Volop inspiratie op de eerste dag Bakkersvak

Beko IJstaarten_Bakkersvak

Bakkersvak 2019 is begonnen. Gisteren, 10 maart, opende de Evenementenhal Gorinchem de deuren voor bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsmakers op zoek naar de laatste trends, innovaties, noviteiten en inspiratie.

De dag begon met het aansnijden van een geboortetaart van ijs door Marquerithe Verheul, directeur van Beko Coöperatie. Dit was het officiële startschot voor Beko IJs. Verheul vertelt dat ze ongelooflijk trots is op het nieuwe concept, waarmee bakkers relatief eenvoudig kunnen starten met de verkoop van ijs. Variërend van een softijs-automaat tot een hele vitrine vol ijs. Alles is mogelijk.

Geboortetaart Beko IJs_Beeld Beko

180-jarig bestaan Royal Steensma

Royal Steensma viert het 180-jarig bestaan op Bakkersvak. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum verscheen een speciaal receptenboek. “Voor het 180-jarig bestaan wilden we wat anders dan normaal doen”, licht Emina Dencic toe. Het was wel hard werken om het boek te realiseren. De negentig foto’s bij de zeventig recepten werden namelijk de week voor kerst geschoten.

Nieuw in de stand zijn de producten van Bak Speciaal. “De producten zijn weliswaar niet nieuw voor de klant, maar wel voor ons”, vertelt Emina. Bak Speciaal werd onlangs overgenomen door Royal Steensma.

Nieuwe bonbon-wedstrijd

Jaarlijks ontwerpt het Nederlands Patisserie Team een speciale bonbon-vorm. Dit jaar is deze in de vorm van een citruspers en heeft de naam Juicer gekregen. Peter Remmelzwaai ontwierp samen met Chocolate World uit het Belgische Hoboken deze vorm.

Maar dit jaar is er meer dan alleen de nieuwe chocoladevorm. Het Nederlands Patisserie Team organiseert volgend jaar een speciale bonbon wedstrijd met de juicer, vertelt secretaris Babs Bruil. Ze heeft al veel enthousiaste reacties ontvangen. “Deze wedstrijd is laagdrempelig”, zegt ze. Dit in tegenstelling tot de Dutch Pastry Awards. Veel bakkers ervaren volgens Babs een hoge drempel die hen weerhoudt van deelname aan deze wedstrijd.

Juicer

Guilty Pleasures

Gedurende de hele beursdag worden er verschillende presentaties en demonstraties gegeven op het belevenisplein, het Grondstoffentheater en Café Onderneem. Op het Belevenisplein laten de leden van het Nederlands Patisserie Team en Boulangerie Team hun kunsten zien. Dit jaar gaan de boulangers en patissiers aan de slag met dit thema. Zo ook patissiers Ramon Huigsloot en Arthur Tuytel.

Zij maken een taartje dat bestaat uit verschillende klassieke recepten zoals pistache amandel biscuit, chocolade mousse en mango cremeux. In een gemoedelijke sfeer laten de mannen aan de toeschouwers zien hoe ze de verschillende lagen maken en geven praktische tips. Ondertussen vertellen ze wat meer over zichzelf en beantwoorden vragen uit het publiek en van presentatrice Ramona van Zweden. Zo leren we dat Ramon binnenkort vader wordt en nog steeds wakker ligt van de World Chocolate Masters die hij won in 2013.

Demonstratie Arthur Tuytel en Ramon Huigsloot

Lees ook
Chocolate lovers - Travel cake

Chocolate lovers - Travel cake

Bart de Gans is deze keer de man achter dit recept. Bart: “Ik deel met genoegen mijn kennis van chocolade en patisserie en verzorg gastcolleges, masterclasses en presentaties. Kennis is immers het vermogen dat u in staat stelt een bepaalde taak uit te voeren.”

De ijsactiviteiten van Bakeplus

De ijsactiviteiten van Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor. Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige...

Bakeplus introduceert campagne ‘Goed gevuld het jaar door’

Bakeplus introduceert campagne ‘Goed gevuld het jaar door’

Op Bakkersvak gaf Bakeplus de aftrap van de campagne; ‘Goed gevuld het jaar door!” Hiermee wil de grondstoffenleverancier bakkers inspireren om meer met vergeten ingrediënten te doen.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...