Inspiratie in Wenen

Oberlaa 3

In aanloop naar de vakbeurs Südback, 21 tot en met 24 september in Stuttgart, organiseerde de beursorganisatie een korte inspiratietour voor de internationale pers in Wenen. We bezochten onder andere Konditorei Oberlaa en Boulangerie en patisserie Parémi.

Konditorei Oberlaa was de eerste stop. Het Weense bedrijf - begonnen in 1974 - is uitgegroeid tot een patisserie met twaalf vestigingen, verspreid over Wenen. De konditorei maakt alles zelf in een eigen productieruimte, en voorziet twee maal per dag hun koffiehuizen van verse producten. Een vegan-lijn heeft Oberlaa niet. “Dat is niet onze markt, anderen zijn daar veel beter in”, aldus Oberlaa. “Smaak staat bij ons altijd bovenaan.” Wel hebben ze een aantal gluten- en lactosevrije producten in het assortiment.

Liefde voor het ambacht

Paremi 5

Boulangerie en patisserie Parémi in het centrum van Wenen is van een heel andere orde. Achter de Franse patisserie staan Patricia en Rémi, die het bedrijfje zijn begonnen in november 2017. De passie voor bakken en de liefde voor het ambacht van de twee oprichters vormen het concept van Parémi. Patricia en Rémi hebben beiden een Oostenrijks-Franse achtergrond en dat is duidelijk te zien in hun mooie vestiging aan de Bäckerstraße in het hart van de stad. De open bakkerij achterin laat mensen zien “dat er geen geheimen zijn”, vertelt Rémi. De kleine bakkerij is misschien wat duurder, maar klanten betalen graag wat meer. Met een tasje van ‘Parémi’ rondlopen is tegenwoordig zelfs hip!

Lees ook
‘De manier van werken ligt me wel, ik ben het gewend’

‘De manier van werken ligt me wel, ik ben het gewend’

Loes Mulders (21) heeft net haar opleiding patisserie afgerond in Eindhoven. Ze wil verder in de voeding en gaat na een tussenjaar voedingstechnologie studeren met als doel uiteindelijk weer in te stromen in het bakkersvak. “Met de kennis uit die wereld kan ik misschien dingen bedenken die nog niet eerder zijn bedacht.”

Nederlanders eten meer brood

Nederlanders eten meer brood

Voor het eerst in 10 jaar eten Nederlanders weer meer brood, Dat blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019 laat een stijging van 3,5 procent in het volume van brood zien ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Eenvoudige maatregelen kunnen energiekosten bij bakkers fors verlagen

Eenvoudige maatregelen kunnen energiekosten bij bakkers fors verlagen

De energierekening is de afgelopen jaren fors hoger geworden. Dat geldt niet alleen voor reguliere huishoudens, maar ook voor bakkers die als zakelijke klant stroom en gas afnemen bij een energiebedrijf. Afhankelijk van de grootte van de bakkerij is er sprake van prijsstijgingen die variëren van enkele tientjes tot vele honderden euro’s.

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...