Positieve energie

Bakkers in bedrijf_Bakery Nexus Martijn Verkerk

Bakkers-in-bedrijf_Bakery-Nexus-Martijn-Verkerk-201x300 Ik kreeg een appje van Tamara die binnen Bakery Nexus in de werkgroep Communicatie zit: ‘Zou jij misschien de volgende column willen schrijven?’, gevolgd door een smiley en twee gevouwen handjes, wat staat voor ‘alsjeblieft’. En terwijl ik ‘nee’ denk, antwoord ik ‘ja’. Een column schrijven is niet helemaal mijn ding, maar waarom doe ik het dan toch?

Misschien wel omdat ik met veel mooie projecten bezig ben en dit graag wil delen. Ik was net terug uit Parijs waar Peter Bienefelt wereldkampioen broodbakken werd! Als secretaris van het BoulangerieTeam heb ik het hele traject van dichtbij meegemaakt. Dan is het mooi om te zien als het ultieme doel wordt behaald. Wat me ook voldoening gaf, is de samenwerking binnen het team. Van Hans Som die de boulangers op sleeptouw neemt tot aan teamleden die ook helpen met schoonmaken van de wedstrijdruimte. Eenmaal terug heb ik de pers benaderd en het liefst zit je dan aan tafel bij Eva of Humberto, maar dat is helaas niet gelukt. Gelukkig kon Peter wel zijn verhaal vertellen bij o.a. BNR Nieuwsradio en RTL 5 uur Live. Hier heeft hij vol enthousiasme verteld over de wedstrijd, over hoe gezond brood is en hoe mooi het ambachtelijke bakkersvak wel niet is. Missie geslaagd!

Al typend realiseer ik me dat ik nog meer wil vertellen over bijvoorbeeld de digitaliseringsslag die we binnen de NBOV gaan maken, de vakwedstrijden die we ondersteunen en de komende Nexus-bijeenkomsten. Deze branche staat niet stil en dat zorgt in ieder geval bij mij voor een flinke dosis positieve energie. Het is jammer dat we in alle drukte soms vergeten te vertellen wat we allemaal doen.

En terwijl mijn laatste woorden op het scherm verschijnen, valt mijn oog nog op Tamara’s appje: ‘Thema is chocolade, helemaal jouw ding...’. Ondanks dat een column schrijven niet echt mijn ding is, heb ik er toch chocolade van weten te maken.

  • bakery-nexusMartijn Verkerk
  • Communicatieadviseur NBOV
  • Lid Bakery Nexus
Lees ook
Bakkers in de media - week 30

Bakkers in de media - week 30

Hoe behoud je je personeel, bakkers sluiten hun onderneming en een Gofundme-actie voor jonge Oekraïense patissier. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Circular Food Center-cluster werkt aan efficiëntere broodketen tegen voedselverspilling

Circular Food Center-cluster werkt aan efficiëntere broodketen tegen voedselverspilling

Verschillende bakkersorganisaties, kennisinstellingen en bedrijven willen gezamenlijk werk maken van een efficiëntere broodketen. Hiermee hopen zij verspilling van brood tegen te gaan.

Bakkerij ’t Stoepje komende drie jaar broodsponsor van het Nationaal Schoolontbijt

Bakkerij ’t Stoepje komende drie jaar broodsponsor van het Nationaal Schoolontbijt

Bakkerij ’t Stoepje is de broodsponsor van het Nationaal Schoolontbijt. Zij leveren de komende drie jaar het brood voor dit jaarlijkse evenement.