Recept Hazelnootslof

Meesterlijke creaties_Royal Steensma_Hazelnootslof_Stap 3

Meesterlijke-creaties_Royal-Steensma_Hazelnootslof-300x212 Ingrediënten sloffendeeg 14 stuks:

  • 2.400 gram Damco kompleet kanopoeder
  • 950 gram Boter
  • 250 gram Melissuiker
  • 60 gram Heel ei
  • 120 gram Water

Werkwijze

Boter, suiker, heel ei en water klontvrij mengen en vervolgens Damco kompleet kanopoeder toevoegen. Zodra het deeg gevormd is, de machine stoppen en het deeg 12 uur koelen.

Ingrediënten vulling:

  • 1.500 gram Damco Hazelnootspijs
  • 150 gram Heel ei
  • 330 gram Pecannoten, grof gehakt
  • 420 gram Frucaps caramelvulling

Werkwijze:

Stap 1

Damco hazelnootspijs afslappen met het ei. Deeg opnieuw aankneden, uitrollen op 4 mm en uitsteken met een sloffenring.

Meesterlijke-creaties_Royal-Steensma_Hazelnootslof_Stap-1-300x200

Stap 2

Een plakje deeg op de plaat leggen en daar 100 gram afgeslapte hazelnootspijs op spuiten.

Meesterlijke-creaties_Royal-Steensma_Hazelnootslof_Stap-2-300x200

Stap 3

Leg hier 20 gram grof gehakte pecannoten in en spuit 25 gram Frucaps caramelvulling over de nootjes.

Stap 4

Dek het geheel vervolgens af met een plak sloffendeeg van 4 mm. Bestrijk de slof eenmaal met heel ei, leg er 5 pecannoten bovenop en strijk het nog een keer af met heel ei. Voor het bakken de sloffenring er omheen plaatsen.

 

Lees meer over Royal Steensma en de recepten in ons dossier Meesterlijke creaties.

 
Lees ook
Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Een goede chocolademousse is luchtig, niet te vet en heeft een uitgesproken chocoladesmaak. Uiteraard zijn er verschillende bereidingen en toepassingen mogelijk. Dit recept, op basis van pâte à bombe (luchtige eidooier met suiker) is een goed basisrecept waarmee je verschillende mogelijkheden hebt. Je kunt de chocolade eenvoudig aanpassen naar je eigen...

Recept Lemon Swirl

Recept Lemon Swirl

De Prima Blanca Max is de nieuwe slagroom van Debic. Deze hoogwaardige slagroom biedt een mooie witte kleur, hogere opslag, maximale stand en stevigheid en een romige smaak. Met de verschillende afspuit- en decoratietechnieken kunnen bakkers met de Debic Prima Blanca Max verschillende gebakssoorten een eigen uitstraling geven. Zoals in dit recept voor...

Baguettine tout chocolade et noix

Baguettine tout chocolade et noix

Dit stokbroodje met een lichte chocoladesmaak heeft een fijne structuur waardoor het lekker is voor in de ochtend bij een goede cappuccino. Het is ook lekker om er een huisgemaakte chocoladepasta bij te verkopen. De smaak is zeker niet zoet. Door bijvoorbeeld 5% honing toe te voegen en iets room in het basisrecept weg te laten, kan je hiermee spelen....

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...