Operazanger opent bakkerij

Maurice Rommers was tenor en werkte als operazanger. Totdat de coronapandemie toesloeg. Hij besloot het roer om te gooien en zijn passie voor broodbakken te professionaliseren. In het pand  van Metaal Kathedraal in Utrecht opende hij Bakkerij Amadeus.

Door de coronapandemie kwam het werk van Maurice als operazanger stil te liggen en hij besloot een carrièreswitch te maken. Via een sollicitatie bij bakkerij en restaurant De Veldkeuken kwam hij in contact met Metaal Kathedraal. "De eigenaren Abel en Maureen zochten al langere tijd naar een bakker die een eigen bakkerij wilde opzetten", vertelt Maurice aan In de buurt Utrecht. "Ze gaven mij die kans en hadden vertrouwen in mij, ondanks dat ik nog geen ervaring had met het runnen van een bakkerij."

Metaal Kathedraal is een ecologisch cultureel centrum aan de Rijksstraatweg in Utrecht, waar ook onder andere een veganistisch restaurant en een imker zijn gevestigd. Maurice maakte een ondernemersplan en startte een succesvolle crowdfundingscampagne voor de inrichting van de bakkerij. "Mijn passie voor brood bakken gaat ver terug – zo bakte ik veel tijdens mijn werk als kok- en gesteund door succesvolle bakkers durf ik het avontuur aan."

Artisinale bakkerij

Op 16 juli opende Bakkerij Amadeus de deuren. Het is een artisanale bakkerij, zoals je die in Frankrijk en Italië vindt. In het assortiment zit onder andere zuurdesembrood, stokbrood, croissants, pizza en foccacia. Het signatuur brood van de bakkerij is een robuust basisbrood, een voedzaam, licht volkoren brood, bestaande uit molengemalen meel, zout en Utrechts water. 

De naam Amadeus komt van de bekende componist Wolfgang Amadeus Mozart en is een verwijzing naar Maurice's carrière in de muziek. Evenals het motto: Brood moet zingen!

Dossiers
Lees ook
'We zijn constant bezig met het verbeteren van onze producten'

'We zijn constant bezig met het verbeteren van onze producten'

Automatisering, duurzaamheid en het vergroten van de efficiency: dat zijn momenteel de belangrijkste thema’s op het gebied van bakkerijmachines. Het zijn ontwikkelingen die al een aantal jaren spelen. Dat geldt voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij. Bakkers in bedrijf sprak met drie leveranciers. Vandaag het laatste deel met de EverBake...

Kansen door corona

Kansen door corona

Kansen door corona is een tegendraads boek dat de positieve effecten van de coronacrisis behandelt. Met dit boek brengen Tom Sleeuwaert en Jan Anton Brouwer hulde aan de creativiteit die de coronacrisis aangewakkerd heeft.

'We willen onze machines energiezuiniger maken'

'We willen onze machines energiezuiniger maken'

Automatisering, duurzaamheid en het vergroten van de efficiency: dat zijn momenteel de belangrijkste thema’s op het gebied van bakkerijmachines. Het zijn ontwikkelingen die al een aantal jaren spelen. Dat geldt voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij. Bakkers in bedrijf sprak met drie leveranciers. Vandaag het tweede deel met Divardy.