Bakkers in bedrijf | editie 3-2022

Bakkers 3-2022

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is ovens en koeling. Bakkers in bedrijf 3-2022 verschijnt 19 april. Abonnees ontvangen het fysieke magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

Ja, ik neem een abonnement

In deze editie

ACTUEEL

  • Redactioneel
  • Uit de branche
  • Eric van Thillo bakt overdag
    'Ik moet me onderscheiden van de supermarkt’

AMBACHT

  • Column Arend Kisteman
  • Bakkerij moet als warm bad blijven voelen
    Vierde generatie Verloop klaar voor toekomst
  • Energie en kosten van koelen besparen
  • Liefde voor techniek maakt alles mogelijk
    ‘Iedereen heeft eigen verantwoordelijkheden’
  • Veranderingen bij Patisserie College
    ‘Bij visie hoort dat je een koers inzet’

GRONDSTOFFEN

  • Broodketen tekent Intentie van Nijkerk
    ‘We gaan voor eigen graan’

ONDERNEMEN

  • Vraagbaak Pauline Houtsma (NBC)
    Hoe heter, hoe beter?
  • Financieel
    Vooruitdenken is de sleutel tot succes
  • De toekomst: Jaap Dirks
    ‘Ik heb mijn roeping gevonden’
  • Recept Giel Vermeulen
    Chocolade feuilletees
  • Boeken
In deze editie
Hoe heter je bakt, hoe beter?

Hoe heter je bakt, hoe beter?

Productveiligheid hangt nauw samen met de temperatuur waarop je producten bereidt en bewaart. Hoe meer hitte je een product geeft, des te minder bacteriën overleven, maar hitte geeft ook bruinkleuring waarbij acrylamide gevormd wordt en dat is een schadelijke stof.

‘Het leraarschap is ontzettend leuk’

‘Het leraarschap is ontzettend leuk’

Hij komt uit een echte bakkersfamilie, maar werd net als zijn vader toch leraar op een vmbo-school. Nu brengt Jaap Dirks (24) scholieren onder meer de fijne kneepjes van het bakkersvak bij. “Ik hoop ze te enthousiasmeren.”