BoulangerieTeam klaar voor WK Boulangerie

Boulangerie Team WK 2020

Foto: Nederlands BoulangerieTeam

Het is bijna zo ver. De start van het WK Boulangerie. Van 11 tot en met 14 januari gaan internationale bakkers de strijd met elkaar aan tijdens de vakbeurs Europain in Parijs. Het Nederlandse team laat weten dat zij er klaar voor zijn. 

Meester Boulanger Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil, Roel Tegels en coach Hans Som maken zondag 12 januari hun opwachting. Tijdens de wedstrijd is Mark verantwoordelijk voor de categorie baguettes en wereldbroden, gaat Gerard aan de slag met de viennoiserieproducten en bouwt Roel het sierstuk op. Het thema is muziek.

Nederland neemt het op tegen teams uit China, Costa Rica, Denemarken, Egypte, Frankrijk, Ivoorkust, Japan, Korea, Marokko, Taiwan en de Verenigde Staten. De juryleden zijn afkomstig uit Australië, Brazilië, Chili, Finland, Griekenland, Senegal en Vietnam. Op dinsdag 14 januari om 11 uur worden de winnaars bekendgemaakt.

Het Nederlandse team plaatste zich voor het WK Boulangerie tijdens de Europese voorrondewedstrijd in mei 2019. Hier behaalden de Nederlandse bakkers een mooie tweede plaats achter winnaar Frankrijk en voor nummer drie Denemarken.

Lees ook
Baguettes met poolish

Baguettes met poolish

Nu veel mensen deze zomer niet naar het buitenland op vakantie zijn geweest of zelfs thuis zijn gebleven, is het fijn toch nog iets van een vakantiegevoel in huis te halen met een smakelijke Franse baguette. Te nuttigen als ontbijt met ‘confiture’, bij de barbecue met salades of met een (Frans) kaasje en een glaasje wijn: dit slanke stokbroodje past...

Zomerbrioche - Roombroodje met cassissmaak

Zomerbrioche - Roombroodje met cassissmaak

Een heerlijk zacht broodje, gevuld met een room van cassis, vooral erg lekker op zomerse dagen. Het is gemaakt van een luxe en rijk gevuld briochedeeg. Echt een smaakvolle traktatie die het zomergevoel oproept.

François Brandt werd tien jaar geleden wereldkampioen

François Brandt werd tien jaar geleden wereldkampioen

Woensdag 10 maart 2010 werd François Brandt in Parijs uitgeroepen tot beste broodbakker ter wereld in de categorie sierstukken. Dit tien jarig jubileum laat zijn huidge werkgever het Bakery Institute niet ongemerkt voorbij gaan.

Bakker/ operator productie omgeving Bunschoten

Bakker/ operator productie omgeving Bunschoten

Wat ga je doen?Als bakker/ operator productie, 3 ploegen, weet jij in de bakkerij als geen ander de juiste ingrediënten te mengen voor het perfecte deeg. Je...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving van Den Haag

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving van Den Haag

Wat ga je doen?Voor onze klant in Den Haag zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Je komt te werken op de banketafdeling. De werkzaamheden...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem

Banketbakker industrie omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het...