Twee topwedstrijden voor BoulangerieTeam in Nantes

1. team EK 2017

Tijdens de vakbeurs Serbotel die van 22 tot en met 25 oktober 2017 wordt gehouden in Nantes zijn twee teams actief. Het ene team doet mee aan het EK Boulangerie, terwijl het andere team zich mengt in de strijd om de Mondial du Pain.

EK Boulangerie

Mark Plaating (categorie: brood), Tim Boers (categorie: viennoiserie) en Kris Huijsman (categorie: showstuk) gaan de strijd aan om de Europese titel. Er wordt een showtafel gemaakt met alle producten volgens het verplichte thema ‘verhalen of legendes uit eigen land’.

Onder leiding van de debuterende coach Wietse Schiere gaan ze vol aan de bak om de Europese titel te verdedigen. Coach Schiere kijkt vol vertrouwen uit naar de wedstrijd: “Er zit passie en plezier in het team. De jongens zijn gedreven en hebben een jaar lang goed getraind. Dat is een prima basis om goed voor de dag te komen in Frankrijk”.

Nederland neemt het op tegen België, Denemarken, Spanje, Italië, Portugal en het thuisland Frankrijk. Zondag 22 oktober bakken ze de producten en een dag later is de prijsuitreiking.

2.-team-Mondial-du-Pain-2017-300x200 Mondial du Pain

Naast het EK neemt Nederland ook deel aan de Mondial du Pain. Het is voor het eerst dat het BoulangerieTeam meedoet aan deze wedstrijd. Op dinsdag 24 oktober gaan Mike Onasse en Bas Goossen aan de slag. De prijsuitreiking is aan het einde van de dag.

Tijdens de wedstrijd richt Bas zich voornamelijk op de broodproducten, terwijl bij Mike de nadruk op de viennoiserie-producten ligt. Samen met coach Hans Som nemen ze het op tegen een sterk deelnemersveld met verschillende wereldtoppers. Deelnemende landen zijn Duitsland, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Ivoorkust, Spanje, Japan, Mali, Mexico, Peru, Filippijnen, Taiwan, Amerika en thuisland Frankrijk.

Coach Hans Som verwacht een pittige wedstrijd: “Hier doen echt veel toplanden aan mee, dus we kunnen aan de bak. Alles moet kloppen om hier hoge ogen te gooien!”.

Lees ook
Recept: Chocolade feuilletees

Recept: Chocolade feuilletees

Met verwerking van cacaopoeder in het deeg, purechocoladesticks ertussen, gedipt in melkchocolade met hazelnootjes en bovenop gevuld met hazelnotenpralineganache is dit de ultieme guilty pleasure, want zeg nu eerlijk: er bestaat niet zoiets als te veel chocolade.

Nederlands team 2e bij Coupe du Monde de la Boulangerie

Nederlands team 2e bij Coupe du Monde de la Boulangerie

Nederland wint de tweede prijs tijdens de Coupe du Monde de la Boulangerie in Parijs tijdens Sirha Europain 2022. Topfavoriet Taiwan (onder de naam Chinese Taipei) gaat er zoals verwacht met eerste prijs vandoor, Noorwegen bezet de derde plaats op het podium. Bas Goossen, Gerrit Huckriede en Roy Schepers kunnen hun geluk niet op. “Deze prijs voelt voor...

BoulangerieTeam klaar voor het WK Boulangerie

BoulangerieTeam klaar voor het WK Boulangerie

Nog even en dan is het zover. Onder begeleiding van coach Meester Boulanger Wietse Schiere gaan Bas Goossen, Gerrit Huckriede en Roy Schepers de strijd aan voor de wereldtitel namens het Boulangerieteam. De elfde editie van Coupe du Monde de la Boulangerie (WK Boulangerie) vindt plaats van 26 tot en met 28 maart.