Recept Hazelnootslof

Meesterlijke creaties_Royal Steensma_Hazelnootslof_Stap 3

Meesterlijke-creaties_Royal-Steensma_Hazelnootslof-300x212 Ingrediënten sloffendeeg 14 stuks:

  • 2.400 gram Damco kompleet kanopoeder
  • 950 gram Boter
  • 250 gram Melissuiker
  • 60 gram Heel ei
  • 120 gram Water

Werkwijze

Boter, suiker, heel ei en water klontvrij mengen en vervolgens Damco kompleet kanopoeder toevoegen. Zodra het deeg gevormd is, de machine stoppen en het deeg 12 uur koelen.

Ingrediënten vulling:

  • 1.500 gram Damco Hazelnootspijs
  • 150 gram Heel ei
  • 330 gram Pecannoten, grof gehakt
  • 420 gram Frucaps caramelvulling

Werkwijze:

Stap 1

Damco hazelnootspijs afslappen met het ei. Deeg opnieuw aankneden, uitrollen op 4 mm en uitsteken met een sloffenring.

Meesterlijke-creaties_Royal-Steensma_Hazelnootslof_Stap-1-300x200

Stap 2

Een plakje deeg op de plaat leggen en daar 100 gram afgeslapte hazelnootspijs op spuiten.

Meesterlijke-creaties_Royal-Steensma_Hazelnootslof_Stap-2-300x200

Stap 3

Leg hier 20 gram grof gehakte pecannoten in en spuit 25 gram Frucaps caramelvulling over de nootjes.

Stap 4

Dek het geheel vervolgens af met een plak sloffendeeg van 4 mm. Bestrijk de slof eenmaal met heel ei, leg er 5 pecannoten bovenop en strijk het nog een keer af met heel ei. Voor het bakken de sloffenring er omheen plaatsen.

 

Lees meer over Royal Steensma en de recepten in ons dossier Meesterlijke creaties.

 
Lees ook
Baguettine tout chocolade et noix

Baguettine tout chocolade et noix

Dit stokbroodje met een lichte chocoladesmaak heeft een fijne structuur waardoor het lekker is voor in de ochtend bij een goede cappuccino. Het is ook lekker om er een huisgemaakte chocoladepasta bij te verkopen. De smaak is zeker niet zoet. Door bijvoorbeeld 5% honing toe te voegen en iets room in het basisrecept weg te laten, kan je hiermee spelen....

Bak Speciaal: ambachtelijke nieuwkomer in Royal Steensma-familie

Bak Speciaal: ambachtelijke nieuwkomer in Royal Steensma-familie

Met Bak Speciaal heeft Royal Steensma begin dit jaar een ambachtelijke specialist in exclusieve bakkerijgrondstoffen voor bijzondere broodsoorten overgenomen. Een welkome aanvulling op het bestaande aanbod van voornamelijk banketgrondstoffen. Portret van een nieuwkomer in de Royal Steensma-familie.

Nieuwe drooghal Royal Steensma geopend

Nieuwe drooghal Royal Steensma geopend

Wethouder Caroline de Pee van de gemeente Waadhoeke opende zaterdagochtend 25 mei de nieuwe drooghal in Franeker van bakkerijgrondstoffenproducent Royal Steensma. De wethouder reed, onder toeziend oog van algemeen directeur Rimmert de Jong en de medewerkers van Royal Steensma, op een heftruck de nieuwe hal binnen.

Broodbakker gezocht omgeving Amsterdam

Broodbakker gezocht omgeving Amsterdam

Functieomschrijving: Als Broodbakker/Deegmaker ga jij mee werken binnen een enthousiast team. Je draagt dagelijks je steentje bij aan o.a. het produceren van klein...

Broodbakker Ambachtelijk omgeving Barneveld

Broodbakker Ambachtelijk omgeving Barneveld

In deze fulltime functie werk je voornamelijk op conventionele tijden. Je bereidt binnen het team zowel groot als kleinbrood. Dit doe je van A tot Z en volgens een...

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Ben jij de bakker die wij zoeken voor deze unieke uitdaging in New York USA? Brood, Banket of All Round? We zoeken 3 bakkers voor de zomer in een luxe badplaats...