Operazanger opent bakkerij

Maurice Rommers was tenor en werkte als operazanger. Totdat de coronapandemie toesloeg. Hij besloot het roer om te gooien en zijn passie voor broodbakken te professionaliseren. In het pand  van Metaal Kathedraal in Utrecht opende hij Bakkerij Amadeus.

Door de coronapandemie kwam het werk van Maurice als operazanger stil te liggen en hij besloot een carrièreswitch te maken. Via een sollicitatie bij bakkerij en restaurant De Veldkeuken kwam hij in contact met Metaal Kathedraal. "De eigenaren Abel en Maureen zochten al langere tijd naar een bakker die een eigen bakkerij wilde opzetten", vertelt Maurice aan In de buurt Utrecht. "Ze gaven mij die kans en hadden vertrouwen in mij, ondanks dat ik nog geen ervaring had met het runnen van een bakkerij."

Metaal Kathedraal is een ecologisch cultureel centrum aan de Rijksstraatweg in Utrecht, waar ook onder andere een veganistisch restaurant en een imker zijn gevestigd. Maurice maakte een ondernemersplan en startte een succesvolle crowdfundingscampagne voor de inrichting van de bakkerij. "Mijn passie voor brood bakken gaat ver terug – zo bakte ik veel tijdens mijn werk als kok- en gesteund door succesvolle bakkers durf ik het avontuur aan."

Artisinale bakkerij

Op 16 juli opende Bakkerij Amadeus de deuren. Het is een artisanale bakkerij, zoals je die in Frankrijk en Italië vindt. In het assortiment zit onder andere zuurdesembrood, stokbrood, croissants, pizza en foccacia. Het signatuur brood van de bakkerij is een robuust basisbrood, een voedzaam, licht volkoren brood, bestaande uit molengemalen meel, zout en Utrechts water. 

De naam Amadeus komt van de bekende componist Wolfgang Amadeus Mozart en is een verwijzing naar Maurice's carrière in de muziek. Evenals het motto: Brood moet zingen!

Dossiers
Lees ook
Vlaamsch Broodhuys viert 25 jarig jubileum

Vlaamsch Broodhuys viert 25 jarig jubileum

Het Vlaamsch Broodhuys bestaat 25 jaar. Eigenaar Dimitri Roels en zijn vrouw Diante vieren dit jubileum met de introductie van Pain Toussaint, een modern zuurdesembrood 2.0, en verschillende festiviteiten georganiseerd in het recent geopende Baker’s Café in Schiedam.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij laat bakkers zelf kiezen

Stichting Ambachtelijke Bakkerij laat bakkers zelf kiezen

Dit najaar publiceert de Stichting Ambachtelijke Bakkerij geen decemberspecial van het magazine Bakwerk, maar laat zij de bakker zijn eigen tijdschrift samenstellen. Dat kan aan de hand van een catalogus met artikelen, gecombineerd met eigen inbreng, zoals een voorwoord, logo’s, bestellijsten of aanbiedingen. Zo krijgt iedere bakker zijn eigen unieke...

Winnaars Beko Speculaaskeuringen 2021

Winnaars Beko Speculaaskeuringen 2021

De winnaars van de Beko Speculaaskeuringen 2021 zijn bekend. De jury selecteerde 31 provinciewinnaars. Echte Bakker van der Veer, Bakkerij van Barneveld en Bakery-Art mogen zich zich de Beste speculaasbakker van Nederland 2021 noemen. Volgens juryvoorzitter Frank van Sprang was de kwaliteit van de inzendingen minder goed dan voorgaande jaren.