Positieve energie

Bakkers in bedrijf_Bakery Nexus Martijn Verkerk

Bakkers-in-bedrijf_Bakery-Nexus-Martijn-Verkerk-201x300 Ik kreeg een appje van Tamara die binnen Bakery Nexus in de werkgroep Communicatie zit: ‘Zou jij misschien de volgende column willen schrijven?’, gevolgd door een smiley en twee gevouwen handjes, wat staat voor ‘alsjeblieft’. En terwijl ik ‘nee’ denk, antwoord ik ‘ja’. Een column schrijven is niet helemaal mijn ding, maar waarom doe ik het dan toch?

Misschien wel omdat ik met veel mooie projecten bezig ben en dit graag wil delen. Ik was net terug uit Parijs waar Peter Bienefelt wereldkampioen broodbakken werd! Als secretaris van het BoulangerieTeam heb ik het hele traject van dichtbij meegemaakt. Dan is het mooi om te zien als het ultieme doel wordt behaald. Wat me ook voldoening gaf, is de samenwerking binnen het team. Van Hans Som die de boulangers op sleeptouw neemt tot aan teamleden die ook helpen met schoonmaken van de wedstrijdruimte. Eenmaal terug heb ik de pers benaderd en het liefst zit je dan aan tafel bij Eva of Humberto, maar dat is helaas niet gelukt. Gelukkig kon Peter wel zijn verhaal vertellen bij o.a. BNR Nieuwsradio en RTL 5 uur Live. Hier heeft hij vol enthousiasme verteld over de wedstrijd, over hoe gezond brood is en hoe mooi het ambachtelijke bakkersvak wel niet is. Missie geslaagd!

Al typend realiseer ik me dat ik nog meer wil vertellen over bijvoorbeeld de digitaliseringsslag die we binnen de NBOV gaan maken, de vakwedstrijden die we ondersteunen en de komende Nexus-bijeenkomsten. Deze branche staat niet stil en dat zorgt in ieder geval bij mij voor een flinke dosis positieve energie. Het is jammer dat we in alle drukte soms vergeten te vertellen wat we allemaal doen.

En terwijl mijn laatste woorden op het scherm verschijnen, valt mijn oog nog op Tamara’s appje: ‘Thema is chocolade, helemaal jouw ding...’. Ondanks dat een column schrijven niet echt mijn ding is, heb ik er toch chocolade van weten te maken.

  • bakery-nexus Martijn Verkerk
  • Communicatieadviseur NBOV
  • Lid Bakery Nexus
Lees ook
Allereerste virtuele Bakery Nexus bijeenkomst

Allereerste virtuele Bakery Nexus bijeenkomst

De hele sector is druk doende met talloze creatieve aanpassingen om het werk te blijven doen in deze crisistijd. Zo ook Bakery Nexus. Afgelopen week werden de leden van de vereniging verrast met een uitnodiging voor de allereerste virtuele Nexus bijeenkomst én een toepasselijk pakket met items om ook thuis de Nexus-sfeer neer te zetten.

Local flatbread - plat broodje van oorspronkelijke ingrediënten

Local flatbread - plat broodje van oorspronkelijke ingrediënten

Flatbread is een wereldbekend type brood, gemaakt van inlandse graansoorten en ingrediënten, in dit geval afkomstig van de Veluwe. Dit brood laat zich makkelijk combineren met allerlei soorten beleg en je kunt het mooi vullen, maar je kunt het ook gebruiken als plukbrood bij de warme maaltijd. In dit recept een combinatie van mooie smaken, zoals gerookt...

Jong talent verdient podium en publiek

Jong talent verdient podium en publiek

Ik weet het nog goed. Mijn eigen deelname aan de Jeugdvakwedstrijden. Eerst aan het begin van het jaar zenuwachtig naar de regiowedstrijden, om daar aan het einde van de dag de verlossende woorden te horen. Regiokampioen! Dat betekende: op naar de landelijke finale. Weken vol trainingen volgden. Niets wilde ik aan het toeval overlaten.

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...