Recept Hazelnootslof

Meesterlijke creaties_Royal Steensma_Hazelnootslof_Stap 3

Meesterlijke-creaties_Royal-Steensma_Hazelnootslof-300x212 Ingrediënten sloffendeeg 14 stuks:

  • 2.400 gram Damco kompleet kanopoeder
  • 950 gram Boter
  • 250 gram Melissuiker
  • 60 gram Heel ei
  • 120 gram Water

Werkwijze

Boter, suiker, heel ei en water klontvrij mengen en vervolgens Damco kompleet kanopoeder toevoegen. Zodra het deeg gevormd is, de machine stoppen en het deeg 12 uur koelen.

Ingrediënten vulling:

  • 1.500 gram Damco Hazelnootspijs
  • 150 gram Heel ei
  • 330 gram Pecannoten, grof gehakt
  • 420 gram Frucaps caramelvulling

Werkwijze:

Stap 1

Damco hazelnootspijs afslappen met het ei. Deeg opnieuw aankneden, uitrollen op 4 mm en uitsteken met een sloffenring.

Meesterlijke-creaties_Royal-Steensma_Hazelnootslof_Stap-1-300x200

Stap 2

Een plakje deeg op de plaat leggen en daar 100 gram afgeslapte hazelnootspijs op spuiten.

Meesterlijke-creaties_Royal-Steensma_Hazelnootslof_Stap-2-300x200

Stap 3

Leg hier 20 gram grof gehakte pecannoten in en spuit 25 gram Frucaps caramelvulling over de nootjes.

Stap 4

Dek het geheel vervolgens af met een plak sloffendeeg van 4 mm. Bestrijk de slof eenmaal met heel ei, leg er 5 pecannoten bovenop en strijk het nog een keer af met heel ei. Voor het bakken de sloffenring er omheen plaatsen.

 

Lees meer over Royal Steensma en de recepten in ons dossier Meesterlijke creaties.

 
Lees ook
‘Wij willen de beste van de klas zijn’

‘Wij willen de beste van de klas zijn’

© Royal Steensma Een gloednieuwe bedrijfsfilm, een kersvers voorjaarsmagazine, verrassende toepassingsmogelijkheden van de populaire specerij kurkuma, een afgestoft en verbeterd kleinbroodpoeder én demonstraties van Meester Boulanger Hiljo Hillebrand en patissier Hidde de Brabander. Royal Steensma is klaar voor Bakkersvak! Met het in dienst nemen van...

Haver(mout) broodje

Haver(mout) broodje

Recept: Mark Plaating, lid BoulangerieTeam | Foto’s: Koos Groenewold In de basis is het een recept voor een blank desembrood. Alleen gaat er nog een vulling doorheen van een haver-kookstuk. De hele haverkorrels worden gekookt in een moutstroop, waardoor de haver een mooie volle smaakt krijgt en mooi donker kleurt tot in de kern van de korrel. Het geeft...

Taaitaai: omzetmaker met smaak

Taaitaai: omzetmaker met smaak

Recept: Meester Boulanger Wietse Schiere, BoulangerieTeam Tijdens de Sinterklaasperiode mag taaitaai natuurlijk niet ontbreken in het bakkersassortiment. Het is een margerijke lekkernij die, als je het de juiste aandacht geeft, een omzetaanjager kan zijn. Meester Boulanger Wietse Schiere van het BoulangerieTeam laat zien hoe je taaitaai maakt: in popvorm,...

Broodbakker Ft omgeving Groningen

Broodbakker Ft omgeving Groningen

Wat ga je doen?Voornaamste taken / verantwoordelijkheden: • Voorbereiden van het deeg maken door: - Machinaal/handmatig afwegen en storten van grondstoffen,...

Operator foodproductie omgeving Heerenveen

Operator foodproductie omgeving Heerenveen

Wat ga je doen?Voor onze fabriek in de omgeving van Heerenveen zijn wij op zoek naar een Operator Productie die het productieteam komt versterken. Als Operator ben...

Productiemedewerker FT en PT, omgeving Zevenhuizen

Productiemedewerker FT en PT, omgeving Zevenhuizen

Wat ga je doen?Wat ga je doen als productiemedewerker? Als productiemedewerker bij deze bakkerij kun je ingezet worden voor garneerwerkzaamheden, inpakwerkzaamheden...