Twee topwedstrijden voor BoulangerieTeam in Nantes

1. team EK 2017

Tijdens de vakbeurs Serbotel die van 22 tot en met 25 oktober 2017 wordt gehouden in Nantes zijn twee teams actief. Het ene team doet mee aan het EK Boulangerie, terwijl het andere team zich mengt in de strijd om de Mondial du Pain.

EK Boulangerie

Mark Plaating (categorie: brood), Tim Boers (categorie: viennoiserie) en Kris Huijsman (categorie: showstuk) gaan de strijd aan om de Europese titel. Er wordt een showtafel gemaakt met alle producten volgens het verplichte thema ‘verhalen of legendes uit eigen land’.

Onder leiding van de debuterende coach Wietse Schiere gaan ze vol aan de bak om de Europese titel te verdedigen. Coach Schiere kijkt vol vertrouwen uit naar de wedstrijd: “Er zit passie en plezier in het team. De jongens zijn gedreven en hebben een jaar lang goed getraind. Dat is een prima basis om goed voor de dag te komen in Frankrijk”.

Nederland neemt het op tegen België, Denemarken, Spanje, Italië, Portugal en het thuisland Frankrijk. Zondag 22 oktober bakken ze de producten en een dag later is de prijsuitreiking.

2.-team-Mondial-du-Pain-2017-300x200 Mondial du Pain

Naast het EK neemt Nederland ook deel aan de Mondial du Pain. Het is voor het eerst dat het BoulangerieTeam meedoet aan deze wedstrijd. Op dinsdag 24 oktober gaan Mike Onasse en Bas Goossen aan de slag. De prijsuitreiking is aan het einde van de dag.

Tijdens de wedstrijd richt Bas zich voornamelijk op de broodproducten, terwijl bij Mike de nadruk op de viennoiserie-producten ligt. Samen met coach Hans Som nemen ze het op tegen een sterk deelnemersveld met verschillende wereldtoppers. Deelnemende landen zijn Duitsland, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Ivoorkust, Spanje, Japan, Mali, Mexico, Peru, Filippijnen, Taiwan, Amerika en thuisland Frankrijk.

Coach Hans Som verwacht een pittige wedstrijd: “Hier doen echt veel toplanden aan mee, dus we kunnen aan de bak. Alles moet kloppen om hier hoge ogen te gooien!”.

Lees ook
Zomerbrioche - Roombroodje met cassissmaak

Zomerbrioche - Roombroodje met cassissmaak

Een heerlijk zacht broodje, gevuld met een room van cassis, vooral erg lekker op zomerse dagen. Het is gemaakt van een luxe en rijk gevuld briochedeeg. Echt een smaakvolle traktatie die het zomergevoel oproept.

Koek Koek - Een ontbijtkoek gemaakt in de vorm van een koek

Koek Koek - Een ontbijtkoek gemaakt in de vorm van een koek

Dit smaakvolle product is gemaakt van ontbijtkoek. Normaal stort je ontbijtkoek in een koekbak. Dit keer heb ik het anders gedaan: ik heb het deeg met een ijsschep in een gangmaker ring geschept. Vervolgens afgemaakt met een frangipane en een topping van victoriabeslag. Het is een mooi product dat bij meerdere eetmomenten op de dag past. Vooral bij...

Europain 2020 - Van de helden van nu tot de winkel van de toekomst

Europain 2020 - Van de helden van nu tot de winkel van de toekomst

38230 bezoekers trokken langs de 452 exposanten die hun laatste vindingen presenteerden. Van winkelinrichting tot verpakkingen en producten. We zagen geen grote vernieuwingen, maar troffen wel mooie producten en inspirerende ideeën.

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....