Royal Steensma neemt Bak Speciaal over

Overname Bak Speciaal door Royal Steensma_uitsnede

Royal Steensma neemt Bak Speciaal, producent en leverancier van grondstoffen voor speciale broodsoorten als biologisch, desem- en speltbrood, over. Deze overname past in de ambitie van Royal Steensma om zich verder te ontwikkelen als totaal leveranciers voor de bakker. Het bedrijf produceert al wel grondstoffen voor brood, maar het accent ligt nu vooral op banket.

Rimmert de Jong, algemeen directeur van Royal Steensma: “Ons bedrijf is groot geworden in grondstoffen voor banket. Zo zijn we bijvoorbeeld sterk in amandelspijs, gekonfijt fruit, gelei, banketpoeders en chocovullingen en –coatings voor banket. Onze ambitie is echter totaalleverancier te zijn voor bakkers in Nederland. Op het broodvlak hebben we dan nog wat stappen te zetten. Dat we nu Bak Speciaal aan ons portfolio mogen toevoegen, helpt ons enorm die ambitie te verwezenlijken.”

“We zijn erg blij en trots met deze overname”, vult Alfred Bruin, holding directeur van de Royal Steensma-groep, aan. “Bak Speciaal is een schitterend, gezond familiebedrijf met een goed team medewerkers: kundig en betrokken. Het assortiment van Bak Speciaal sluit naadloos aan op de grondstoffen en mixen voor brood die Royal Steensma al in huis heeft onder de merknaam Damco. Dit betreft vooral reguliere varianten, zoals kleinbrood, grootbrood en gevuld brood. Met de producten van Bak Speciaal die vooral broodspecialiteiten betreffen, kunnen we bakkers in Nederland en daarbuiten nu een compleet assortiment grondstoffen leveren voor brood.”

Bak Speciaal

Bak Speciaal is een gezond bedrijf dat hoog staat aangeschreven in de bakkerijsector. De onderneming bouwde naam op met hoogwaardige, authentieke grondstoffen voor (biologisch) brood en broodspecialiteiten gemaakt op basis van oergranen, waaronder emmer en spelt. Ook ontwikkelde het bedrijf een exclusief assortiment melanges voor desembrood, op basis van eigen desemculturen. Eigenaar Karel van Bennekom bereikt binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd en zocht daarom een overnamekandidaat.

Van Bennekom: “Royal Steensma is een positieve, betrouwbare partner in de markt gebleken”, stelt hij. “Zowel zakelijk, als op personeelsvlak. Bovendien streven ze dezelfde doelen na als wij: toekomstgericht opereren, onderscheidende bakkerijgrondstoffen produceren en door het delen van kennis en kunde bakkers en andere afnemers het verschil laten maken en consumenten laten genieten.”  Van Bennekom verwacht dat Royal Steensma door de overname, bakkers nog beter van dienst kan zijn.

Bij Bak Speciaal werken twaalf mensen, die in dienst blijven. Ook blijft het bedrijf dit jaar nog operationeel vanuit Nijkerk. In 2020 worden de (productie)activiteiten en medewerkers overgeheveld naar de vestiging van Royal Steensma in Vlaardingen. De locatie in Nijkerk komt daarmee te vervallen en Karel van Bennekom stapt dan uit het bedrijf. De naam Bak Speciaal blijft gehandhaafd als merk. Bakkers en afnemers kunnen de Bak Speciaal-producten gewoon blijven betrekken.

Lees ook
Nieuwe locatie voor Curio-opleidingen Brood&Banket

Nieuwe locatie voor Curio-opleidingen Brood&Banket

De mbo-opleidingen Brood en banket van Curio zijn verhuisd naar een nieuwe locatie. Sinds januari 2020 zitten de studenten in de gloednieuwe vestiging aan de noordelijke rondweg in Breda.

Didammer bakker Seegers overgenomen door Bakkerij van Bentum

Didammer bakker Seegers overgenomen door Bakkerij van Bentum

Bakkerij van Bentum neemt Bakkerij Seegers over. Tot eind februari is de winkel aan de Spoorstraat in Didam nog open als Bakkerij Seegers. Daarna opent de bakkerij begin maart de deuren als de tweede vestiging van Bakkerij van Bentum. De overname betekent het einde van de 125 jarige geschiedenis van bakkerij Seegers.

Horizon College start met nieuwe opleiding Boulanger

Horizon College start met nieuwe opleiding Boulanger

Er dreigt een tekort aan bakkers. Het Horizon College wil hier verandering in brengen. Naast de opleidingen Uitvoerend Bakker en Zelfstandig Werkend Bakker wordt vanaf volgend schooljaar ook de opleiding Boulanger aangeboden. Een opleiding voor bakkers die zich nog verder willen verdiepen in één van de oudste ambachten die we in Nederland kennen.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...