Positieve energie

Bakkers in bedrijf_Bakery Nexus Martijn Verkerk

Bakkers-in-bedrijf_Bakery-Nexus-Martijn-Verkerk-201x300 Ik kreeg een appje van Tamara die binnen Bakery Nexus in de werkgroep Communicatie zit: ‘Zou jij misschien de volgende column willen schrijven?’, gevolgd door een smiley en twee gevouwen handjes, wat staat voor ‘alsjeblieft’. En terwijl ik ‘nee’ denk, antwoord ik ‘ja’. Een column schrijven is niet helemaal mijn ding, maar waarom doe ik het dan toch?

Misschien wel omdat ik met veel mooie projecten bezig ben en dit graag wil delen. Ik was net terug uit Parijs waar Peter Bienefelt wereldkampioen broodbakken werd! Als secretaris van het BoulangerieTeam heb ik het hele traject van dichtbij meegemaakt. Dan is het mooi om te zien als het ultieme doel wordt behaald. Wat me ook voldoening gaf, is de samenwerking binnen het team. Van Hans Som die de boulangers op sleeptouw neemt tot aan teamleden die ook helpen met schoonmaken van de wedstrijdruimte. Eenmaal terug heb ik de pers benaderd en het liefst zit je dan aan tafel bij Eva of Humberto, maar dat is helaas niet gelukt. Gelukkig kon Peter wel zijn verhaal vertellen bij o.a. BNR Nieuwsradio en RTL 5 uur Live. Hier heeft hij vol enthousiasme verteld over de wedstrijd, over hoe gezond brood is en hoe mooi het ambachtelijke bakkersvak wel niet is. Missie geslaagd!

Al typend realiseer ik me dat ik nog meer wil vertellen over bijvoorbeeld de digitaliseringsslag die we binnen de NBOV gaan maken, de vakwedstrijden die we ondersteunen en de komende Nexus-bijeenkomsten. Deze branche staat niet stil en dat zorgt in ieder geval bij mij voor een flinke dosis positieve energie. Het is jammer dat we in alle drukte soms vergeten te vertellen wat we allemaal doen.

En terwijl mijn laatste woorden op het scherm verschijnen, valt mijn oog nog op Tamara’s appje: ‘Thema is chocolade, helemaal jouw ding...’. Ondanks dat een column schrijven niet echt mijn ding is, heb ik er toch chocolade van weten te maken.

  • bakery-nexus Martijn Verkerk
  • Communicatieadviseur NBOV
  • Lid Bakery Nexus
Lees ook
Bakery Nexus inspireert winnaars Jeugdvakwedstrijden

Bakery Nexus inspireert winnaars Jeugdvakwedstrijden

Op woensdag 10 juli organiseerde Bakery Nexus een nieuwe editie van het Junior College in Zaandam. Genodigden voor deze innoverende dag waren net zoals vorig jaar de nummers 1 en 2 van de Jeugdvakwedstrijden.

Nieuwe uitgeverij Alea Publishers neemt de Foodbladen van Vakbladen.com over

Nieuwe uitgeverij Alea Publishers neemt de Foodbladen van Vakbladen.com over

De nieuwe uitgeverij Alea Publishers van mediaondernemers en tevens broers Pepijn en Roeland Dobbelaer neemt per 1 juli de Foodbladen van Vakbladen.com over. De broers werken al langer samen met hun bedrijven, respectievelijk Virtùmedia en Twin Digital/Twin Media. Met de aankoop van de Foodbladen verstevigen ze hun samenwerking.

Baguettine tout chocolade et noix

Baguettine tout chocolade et noix

Dit stokbroodje met een lichte chocoladesmaak heeft een fijne structuur waardoor het lekker is voor in de ochtend bij een goede cappuccino. Het is ook lekker om er een huisgemaakte chocoladepasta bij te verkopen. De smaak is zeker niet zoet. Door bijvoorbeeld 5% honing toe te voegen en iets room in het basisrecept weg te laten, kan je hiermee spelen....

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...