Blondie
Debic biedt Amerikaanse patisserie met een twist en inspireert de bakker met recepten. Zoals dit recept voor een blondie met blonde browniebiscuit en pecannoten
Ingrediënten voor 1 portie
Blonde browniebiscuit
- 150 g witte chocolade
- 125 g Debic Brioche roomboter
- 150 g basterdsuiker
- 100 g ei
- 1 vanillestokje
- 200 g bloem
- 10 g bakpoeder
- 120 g pecannoten
Marmelade
- 160 g grapefruit sap + zestes
- 325 g suiker (1)
- 500 g stukjes grapefruit
- 100 g suiker (2)
- 10 g pectine
Botercrème
- 450 g melk
- 400 g suiker
- 90 g eidooier
- 1 vanillestokje
- 400 g Debic Crème roomboter
- 75 g pasta van pacannoten
Decoratie
- 200 g grapefruit sap
- 10 g suiker
- 2 g agar-agar
Bereiding
Blonde browniebiscuit
- Maak de witte chocolade met de boter mals ( +/- 30°C).
- Draai het ei met de suiker glad, klop niet op.
- Zeef de bloem met het bakpoeder, voeg het vanillemerg en de gehakte pecannoten toe en spatel erdoor.
- Bak 35 minuten op 170°C
Marmelade
- Kook het sap met de suiker (1) en de zestes en voeg er de stukjes verse grapefruit aan toe.
- Meng de suiker (2) met de pectine, voeg toe en kook 2 minuten door.
- Bewaar.
Botercrème
- Roer de melk met de suiker, de eidooier en de vanillestok af op 84°C (anglaise)
- Laat afkoelen.
- Draai de boter mals en klop er de afgekoelde anglaisebereiding straalsgewijs onder.
- Verdeel de crème in 2 gelijke hoeveelheden en meng 1 deel met de pasta van pecannoten.
- Verwerk direct.
Decoratie
- Meng de agar en de suiker droog.
- Breng het sap aan de kook en voeg het suiker-agarmengsel toe, kook door en bewaar.
Montage
- Bestrijk de gebakken browniebiscuit met de grapefruitmarmelade en laat uitharden in de diepvries.
- Verdeel hierover de botercrème en bedek met een laagje biscuit.
- Vries in.
- Plaats het kader op een reliefmat en verdeel er de malse botercrème zorgvuldig in.
- Duw de ingevroren brownie in en druk goed aan.
Afwerking
- Ontvorm het kader zorgvuldig en versnij naar wens.
- Maak de blondie af met de decoratie.