Royal Steensma neemt Bak Speciaal over

Overname Bak Speciaal door Royal Steensma_uitsnede

Royal Steensma neemt Bak Speciaal, producent en leverancier van grondstoffen voor speciale broodsoorten als biologisch, desem- en speltbrood, over. Deze overname past in de ambitie van Royal Steensma om zich verder te ontwikkelen als totaal leveranciers voor de bakker. Het bedrijf produceert al wel grondstoffen voor brood, maar het accent ligt nu vooral op banket.

Rimmert de Jong, algemeen directeur van Royal Steensma: “Ons bedrijf is groot geworden in grondstoffen voor banket. Zo zijn we bijvoorbeeld sterk in amandelspijs, gekonfijt fruit, gelei, banketpoeders en chocovullingen en –coatings voor banket. Onze ambitie is echter totaalleverancier te zijn voor bakkers in Nederland. Op het broodvlak hebben we dan nog wat stappen te zetten. Dat we nu Bak Speciaal aan ons portfolio mogen toevoegen, helpt ons enorm die ambitie te verwezenlijken.”

“We zijn erg blij en trots met deze overname”, vult Alfred Bruin, holding directeur van de Royal Steensma-groep, aan. “Bak Speciaal is een schitterend, gezond familiebedrijf met een goed team medewerkers: kundig en betrokken. Het assortiment van Bak Speciaal sluit naadloos aan op de grondstoffen en mixen voor brood die Royal Steensma al in huis heeft onder de merknaam Damco. Dit betreft vooral reguliere varianten, zoals kleinbrood, grootbrood en gevuld brood. Met de producten van Bak Speciaal die vooral broodspecialiteiten betreffen, kunnen we bakkers in Nederland en daarbuiten nu een compleet assortiment grondstoffen leveren voor brood.”

Bak Speciaal

Bak Speciaal is een gezond bedrijf dat hoog staat aangeschreven in de bakkerijsector. De onderneming bouwde naam op met hoogwaardige, authentieke grondstoffen voor (biologisch) brood en broodspecialiteiten gemaakt op basis van oergranen, waaronder emmer en spelt. Ook ontwikkelde het bedrijf een exclusief assortiment melanges voor desembrood, op basis van eigen desemculturen. Eigenaar Karel van Bennekom bereikt binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd en zocht daarom een overnamekandidaat.

Van Bennekom: “Royal Steensma is een positieve, betrouwbare partner in de markt gebleken”, stelt hij. “Zowel zakelijk, als op personeelsvlak. Bovendien streven ze dezelfde doelen na als wij: toekomstgericht opereren, onderscheidende bakkerijgrondstoffen produceren en door het delen van kennis en kunde bakkers en andere afnemers het verschil laten maken en consumenten laten genieten.”  Van Bennekom verwacht dat Royal Steensma door de overname, bakkers nog beter van dienst kan zijn.

Bij Bak Speciaal werken twaalf mensen, die in dienst blijven. Ook blijft het bedrijf dit jaar nog operationeel vanuit Nijkerk. In 2020 worden de (productie)activiteiten en medewerkers overgeheveld naar de vestiging van Royal Steensma in Vlaardingen. De locatie in Nijkerk komt daarmee te vervallen en Karel van Bennekom stapt dan uit het bedrijf. De naam Bak Speciaal blijft gehandhaafd als merk. Bakkers en afnemers kunnen de Bak Speciaal-producten gewoon blijven betrekken.

Lees ook
FEDIMA viert 50-jarig bestaan

FEDIMA viert 50-jarig bestaan

FEDIMA (The Federation of European Manufacturers and Suppliers of Ingredients to the Bakery, Confectionary and Patisserie Industries) bestaat vijftig jaar. Om dit te vieren organiseert de federatie op 27 juni een cocktail party in Brussel.

Ketenoverleg Brood & Banket

Ketenoverleg Brood & Banket

De Nederlandse brood- en banketondernemers vereniging (NBOV), de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en de Nederlandse fabrikanten van bakkerijgrondstoffen en maalderijen (NEBAFA) starten gezamenlijk een aantal initiatieven onder de noemer ‘Ketenoverleg Brood & Banket’.

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zuid-Hollandse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.