Debic biedt Amerikaanse patisserie met een twist en inspireert de bakker met recepten. Zoals dit recept voor een Red Velvet Cookie met monchou en witte chocolade schaafsel.
Ingrediënten voor 25 porties
Vulling
- 300 g MonChou®
Red Velvet Cookie
- 215 g Debic Cake Gold roomboter
- 320 g bloem
- 5 g bakpoeder
- 6 g maizena
- 30 g cacao poeder
- 5 g zout
- 165 g bruine suiker
- 100 g witte suiker
- 120 g ei
- 10 g rode voedingskleurstof
- 5 g vanille suiker
- 150 g witte chocolade schaafsel
Bereiding
Red Velvet Cookie
- Meng de Debic Cake Gold roomboter met de twee soorten suiker
- Voeg de eieren gemengd met voedingskleurstof toe
- Zeef de bloem, vanillesuiker en maïzena en meng door elkaar
- Voeg het witte chocolade schaafsel toe
- Dek het deeg af en bewaar het in de koeling
- Rol het deeg uit op 5 mm en steek het uit met 8 cm ronde uitstekers
- Roer de roomkaas glad en verwarm eventueel licht tot het spuitbaar is.
- Spuit een dot zachte Debic Creamcheese op het uitgestoken deeg en dek af met een deegplakje.
- Koel de koekjes 3 uur in de vriezer voor het bakken.
- Bestrijk voor het bakken dun met heel ei.
Montage
- Bak 15 tot 18 minuten af op 180 °C
Afwerking
- Laat afkoelen en werk af met fondant, limoenschil en chocoladeschaafsel.