Debic introduceert vegan slagroomalternatief: Debic Vegantop

7 februari 2022 Partner content

Debic, het zuivelmerk voor de foodservicespecialist van FrieslandCampina, breidt in januari 2022 haar aanbod uit met een gloednieuw product: Debic Vegantop, een volwaardig vegan alternatief voor de klassieke slagroom in de bakkerij, bij de chocolatier en de ijsbereider. De vertrouwde smaak en kwaliteit van Debic wordt daardoor ook beschikbaar voor veganisten.

Mee met de vegan trend

Consumenten gaan bewuster om met hun voeding en zoeken naar duurzame producten. Niet alleen de vraag naar vegan producten neemt toe, ook lactosevrije alternatieven zitten in de lift. Een aangepaste levensstijl is niet meer zo uitzonderlijk en de interesse voor geschikte creaties stijgt gestaag, ook in de bakkerij en patisserie. Met Debic Vegantop helpt Debic de operator om aan die vraag tegemoet te komen, zonder aan smaak en textuur in te boeten. 

Vegan, een groeitrend in Nederland: 

  • online zoekopdrachten (2019-2021) ‘vegan’: x3 
  • Aantal veganisten in Nederland 2020: 1,5% 
  • Aantal veganisten in Nederland 2020: 261.000 

Een groene groeimarkt 

Het stijgende succes van vegan is ook duidelijk merkbaar in de Europese bakkerijsector.

Jaarlijks groeipercentage vegan producten: 

  • + 19% binnen bakkerij Europa 
  • + 21% binnen patisserie Europa

Zo goed kan vegan zijn

De bakkerijsector gebruikt heel wat ingrediënten van dierlijke oorsprong, denk bijvoorbeeld maar aan slagroom en boter. Voor vegan creaties komt het er dus op aan om volwaardige alternatieven te zoeken, zoals Debic Vegantop. Een plantaardig slagroomalternatief, bereid met duurzame, plantaardige ingrediënten en getest door professionals. Perfect op te kloppen en ideaal om creaties af te werken, maar ook te gebruiken als ingrediënt voor mousses en vullingen. Het product bij uitstek voor professionals om hun assortiment uit te breiden met vegan en lactosevrije creaties. 

Multi-inzetbaar en boordevol voordelen 

Debic Vegantop biedt niet alleen extra voordelen voor de consument, maar ook voor de bakker en patissier. Dit plantaardige slagroomalternatief is sneller op te kloppen dan een gewone slagroom en biedt ook extra opslag. Bovendien is hij perfect op smaak te brengen met fruit, alcohol, chocolade en andere ingrediënten. Dat maakt de Debic Vegantop geschikt voor tal van toepassingen. Hij is bovendien diepvriesbestendig en behoudt dus al zijn kwaliteiten, ook na ontdooiing.

Debic Vegantop wordt gelanceerd in februari 2022. Dit product, verkrijgbaar in een BIB (Bag-in-Box)-verpakking van 5 liter, is vanaf week 3 verkrijgbaar bij de groothandel.

Gratis sample 

Debic biedt bakkers en patissiers de mogelijkheid om een gratis sample Debic Vegantop 5L te proberen. Het sample in combinatie met de masterclass van Dré Eversteijn en bijbehorende gratis ingredientenbox biedt bakkers de mogelijkheid om gratis 20 vegan gebakjes Chocolade Sinaasappel te maken, zodat de bakker het verkopen van vegan gebak zelf kan ervaren. 

Voor meer informatie of het aanvragen van een gratis Debic Vegantop sample ga je naar debic.com/nl-nl/introductie-vegantop.

Altijd op de hoogte blijven?