Foto: Nederlands BoulangerieTeam

Het is bijna zo ver. De start van het WK Boulangerie. Van 11 tot en met 14 januari gaan internationale bakkers de strijd met elkaar aan tijdens de vakbeurs Europain in Parijs. Het Nederlandse team laat weten dat zij er klaar voor zijn. 

Meester Boulanger Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil, Roel Tegels en coach Hans Som maken zondag 12 januari hun opwachting. Tijdens de wedstrijd is Mark verantwoordelijk voor de categorie baguettes en wereldbroden, gaat Gerard aan de slag met de viennoiserieproducten en bouwt Roel het sierstuk op. Het thema is muziek.

Nederland neemt het op tegen teams uit China, Costa Rica, Denemarken, Egypte, Frankrijk, Ivoorkust, Japan, Korea, Marokko, Taiwan en de Verenigde Staten. De juryleden zijn afkomstig uit Australië, Brazilië, Chili, Finland, Griekenland, Senegal en Vietnam. Op dinsdag 14 januari om 11 uur worden de winnaars bekendgemaakt.

Het Nederlandse team plaatste zich voor het WK Boulangerie tijdens de Europese voorrondewedstrijd in mei 2019. Hier behaalden de Nederlandse bakkers een mooie tweede plaats achter winnaar Frankrijk en voor nummer drie Denemarken.

Altijd op de hoogte blijven?