Bakkers in bedrijf - editie 4-2019

In deze editie
- Waar wil jij naartoe?
- Brood verkopen met een lach
- NK voor jonge vakmensen
- Met collega’s naar Bake Out ‘19
- De kracht van de medewerker
- Ook in 2025 brood op de plank
- Bakkerij Kees Gutter laat medewerkers opleiden
- Al 35 jaar verzorgt Anko beursreizen wereldwijd
En de rubrieken
- De toekomst
- Nieuws in beeld
- Uit de branche
- Vraagbaak NBC
- Column Beko
- Maud
- Financieel
- Column NBOV
- Recept NPT
- Boeken
In deze editie
Zeven nieuwe kampioenen brood- en banketbakken
Mbo-leerlingen in zeven verschillende brood- en banketklassen streden dinsdag 9 april in Wageningen om het Nederlands Kampioenschap. Vilja van Lier van het Summa College was degene met de meeste punten; zij mocht ook de AB Mauri-Award mee naar huis nemen.
Blijf jezelf ontwikkelen - Waar wil jij naartoe?
Ruim 87 procent van de medewerkers in de bakkersbranche vindt het (heel) belangrijk om zich op professioneel gebied te ontwikkelen. Toch volgde maar iets meer dan helft afgelopen jaar een training of opleiding. Hoe zit dat met jou? Heb je wel behoefte, maar nog geen stappen gezet? Tijd om aan de slag te gaan.
‘De meiden’ maken het gezellig in Bakkerij Oude Wesselink in Ruurlo - Brood verkopen met een lach
Bij Bakkerij Oude Wesselink in Ruurlo is de lach nooit ver weg. Zeven dames, jong en wat ouder, staan er goedgeluimd brood te verkopen dat bij de hoofdvestiging in Lichtenvoorde gebakken wordt. Want, zo zegt filiaalleidster Sandra ter Bogt, in een bakkerij moet het vooral gezellig zijn. Dan gedijt de klant er immers ook. Hoe houden ze die opgewekte...
NK voor jonge vakmensen - Boulangers en patissiers bakken op topniveau
Van 20 tot en met 22 maart gingen de beste jonge bakkers en banketbakkers van Nederland de strijd met elkaar aan tijdens Skills The Finals, de nationale kampioenschappen voor mbo-beroepen in de Amsterdamse RAI. Daar lieten de Nederlandse boulangers en patissiers volgens de juryleden zien dat ze behoren tot de wereldtop.
Kom met je collega’s naar Bake Out ‘19
“Ontspanning en sensatie”, zegt Martijn Verkerk op de vraag wat je kunt verwachten op Bake Out. “Een avond vol verrassingen”, antwoordt Sandra Pluim op diezelfde vraag. Klinkt goed, maar wat is Bake Out? En waarom moet je je collega’s meenemen?
De rol van ambassadeurs in de bakkerij - De kracht van medewerkers
Medewerkers in een bakkerij hebben misschien wel de allerbelangrijkste taak in de winkel. Zij vormen namelijk de schakel tussen bakker en klant. Het kan dus geen kwaad om je als medewerker eens te verdiepen in die belangrijke rol. En ook de bakker moet soms bewust worden gemaakt van het belang van de mensen die in hun winkel staan.
Ook in 2025 brood op de plank
Ziet de Nederlandse consument er in het jaar 2025 hetzelfde uit? Koopt hij nog hetzelfde brood, op dezelfde plaats en op hetzelfde moment? De wereld van voeding en brood verandert in snel tempo, aangezwengeld door een jonge en online generatie. Aan de hand van vijf relevante trends laten we zien welke verschuivingen de verschillende generaties in 2025...
Bakker Kees Gutter lost tekort aan banketbakkers op met interne cursus
De eigenaars van Bakkerij Kees Gutter waren dringend op zoek naar een extra banketbakker. Toen ze geen geschikte kandidaat vonden, besloten ze eigen personeel op te leiden, in samenwerking met een vakdocent van Bakery Institute. “We zijn pas een week bezig, maar die extra handen zorgen nu al voor verlichting.”
Met Anko naar de beurzen
Voorlopig is het nog niet afgelopen met de grote vakbeurzen, weet Karin Kooij, managing director bij Anko Reizen. Al 35 jaar organiseert zij namens het bedrijf een groot aantal beursreizen naar landen over de hele wereld. “Vooral in Azië zie je een enorme markt opbloeien.”
‘Help medewerkers hygiënisch te werken’
Goede hygiëne hanteren moet volgens de wet, maar ik zie het ook als een essentiële dienst en verantwoordelijkheid richting mijn klanten. Ik zie nog te vaak dat mijn medewerkers dit niet zo ervaren. Hoe zorg ik dat zij deze verantwoordelijkheid ook voelen en ernaar handelen?