Milram introduceert lactosevrije slagroom

3 april 2024 milram
Het van oorsprong Duitse Zuivelmerk Milram introduceert lactosevrije slagroom, geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. Het product kent dezelfde toepassingen als reguliere slagroom.

Het merk Milram van de DMK Group werd afgelopen december in Nederland geïntroduceerd op de foodservicemarkt. Onder dat merk is nu een lactosevrije slagroom geïntroduceerd voor mensen met een lactose-intolerantie: Schlagsahne laktosefrei.

Zo’n 2 procent van de volwassen Nederlanders lijdt aan een lactose-intolerantie. Dat leidt tot vervelende (darm)klachten na het eten of drinken van producten waarin lactose is verwerkt. Het is de meestvoorkomende voedselallergie in ons land en het komt zelfs vaker voor dan glutenallergie, notenallergie en koemelkallergie), aldus Milram. Het merk biedt nu een lactosevrije slagroom die door mensen met lactose-intolerantie genuttigd kan worden. Je kunt het zowel warm als koud gebruiken en dankzij een hoog, luchtig volume kan het op dezelfde wijze bereid worden als reguliere slagroom.

Gebruik

Volgens Milram is de lactosevrije slagroom ook voor chefs een ideaal product om mee te werken. Zij kunnen er hun vertrouwde gerechten op dezelfde manier mee bereiden. De lactosevrije slagroom bestaat voor 35 procent uit vet, heeft een romige structuur en smaak, en is gemaakt van honderd procent koemelk  - met een lactosegehalte van minder dan 0,01% per 100 gram. Het heeft een goed opklopvolume, de standkwaliteit is hoog (zelfs na 48 uur) en de lactosevrije slagroom is ook geschikt om te gebruiken bij de bereiding van warme gerechten.

 

Altijd op de hoogte blijven?