Royal Steensma neemt Bak Speciaal over

Overname Bak Speciaal door Royal Steensma_uitsnede

Royal Steensma neemt Bak Speciaal, producent en leverancier van grondstoffen voor speciale broodsoorten als biologisch, desem- en speltbrood, over. Deze overname past in de ambitie van Royal Steensma om zich verder te ontwikkelen als totaal leveranciers voor de bakker. Het bedrijf produceert al wel grondstoffen voor brood, maar het accent ligt nu vooral op banket.

Rimmert de Jong, algemeen directeur van Royal Steensma: “Ons bedrijf is groot geworden in grondstoffen voor banket. Zo zijn we bijvoorbeeld sterk in amandelspijs, gekonfijt fruit, gelei, banketpoeders en chocovullingen en –coatings voor banket. Onze ambitie is echter totaalleverancier te zijn voor bakkers in Nederland. Op het broodvlak hebben we dan nog wat stappen te zetten. Dat we nu Bak Speciaal aan ons portfolio mogen toevoegen, helpt ons enorm die ambitie te verwezenlijken.”

“We zijn erg blij en trots met deze overname”, vult Alfred Bruin, holding directeur van de Royal Steensma-groep, aan. “Bak Speciaal is een schitterend, gezond familiebedrijf met een goed team medewerkers: kundig en betrokken. Het assortiment van Bak Speciaal sluit naadloos aan op de grondstoffen en mixen voor brood die Royal Steensma al in huis heeft onder de merknaam Damco. Dit betreft vooral reguliere varianten, zoals kleinbrood, grootbrood en gevuld brood. Met de producten van Bak Speciaal die vooral broodspecialiteiten betreffen, kunnen we bakkers in Nederland en daarbuiten nu een compleet assortiment grondstoffen leveren voor brood.”

Bak Speciaal

Bak Speciaal is een gezond bedrijf dat hoog staat aangeschreven in de bakkerijsector. De onderneming bouwde naam op met hoogwaardige, authentieke grondstoffen voor (biologisch) brood en broodspecialiteiten gemaakt op basis van oergranen, waaronder emmer en spelt. Ook ontwikkelde het bedrijf een exclusief assortiment melanges voor desembrood, op basis van eigen desemculturen. Eigenaar Karel van Bennekom bereikt binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd en zocht daarom een overnamekandidaat.

Van Bennekom: “Royal Steensma is een positieve, betrouwbare partner in de markt gebleken”, stelt hij. “Zowel zakelijk, als op personeelsvlak. Bovendien streven ze dezelfde doelen na als wij: toekomstgericht opereren, onderscheidende bakkerijgrondstoffen produceren en door het delen van kennis en kunde bakkers en andere afnemers het verschil laten maken en consumenten laten genieten.”  Van Bennekom verwacht dat Royal Steensma door de overname, bakkers nog beter van dienst kan zijn.

Bij Bak Speciaal werken twaalf mensen, die in dienst blijven. Ook blijft het bedrijf dit jaar nog operationeel vanuit Nijkerk. In 2020 worden de (productie)activiteiten en medewerkers overgeheveld naar de vestiging van Royal Steensma in Vlaardingen. De locatie in Nijkerk komt daarmee te vervallen en Karel van Bennekom stapt dan uit het bedrijf. De naam Bak Speciaal blijft gehandhaafd als merk. Bakkers en afnemers kunnen de Bak Speciaal-producten gewoon blijven betrekken.

Lees ook
De ideale opbouw van een compositie

De ideale opbouw van een compositie

Of het nu een amuse, een taart of een bonbon is: ieder gerecht is een compositie die bestaat uit meerdere componenten. Meesterijsbereider en Meesterpatissier Hidde de Brabander gaat in op de vraag wat de ideale opbouw een compositie is.

Bakkerij ’t Stoepje komende drie jaar broodsponsor van het Nationaal Schoolontbijt

Bakkerij ’t Stoepje komende drie jaar broodsponsor van het Nationaal Schoolontbijt

Bakkerij ’t Stoepje is de broodsponsor van het Nationaal Schoolontbijt. Zij leveren de komende drie jaar het brood voor dit jaarlijkse evenement.

NBC: broodprijs stijgt maximaal 5 tot 10 procent

NBC: broodprijs stijgt maximaal 5 tot 10 procent

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) laat richting de consumentenmarkt weten dat er vooralsnog geen sprake is van grote stijgingen in de broodprijs. Vanwege de oorlog in Oekraïne was de verwachting dat de broodprijs zou verdubbelen. Uit cijfers van het NBC blijkt dat de stijging maximaal 5 tot 10 procent is, in vergelijking met dezelfde periode vorig...