Vereniging van Meesters opgericht

Vereniging van Meesters opgericht

HAAFTEN - Er is een officiële Vereniging van Meesters opgericht waarin alle Meesters Patissier en Meesters Boulanger zijn vertegenwoordigd. Deze vereniging staat los van organisaties in de branche, omdat er wordt gestreefd naar een branchebreed draagvlak binnen de bakkerijsector voor op te zetten activiteiten. De Vereniging van Meesters presenteert zich voor het eerst op 5 en 6 maart tijdens Bakkersvak in Rosmalen. Hier worden ook de eerste plannen ontvouwd.

Uithangbord

Leden van de Vereniging van Meesters zijn de huidige Meesters Boulanger en Meesters Patissier die Nederland rijk is: Rudolph van Veen, Robèrt van Beckhoven, Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand, Mark Plaating, Wietse Schiere en Wilfred Haafs. Doel van de vereniging is de Meesters het uithangbord van de branche te laten worden. Gezamenlijk zullen initiatieven worden genomen om de Meesters te helpen en te ondersteunen bij het ontwikkelen van initiatieven die de gehele bakkerijsector ten goede komen.

Examen

Eén van de eerste doelstellingen is het organiseren van nieuwe examens voor de titel Meester Boulanger en Meester Patissier. Deze gaan naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in het voorjaar van 2018. De inschrijving wordt tijdens Bakkersvak 2017 officieel geopend.

Code van Eer

Iedere Meester ondertekent voortaan een Code van Eer. Dit betekent dat van de Meesters een aantal zaken wordt verwacht. Zo dienen ze met een plan van aanpak te komen hoe hij of zij zich in het nieuwe kalenderjaar gaat onderscheiden en op welke wijze hij of zij zich zal inzetten voor de branche. De Vereniging van Meesters wil hiermee bereiken dat alle Meesters bijdragen aan het ondersteunen, stimuleren en inspireren van de gehele bakkerijsector.

Bestuur

Het voorlopige bestuur van de Vereniging van Meesters bestaat uit de volgende personen: Reginald Weeber (voorzitter), Peter van der Wal (penningmeester), Paul van Pelt (communicatie/sponsoring), Martijn Verkerk (secretariaat) en Wietse Schiere (algemeen lid). Er worden nog gesprekken gevoerd met één kandidaat.

Lees ook
Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Het wordt de komende dagen erg warm in Nederland. Dat betekent dat de bakker in de bakkerij maatregelen moet treffen om de hitte de baas te blijven. Waar moet je allemaal op letten? Bakkers in bedrijf geeft tips!

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

De opleidingen van Bakery Institute zijn vanaf augustus opgenomen in het SVH Register Erkende Horecaopleidingen. Voor de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zijn het de eerste opleidingen van buiten de horeca die branche-erkend worden.

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

Lotte van Kempen (16) zit in het derde jaar van haar vmbo-opleiding op het Wellant College in Alphen aan den Rijn. Ze doet een ‘snuffelstage’ bij Ella van Haeringen, die onder de naam Ella Bakt (@ellabakt) brood op bestelling maakt. “Mijn vader ging altijd naar Ella, ik vond het leuk om brood te maken. Nu help ik om de week een dag mee in de bakkerij.”

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie voor lange termijn zal je bezig zijn met het bakken van diverse broodsoorten. Door overname is er momenteel behoeft aan extra...

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Je gaat aan de slag als allround broodbakker waarbij je naast alle reguliere werkzaamheden ook ondersteunt in het aansturen van de bakkers. Hierbij...