Recept Lemon Swirl

Friesland Campina_Lemon Swirl_Debic

De Prima Blanca Max is de nieuwe slagroom van Debic. Deze hoogwaardige slagroom biedt een mooie witte kleur, hogere opslag, maximale stand en stevigheid en een romige smaak. Met de verschillende afspuit- en decoratietechnieken kunnen bakkers met de Debic Prima Blanca Max verschillende gebakssoorten een eigen uitstraling geven. Zoals in recept van Debic voor een Lemon Swirl.

Ingrediënten

Amandeltarteletten deeg:

  • 220 gr Debic Cake Gold
  • 4 gr zout
  • 140 gr poedersuiker
  • 70 gr heelei
  • 50 gr amandelpoeder
  • 2 gr vanillepoeder
  • 380 gr bloem

Citroencrémeux:

  • 6 gr gelatine
  • 30 gr koud water
  • 280 gr citroenpuree
  • 280 gr suiker
  • 280 gr eigeel
  • 280 gr Debic Cake Gold
  • Bereiding

Amandeltarteletten deeg:

  • Meng de Debic Cake boter, het zout en de poedersuiker.
  • Voeg het heelei toe en meng er vervolgens alle overige ingrediënten door.
  • Laat rusten in de koeling.
  • Rol het deeg uit op 2 mm.
  • Steek rondjes uit van 10 cm en bak in een inox ring van 8 cm diameter op 210°C gedurende 8 minuten.

Citroencrémeux:

  • Laat de gelatines weken in koud water.
  • Verwarm alle ingrediënten, behalve de Debic Creme boter tot 83°C.
  • Smelt de geweekte gelatineblaadjes in de massa en laat afkoelen.
  • Mix de Debic Crème boter met de crémeux zodra deze op kamertemperatuur is.

 

Opspuiten met slagroom:

  • Klop Debic Prima Blanca Max tot deze net aan stevig is.
  • Breng over in een spuitzak met druppelvormige spuitmond.

Opbouw:

  • Vul de tartelette met de citroencrémeux.
  • Spuit de Debic Prima Blanca Max in een spiraal bovenop de citroencrémeux.

Debic_logo

Intern Debic NL
FrieslandCampina Foodservice
Stationsplein 4
3818 LE Amersfoort
The Netherlands
www.frieslandcampina.com

Meer weten over de Prima Blanca Max slagroom van Debic? Lees dan Ieder gebak een eigen uitstraling met Prima Blanca Max in Bakkers in bedrijf 4-2019

 

Lees ook
Baguettine tout chocolade et noix

Baguettine tout chocolade et noix

Dit stokbroodje met een lichte chocoladesmaak heeft een fijne structuur waardoor het lekker is voor in de ochtend bij een goede cappuccino. Het is ook lekker om er een huisgemaakte chocoladepasta bij te verkopen. De smaak is zeker niet zoet. Door bijvoorbeeld 5% honing toe te voegen en iets room in het basisrecept weg te laten, kan je hiermee spelen....

Mag ik het recept?

Mag ik het recept?

Onder het motto ‘People who love to eat are always the best people’ (Julia Child) bracht Uitgeverij Unieboek een ‘boek’ uit met weinig vaste inhoud en alle ruimte om je eigen favoriete recepten te verzamelen.

Laagdrempelige patisserie voor de bakker

Laagdrempelige patisserie voor de bakker

Callebaut’s nieuwste ambassadeur Carlo Midiri is tevens lid van het Nederlands Patisserie Team. In samenwerking met Callebaut en Mona Lisa, ontwikkelde hij een nieuw concept, genaamd ‘Laagdrempelige Patisserie’.