René Lubach werkt al 33 jaar voor Echte Bakker Steehouder in Vianen. Hij is verantwoordelijk voor het gebak. Daarin is het zaak telkens te vernieuwen, om de klanten te kunnen blijven verrassen. De Prima Blanca Max, slagroom van Debic, helpt hem daarbij. “Dit is een hele fijne slagroom om mee te werken. Dankzij de vernieuwde afspuit- en decoratietechnieken kun je ieder gebaksassortiment een eigen uitstraling geven.”

"Hier zat al een bakkerswinkel”, vertelt René. “Toen ik hier kwam werken, zijn we hier een bakkerij begonnen. Daarvoor werd het brood en banket elders ingekocht.” René is verantwoordelijk voor het banket. “Ik heb in het verleden ook het brood gedaan. Heel anders qua werk – je kunt er echt je energie in kwijt.” Toch is hij jaren geleden overgestapt. “Ik heb een meel-allergie, daarom moet ik uitkijken wat ik doe. Wanneer ik het meel afweeg, moet ik ervoor zorgen dat het niet te veel stuift. Anders krijg ik een niesaanval.” Ondanks zijn allergie kruipt het bloed waar het niet gaan kan: hij is bakker in hart en nieren. “De liefde voor het vak gaat heel ver.”

Middenweg zoeken

Debic Prima Blanca Max_BIB 4-2019 advertorial FrieslandCampina

Luxe patisserie slaat bij de klanten van de bakkerij in Vianen niet echt aan. Niet vanwege het gebak, maar wel vanwege het bijpassende prijskaartje. “We moeten daarom een beetje de middenweg zoeken: wel een luxe uitstraling en goede smaak, maar dan voor een aantrekkelijke prijs. Wat dat betreft is het weleens lastig. Je moet klanten blijven verrassen, met nieuwe dingen komen. Dat is de grootste fout die je kunt maken, helemaal als je ergens zolang werkt als ik: alles houden bij wat het was. Je moet blijven innoveren, al is er niet altijd tijd om nieuwe dingen te proberen. Restaurants en cateraars, ook klanten van ons, vragen er ook naar. Soms ben je een tijd bezig geweest met iets, maar slaat het toch niet aan. Dat is weleens lastig te voorspellen. Maar dat is geen ramp, het levert wel ideeën op, die weer tot iets nieuws kunnen leiden.”

Inspiratie vindt René op verschillende plekken. “Ik ga naar verschillende beurzen. Daarnaast zie je dingen in magazines van leveranciers, bijvoorbeeld de ‘Uitstraling is alles’ brochure van Debic of op het internet. En als ik op vakantie ben, ga ik eerst alle bakkers afstruinen, om te kijken wat ze hebben.” Vernieuwingen zitten soms in kleine dingen, zoals decoratiemateriaal. Een andere manier van presenteren kan ook helpen. René is enthousiast over de Prima Blanca Max slagroom van Debic. “Debic is al sinds het begin een belangrijke leverancier. Door de jaren heen heb ik dan ook een goede band opgebouwd met de vertegenwoordiger. We zijn eerlijk tegen elkaar: als iets goed is, dan zeg ik dat, maar als ik het niets vind, laat ik dat ook weten. Onlangs bracht hij een bezoek om mij de nieuwe slagroom te laten zien. Op de vraag of ik deze Debic Prima Blanca Max niet wilde proberen, moest ik wel ‘ja’ zeggen. Ik ben namelijk een grote fan van de Formule 1”, verwijst René naar coureur Max Verstappen. “Maar zonder gekheid, het is een heel fijn product.”

Goede slagroom

Debic Prima Blanca Max_BIB 4-2019 advertorial FrieslandCampina

De verwerking van het product is heel prettig, vindt René. “De kleur en smaak van het product zijn goed: de slagroom is goed wit en lekker romig. En belangrijk: de kleur en smaak blíjven ook goed. Slagroom kan soms snel verkleuren en dat ziet er niet aantrekkelijk uit. De room komt qua verwerking naar je toe. Bij de verwerking is de Debic Prima Blanca Max Slagroom wat slapper, maar hij stijft nog na”, aldus René. “Dat is prettig, want anders zit je met te dikke slagroom te werken, en daarmee is het lastig om mooie rozetten te maken.”

Dankzij de verschillende afspuit- en decoratietechnieken kan René met de Debic Prima Blanca Max de verschillende gebakssoorten een eigen uitstraling geven. Het bakje met spuitmondjes komt te voorschijn. “Door de jaren heen verzamel je er een heel aantal.” Onlangs werd de voorraad aangevuld met vier Debic spuitmondjes. Bij afname van drie colli Debic slagroom, krijgt de bakker vier spuitmondjes cadeau.

Handomdraai

Debic Prima Blanca Max_BIB 4-2019 advertorial FrieslandCampina

In de ‘Uitstraling is alles’ brochure van Debic komen de verschillende technieken aan de orde. Al bladerend door de brochure, laat René de bijbehorende spuitmonden zien. Door een hele gebakspunt te bedekken met room in plaats van een rozet is de slagroom veel minder kwetsbaar. Bovendien is zo minder andere decoratie nodig en zorgt het gebruik van de verschillende afspuittechnieken voor een gevarieerd beeld in de vitrine. Wel moet opgelet worden dat er niet teveel slagroom op het gebak wordt gespoten: de totale hoeveelheid moet vergelijkbaar zijn met de room in rozetvorm. Anders gaat de room teveel overheersen. In een handomdraai is René klaar. De luxe gebakjes kunnen zo de vitrine in. Gevraagd naar zijn favoriete gebak moet hij wel wat bekennen. “Ik houd meer van hartig.”

Alles is uitstraling!

Zelf aan de slag met de nieuwe decoratietechnieken van Debic? Download dan nu de brochure!
Bij afname van 3 colli Debic Slagroom krijgt u daarnaast de spuitmondjes die in deze brochure gebruikt worden cadeau! Meer informatie vindt u op www.debic.nl of neem contact op met uw vertegenwoordiger.

Folder Debic

Altijd op de hoogte blijven?