Inspiratie in Wenen

Oberlaa 3

In aanloop naar de vakbeurs Südback, 21 tot en met 24 september in Stuttgart, organiseerde de beursorganisatie een korte inspiratietour voor de internationale pers in Wenen. We bezochten onder andere Konditorei Oberlaa en Boulangerie en patisserie Parémi.

Konditorei Oberlaa was de eerste stop. Het Weense bedrijf - begonnen in 1974 - is uitgegroeid tot een patisserie met twaalf vestigingen, verspreid over Wenen. De konditorei maakt alles zelf in een eigen productieruimte, en voorziet twee maal per dag hun koffiehuizen van verse producten. Een vegan-lijn heeft Oberlaa niet. “Dat is niet onze markt, anderen zijn daar veel beter in”, aldus Oberlaa. “Smaak staat bij ons altijd bovenaan.” Wel hebben ze een aantal gluten- en lactosevrije producten in het assortiment.

Liefde voor het ambacht

Paremi 5

Boulangerie en patisserie Parémi in het centrum van Wenen is van een heel andere orde. Achter de Franse patisserie staan Patricia en Rémi, die het bedrijfje zijn begonnen in november 2017. De passie voor bakken en de liefde voor het ambacht van de twee oprichters vormen het concept van Parémi. Patricia en Rémi hebben beiden een Oostenrijks-Franse achtergrond en dat is duidelijk te zien in hun mooie vestiging aan de Bäckerstraße in het hart van de stad. De open bakkerij achterin laat mensen zien “dat er geen geheimen zijn”, vertelt Rémi. De kleine bakkerij is misschien wat duurder, maar klanten betalen graag wat meer. Met een tasje van ‘Parémi’ rondlopen is tegenwoordig zelfs hip!

Lees ook
Ambachtslieden gezocht: opleiding met baangarantie

Ambachtslieden gezocht: opleiding met baangarantie

Uitzendbureau het Ambacht, het UWV en Bakery Institute gaan zich richten op het behoud van ambachtelijke beroepen in de bakkerssector door het aanbieden van een opleiding met baangarantie. Mogelijkheden Het ambacht dreigt uit te sterven, terwijl het werk er voldoende is. Ook in de bakkerswereld is het invullen van vacatures niet altijd eenvoudig. Uitzendbureau...

Nieuwe meesters partners bij Royal Steensma

Nieuwe meesters partners bij Royal Steensma

Patissier Hidde de Brabander en boulanger Daan Hesseling behaalden woensdag 30 mei de Meestertitel. Royal Steensma steunde beide in 'hun queeste', omdat de grondstoffenfabrikant gelooft dat de Meesters Patissier en Meesters Boulanger de bakkerijsector helpen naar een hoger plan te trekken. In ruil voor de ‘duw in de rug’ verbinden De Brabander en Hesseling...

Vier Meester-kandidaten geslaagd voor theorie-examen

Vier Meester-kandidaten geslaagd voor theorie-examen

Twee patissiers en twee boulangers hebben het theorie-examen voor de titel Meester Patissier en Meester Boulanger succesvol afgerond. Deze vier kandidaten gaan door naar het praktijkexamen dat eind mei wordt afgenomen. In totaal waren er acht kandidaten. Hiervan doen twee boulangers nog een herexamen. Het examen De theorie-commissieleden van beide examens...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...