Inspiratie in Wenen

Oberlaa 3

In aanloop naar de vakbeurs Südback, 21 tot en met 24 september in Stuttgart, organiseerde de beursorganisatie een korte inspiratietour voor de internationale pers in Wenen. We bezochten onder andere Konditorei Oberlaa en Boulangerie en patisserie Parémi.

Konditorei Oberlaa was de eerste stop. Het Weense bedrijf - begonnen in 1974 - is uitgegroeid tot een patisserie met twaalf vestigingen, verspreid over Wenen. De konditorei maakt alles zelf in een eigen productieruimte, en voorziet twee maal per dag hun koffiehuizen van verse producten. Een vegan-lijn heeft Oberlaa niet. “Dat is niet onze markt, anderen zijn daar veel beter in”, aldus Oberlaa. “Smaak staat bij ons altijd bovenaan.” Wel hebben ze een aantal gluten- en lactosevrije producten in het assortiment.

Liefde voor het ambacht

Paremi 5

Boulangerie en patisserie Parémi in het centrum van Wenen is van een heel andere orde. Achter de Franse patisserie staan Patricia en Rémi, die het bedrijfje zijn begonnen in november 2017. De passie voor bakken en de liefde voor het ambacht van de twee oprichters vormen het concept van Parémi. Patricia en Rémi hebben beiden een Oostenrijks-Franse achtergrond en dat is duidelijk te zien in hun mooie vestiging aan de Bäckerstraße in het hart van de stad. De open bakkerij achterin laat mensen zien “dat er geen geheimen zijn”, vertelt Rémi. De kleine bakkerij is misschien wat duurder, maar klanten betalen graag wat meer. Met een tasje van ‘Parémi’ rondlopen is tegenwoordig zelfs hip!

Lees ook
Meesterexamens verschoven naar najaar 2021

Meesterexamens verschoven naar najaar 2021

Vanwege de coronacrisis worden de Meesterexamens Boulanger en Patissier verplaatst naar najaar 2021. Daardoor is de inschrijfperiode verlend. Bakkers kunnen zich tot en met 16 oktober 2020 inschrijven voor deze examens. Dat maakt de Vereniging de Meesters bekend.

Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Vanwege de coronacrisis gaat de finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje niet door. Dat maakt de Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje bekend.

Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Bakker Gerard Hardeman van biologische bakkerij Gerard en Suus zoekt naar een goede methode om meer zuurstof toe te voegen aan leidingwater. In zijn ervaring zorgt het gebruik van zuurstofrijk water bij het brood bakken voor beter deeg en smaakvol brood. Wie experimenteert met hem mee?

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...