Recept Hazelnootslof

Meesterlijke creaties_Royal Steensma_Hazelnootslof_Stap 3

Meesterlijke-creaties_Royal-Steensma_Hazelnootslof-300x212 Ingrediënten sloffendeeg 14 stuks:

  • 2.400 gram Damco kompleet kanopoeder
  • 950 gram Boter
  • 250 gram Melissuiker
  • 60 gram Heel ei
  • 120 gram Water

Werkwijze

Boter, suiker, heel ei en water klontvrij mengen en vervolgens Damco kompleet kanopoeder toevoegen. Zodra het deeg gevormd is, de machine stoppen en het deeg 12 uur koelen.

Ingrediënten vulling:

  • 1.500 gram Damco Hazelnootspijs
  • 150 gram Heel ei
  • 330 gram Pecannoten, grof gehakt
  • 420 gram Frucaps caramelvulling

Werkwijze:

Stap 1

Damco hazelnootspijs afslappen met het ei. Deeg opnieuw aankneden, uitrollen op 4 mm en uitsteken met een sloffenring.

Meesterlijke-creaties_Royal-Steensma_Hazelnootslof_Stap-1-300x200

Stap 2

Een plakje deeg op de plaat leggen en daar 100 gram afgeslapte hazelnootspijs op spuiten.

Meesterlijke-creaties_Royal-Steensma_Hazelnootslof_Stap-2-300x200

Stap 3

Leg hier 20 gram grof gehakte pecannoten in en spuit 25 gram Frucaps caramelvulling over de nootjes.

Stap 4

Dek het geheel vervolgens af met een plak sloffendeeg van 4 mm. Bestrijk de slof eenmaal met heel ei, leg er 5 pecannoten bovenop en strijk het nog een keer af met heel ei. Voor het bakken de sloffenring er omheen plaatsen.

 

Lees meer over Royal Steensma en de recepten in ons dossier Meesterlijke creaties.

 
Lees ook
Royal Steensma steunt project de Wereldbol

Royal Steensma steunt project de Wereldbol

Royal steensma neemt de productie, verkoop en distributie van de Wereldbol bakmix op zich voor het ambachtelijk bakkerij kanaal in Nederland. Eigenaar Alfred Bruin tekende hiervoor 9 september een contract met De Wereldbol en met The Hunger Project. De Wereldbol is een ambachtelijk desembrood, met een licht groene kleur en een hoge voedzaamheid...

Gevuld desembrood van paarse rijst

Gevuld desembrood van paarse rijst

Dit lekkere desembrood met grote rozijnen en een vleugje sinaasappel is geschikt om heel de dag door te eten. Lekker bij het ontbijt, maar zeker ook niet verkeerd voor ‘s avonds op de bank met een kopje koffie. Het desembrood onderscheidt zich niet alleen door de frisse smaak, maar ook door het uiterlijk en de kleur. Door twee verschillende kleurendegen...

Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Een goede chocolademousse is luchtig, niet te vet en heeft een uitgesproken chocoladesmaak. Uiteraard zijn er verschillende bereidingen en toepassingen mogelijk. Dit recept, op basis van pâte à bombe (luchtige eidooier met suiker) is een goed basisrecept waarmee je verschillende mogelijkheden hebt. Je kunt de chocolade eenvoudig aanpassen naar je eigen...

Broodbakker omgeving Hardenberg

Broodbakker omgeving Hardenberg

Voor deze klant in de omgeving van Hardenberg zijn we per direct op zoek naar een broodbakker die zelfstandig kan draaien. De werktijden zijn zowel in de nacht als...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...