Inspiratie in Wenen

Oberlaa 3

In aanloop naar de vakbeurs Südback, 21 tot en met 24 september in Stuttgart, organiseerde de beursorganisatie een korte inspiratietour voor de internationale pers in Wenen. We bezochten onder andere Konditorei Oberlaa en Boulangerie en patisserie Parémi.

Konditorei Oberlaa was de eerste stop. Het Weense bedrijf - begonnen in 1974 - is uitgegroeid tot een patisserie met twaalf vestigingen, verspreid over Wenen. De konditorei maakt alles zelf in een eigen productieruimte, en voorziet twee maal per dag hun koffiehuizen van verse producten. Een vegan-lijn heeft Oberlaa niet. “Dat is niet onze markt, anderen zijn daar veel beter in”, aldus Oberlaa. “Smaak staat bij ons altijd bovenaan.” Wel hebben ze een aantal gluten- en lactosevrije producten in het assortiment.

Liefde voor het ambacht

Paremi 5

Boulangerie en patisserie Parémi in het centrum van Wenen is van een heel andere orde. Achter de Franse patisserie staan Patricia en Rémi, die het bedrijfje zijn begonnen in november 2017. De passie voor bakken en de liefde voor het ambacht van de twee oprichters vormen het concept van Parémi. Patricia en Rémi hebben beiden een Oostenrijks-Franse achtergrond en dat is duidelijk te zien in hun mooie vestiging aan de Bäckerstraße in het hart van de stad. De open bakkerij achterin laat mensen zien “dat er geen geheimen zijn”, vertelt Rémi. De kleine bakkerij is misschien wat duurder, maar klanten betalen graag wat meer. Met een tasje van ‘Parémi’ rondlopen is tegenwoordig zelfs hip!

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Bakkers in de media | Week 12-2023

Bakkers in de media | Week 12-2023

Geen doorstart voor Bakkerij Jonker, tarweprijs blijft dalen en Siemon de Jong stopt met taarten van Abel. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.

Eerste dag van vakbeurs Bakkersvak & IJs-Vak in beeld

Eerste dag van vakbeurs Bakkersvak & IJs-Vak in beeld

De eerste dag van vakbeurs Bakkersvak en IJs-Vak zit erop. Exposanten toonden hun laatste innovaties. In het kennistheater en op het brancheplein waren verschillende presentaties. En er waren demostraties van het Dutch Pastry Team en wedstrijden op het IJsplein. Hoe zag de eerste dag eruit?