Meesters Patissier die Nederland rijk is: Rudolph van Veen, Robèrt van Beckhoven, Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand, Mark Plaating, Wietse Schiere en Wilfred Haafs. Doel van de vereniging is de Meesters het uithangbord van de branche te laten worden. Gezamenlijk zullen initiatieven worden genomen om de Meesters te helpen en te ondersteunen bij het ontwikkelen van initiatieven die de gehele bakkerijsector ten goede komen.

Examen

Eén van de eerste doelstellingen is het organiseren van nieuwe examens voor de titel Meester Boulanger en Meester Patissier. Deze gaan naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in het voorjaar van 2018. De inschrijving wordt tijdens Bakkersvak 2017 officieel geopend.

Code van Eer

Iedere Meester ondertekent voortaan een Code van Eer. Dit betekent dat van de Meesters een aantal zaken wordt verwacht. Zo dienen ze met een plan van aanpak te komen hoe hij of zij zich in het nieuwe kalenderjaar gaat onderscheiden en op welke wijze hij of zij zich zal inzetten voor de branche. De Vereniging van Meesters wil hiermee bereiken dat alle Meesters bijdragen aan het ondersteunen, stimuleren en inspireren van de gehele bakkerijsector.

Bestuur

Het voorlopige bestuur van de Vereniging van Meesters bestaat uit de volgende personen: Reginald Weeber (voorzitter), Peter van der Wal (penningmeester), Paul van Pelt (communicatie/sponsoring), Martijn Verkerk (secretariaat) en Wietse Schiere (algemeen lid). Er worden nog gesprekken gevoerd met één kandidaat.

Lees ook
Uitzendbureau Het Ambacht viert jubileum

Uitzendbureau Het Ambacht viert jubileum

In 2020 bestaat Uitzendbureau Het Ambacht 12,5 jaar. Om dit te vieren organiseren ze op 31 maart een exclusieve workshop met Meester Patissier Hidde de Brabander, Meester Boulanger Wilfred Haafs en presentator Evert ten Napel. De workshop vindt plaats in het nieuwe gebouw van de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Marketingrapport Bakkerijbranche 2019

Marketingrapport Bakkerijbranche 2019

Het Marketingrapport Bakkerijbranche 2019 biedt een actueel en compleet overzicht van het inkoopgedrag, de leveranciers en hun marktposities, het mediagebruik en de ontwikkelingen in de bakkerijbranche in Nederland.

Nieuwe website Bakkerijkopen

Nieuwe website Bakkerijkopen

Bakkerijkopen heeft een nieuwe website. Alles zit in een nieuw jasje en toegankelijkheid is verbeterd volgens beheerder TenBa BV.    De website bakkerijkopen.nl is speciaal ontworpen om zoekers en aanbieders van bakkersbedrijven met elkaar in contact te brengen, op een, indien gewenst, anonieme manier. Bakkers die overwegen om hun...

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Wat ga je doen?De functie die wij je te bieden hebben: Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief...