Positieve energie

Bakkers in bedrijf_Bakery Nexus Martijn Verkerk

Bakkers-in-bedrijf_Bakery-Nexus-Martijn-Verkerk-201x300 Ik kreeg een appje van Tamara die binnen Bakery Nexus in de werkgroep Communicatie zit: ‘Zou jij misschien de volgende column willen schrijven?’, gevolgd door een smiley en twee gevouwen handjes, wat staat voor ‘alsjeblieft’. En terwijl ik ‘nee’ denk, antwoord ik ‘ja’. Een column schrijven is niet helemaal mijn ding, maar waarom doe ik het dan toch?

Misschien wel omdat ik met veel mooie projecten bezig ben en dit graag wil delen. Ik was net terug uit Parijs waar Peter Bienefelt wereldkampioen broodbakken werd! Als secretaris van het BoulangerieTeam heb ik het hele traject van dichtbij meegemaakt. Dan is het mooi om te zien als het ultieme doel wordt behaald. Wat me ook voldoening gaf, is de samenwerking binnen het team. Van Hans Som die de boulangers op sleeptouw neemt tot aan teamleden die ook helpen met schoonmaken van de wedstrijdruimte. Eenmaal terug heb ik de pers benaderd en het liefst zit je dan aan tafel bij Eva of Humberto, maar dat is helaas niet gelukt. Gelukkig kon Peter wel zijn verhaal vertellen bij o.a. BNR Nieuwsradio en RTL 5 uur Live. Hier heeft hij vol enthousiasme verteld over de wedstrijd, over hoe gezond brood is en hoe mooi het ambachtelijke bakkersvak wel niet is. Missie geslaagd!

Al typend realiseer ik me dat ik nog meer wil vertellen over bijvoorbeeld de digitaliseringsslag die we binnen de NBOV gaan maken, de vakwedstrijden die we ondersteunen en de komende Nexus-bijeenkomsten. Deze branche staat niet stil en dat zorgt in ieder geval bij mij voor een flinke dosis positieve energie. Het is jammer dat we in alle drukte soms vergeten te vertellen wat we allemaal doen.

En terwijl mijn laatste woorden op het scherm verschijnen, valt mijn oog nog op Tamara’s appje: ‘Thema is chocolade, helemaal jouw ding...’. Ondanks dat een column schrijven niet echt mijn ding is, heb ik er toch chocolade van weten te maken.

  • bakery-nexus Martijn Verkerk
  • Communicatieadviseur NBOV
  • Lid Bakery Nexus
Lees ook
BoulangerieTeam gaat naar WK Boulangerie 2020

BoulangerieTeam gaat naar WK Boulangerie 2020

Het Nederlands BoulangerieTeam gaat door naar het WK Boulangerie 2020. Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels wisten zich hiervoor te plaatsen tijdens de kwalificatiewedstrijd in het hart van Parijs. Het WK Boulangerie 2020 vindt plaats tijdens Europain 2020. Het Nederlandse team behaalde in Parijs de tweede plaats, achter Frankrijk...

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zeeuwse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Actie zorgt voor reactie

Actie zorgt voor reactie

Mijn woorden in Bakkers in bedrijf 1 van dit jaar hebben flink wat stof doen opwaaien. Dat was ook de bedoeling: ik vind dat een column spraakmakend hoort te zijn en mensen aan het denken moet zetten.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...