Recept Lemon Swirl

Friesland Campina_Lemon Swirl_Debic

De Prima Blanca Max is de nieuwe slagroom van Debic. Deze hoogwaardige slagroom biedt een mooie witte kleur, hogere opslag, maximale stand en stevigheid en een romige smaak. Met de verschillende afspuit- en decoratietechnieken kunnen bakkers met de Debic Prima Blanca Max verschillende gebakssoorten een eigen uitstraling geven. Zoals in recept van Debic voor een Lemon Swirl.

Ingrediënten

Amandeltarteletten deeg:

  • 220 gr Debic Cake Gold
  • 4 gr zout
  • 140 gr poedersuiker
  • 70 gr heelei
  • 50 gr amandelpoeder
  • 2 gr vanillepoeder
  • 380 gr bloem

Citroencrémeux:

  • 6 gr gelatine
  • 30 gr koud water
  • 280 gr citroenpuree
  • 280 gr suiker
  • 280 gr eigeel
  • 280 gr Debic Cake Gold
  • Bereiding

Amandeltarteletten deeg:

  • Meng de Debic Cake boter, het zout en de poedersuiker.
  • Voeg het heelei toe en meng er vervolgens alle overige ingrediënten door.
  • Laat rusten in de koeling.
  • Rol het deeg uit op 2 mm.
  • Steek rondjes uit van 10 cm en bak in een inox ring van 8 cm diameter op 210°C gedurende 8 minuten.

Citroencrémeux:

  • Laat de gelatines weken in koud water.
  • Verwarm alle ingrediënten, behalve de Debic Creme boter tot 83°C.
  • Smelt de geweekte gelatineblaadjes in de massa en laat afkoelen.
  • Mix de Debic Crème boter met de crémeux zodra deze op kamertemperatuur is.

 

Opspuiten met slagroom:

  • Klop Debic Prima Blanca Max tot deze net aan stevig is.
  • Breng over in een spuitzak met druppelvormige spuitmond.

Opbouw:

  • Vul de tartelette met de citroencrémeux.
  • Spuit de Debic Prima Blanca Max in een spiraal bovenop de citroencrémeux.

Debic_logo

Intern Debic NL
FrieslandCampina Foodservice
Stationsplein 4
3818 LE Amersfoort
The Netherlands
www.frieslandcampina.com

Meer weten over de Prima Blanca Max slagroom van Debic? Lees dan Ieder gebak een eigen uitstraling met Prima Blanca Max in Bakkers in bedrijf 4-2019

 

Lees ook
Dat botert goed! - De kwaliteit van Debic Crème

Dat botert goed! - De kwaliteit van Debic Crème

Zoals je ongetwijfeld al vaak gemerkt hebt, hecht de consument van vandaag enorm veel belang aan natuurlijke en duurzame producten. Boter hoort zeker thuis in het rijtje van producten die onder die noemer vallen. Want het is een natuurlijk ingrediënt met een onnavolgbare smaakgarantie.

Gevuld desembrood van paarse rijst

Gevuld desembrood van paarse rijst

Dit lekkere desembrood met grote rozijnen en een vleugje sinaasappel is geschikt om heel de dag door te eten. Lekker bij het ontbijt, maar zeker ook niet verkeerd voor ‘s avonds op de bank met een kopje koffie. Het desembrood onderscheidt zich niet alleen door de frisse smaak, maar ook door het uiterlijk en de kleur. Door twee verschillende kleurendegen...

Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Een goede chocolademousse is luchtig, niet te vet en heeft een uitgesproken chocoladesmaak. Uiteraard zijn er verschillende bereidingen en toepassingen mogelijk. Dit recept, op basis van pâte à bombe (luchtige eidooier met suiker) is een goed basisrecept waarmee je verschillende mogelijkheden hebt. Je kunt de chocolade eenvoudig aanpassen naar je eigen...