In aanloop naar de vakbeurs Südback, 21 tot en met 24 september in Stuttgart, organiseerde de beursorganisatie een korte inspiratietour voor de internationale pers in Wenen. We bezochten onder andere Konditorei Oberlaa en Boulangerie en patisserie Parémi.

Konditorei Oberlaa was de eerste stop. Het Weense bedrijf - begonnen in 1974 - is uitgegroeid tot een patisserie met twaalf vestigingen, verspreid over Wenen. De konditorei maakt alles zelf in een eigen productieruimte, en voorziet twee maal per dag hun koffiehuizen van verse producten. Een vegan-lijn heeft Oberlaa niet. “Dat is niet onze markt, anderen zijn daar veel beter in”, aldus Oberlaa. “Smaak staat bij ons altijd bovenaan.” Wel hebben ze een aantal gluten- en lactosevrije producten in het assortiment.

Liefde voor het ambacht

Paremi 5

Boulangerie en patisserie Parémi in het centrum van Wenen is van een heel andere orde. Achter de Franse patisserie staan Patricia en Rémi, die het bedrijfje zijn begonnen in november 2017. De passie voor bakken en de liefde voor het ambacht van de twee oprichters vormen het concept van Parémi. Patricia en Rémi hebben beiden een Oostenrijks-Franse achtergrond en dat is duidelijk te zien in hun mooie vestiging aan de Bäckerstraße in het hart van de stad. De open bakkerij achterin laat mensen zien “dat er geen geheimen zijn”, vertelt Rémi. De kleine bakkerij is misschien wat duurder, maar klanten betalen graag wat meer. Met een tasje van ‘Parémi’ rondlopen is tegenwoordig zelfs hip!

Altijd op de hoogte blijven?