Vereniging van Meesters opgericht

Vereniging van Meesters opgericht

HAAFTEN - Er is een officiële Vereniging van Meesters opgericht waarin alle Meesters Patissier en Meesters Boulanger zijn vertegenwoordigd. Deze vereniging staat los van organisaties in de branche, omdat er wordt gestreefd naar een branchebreed draagvlak binnen de bakkerijsector voor op te zetten activiteiten. De Vereniging van Meesters presenteert zich voor het eerst op 5 en 6 maart tijdens Bakkersvak in Rosmalen. Hier worden ook de eerste plannen ontvouwd.

Uithangbord

Leden van de Vereniging van Meesters zijn de huidige Meesters Boulanger en Meesters Patissier die Nederland rijk is: Rudolph van Veen, Robèrt van Beckhoven, Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand, Mark Plaating, Wietse Schiere en Wilfred Haafs. Doel van de vereniging is de Meesters het uithangbord van de branche te laten worden. Gezamenlijk zullen initiatieven worden genomen om de Meesters te helpen en te ondersteunen bij het ontwikkelen van initiatieven die de gehele bakkerijsector ten goede komen.

Examen

Eén van de eerste doelstellingen is het organiseren van nieuwe examens voor de titel Meester Boulanger en Meester Patissier. Deze gaan naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in het voorjaar van 2018. De inschrijving wordt tijdens Bakkersvak 2017 officieel geopend.

Code van Eer

Iedere Meester ondertekent voortaan een Code van Eer. Dit betekent dat van de Meesters een aantal zaken wordt verwacht. Zo dienen ze met een plan van aanpak te komen hoe hij of zij zich in het nieuwe kalenderjaar gaat onderscheiden en op welke wijze hij of zij zich zal inzetten voor de branche. De Vereniging van Meesters wil hiermee bereiken dat alle Meesters bijdragen aan het ondersteunen, stimuleren en inspireren van de gehele bakkerijsector.

Bestuur

Het voorlopige bestuur van de Vereniging van Meesters bestaat uit de volgende personen: Reginald Weeber (voorzitter), Peter van der Wal (penningmeester), Paul van Pelt (communicatie/sponsoring), Martijn Verkerk (secretariaat) en Wietse Schiere (algemeen lid). Er worden nog gesprekken gevoerd met één kandidaat.

Lees ook
Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

In veel huishoudens komt er met de feestdagen een (dessert)taart op tafel te staan. Deze worden vooral met het oog gekocht. Decoratie is belangrijk. Bakkers in bedrijf geeft tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein.

Concurrent of collega?

Concurrent of collega?

Industrie en ambacht worden vaak neergezet als twee uitersten die niet met elkaar verenigbaar zijn. In verschillende branches zijn dan ook al vele notities geschreven om aan te tonen waar het verschil tussen de twee zit. Toch wringt het, en daarom keek ik de definitie van industrie er nog eens op na.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij werkt samen met 100% NL

Stichting Ambachtelijke Bakkerij werkt samen met 100% NL

De decembermaand is een van de belangrijkste maanden voor de ambachtelijke bakker. Veel klanten in de winkel voor lekkernijen voor Sinterklaar, kerst en Oud- en nieuw. Daarom organiseert Stichting Ambachtelijke Bakkerij samen met 100% NL een landelijke chocoladeletteractie en oliebollenactie waarbij de ambachtelijke bakker dagelijks op de radio te horen...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...