mediterraans Desemslofbrood

Recept stap 8a

Recept-stap-8a-300x200 Stap voor stap laten wij hieronder zien hoe dit heerlijke Mediterraans Desemslofbrood gevuld met parmaham, pesto, roomkaas en rode ui wordt gemaakt. Dit brood wordt gemaakt in een traditionele ovale sloffenring die vooral binnen de banketbakkerij wordt gebruikt. Deze originele variant is leuk voor op tafel en lekker voor bij de borrel. Ideaal voor de feestdagen die weer in het vooruitzicht liggen.

Ingrediënten voor 20 stuks:

  •  1.750 gram 50 % BT80
  • 1.750 gram 50 %  T65
  • 52,5 gram 1.5 % zout
  • 700 gram 20 % desem
  • 2.345 gram 67 % water

Vulling

  • Roomkaas met kruiden
  • Pesto
  • Parmaham
  • Rode ui

Stap 1

  • Houd een beetje water achter om bij te wassen.
  • Mooi glad en soepel deeg draaien.
  • Bulkrijs van 90 minuten.
  • Verdelen in 20 stukken van 300 gram.
  • Op-punten en tussen kleedjes leggen.
  • Puntrijs van 20 minuten.
Recept-stap-1-a-225x300  

Stap 2

Modelleer de deegstukken tot stokbroden en leg ze netjes onder elkaar op de werkbank.

Recept-stap-2a-300x200

Stap 3

Snijd met een scherp mesje de stokbroden in het midden in en let daarbij op dat ze niet helemaal door worden gesneden.

Recept-stap-3a-300x200

Stap 4

De stokbroden gaan zich nu een beetje open zetten. Spuit daarin de pesto en de roomkaas.

Recept-stap-4a-200x300

Stap 5

Vervolgens gaan de plakken parmaham erbij. Deze worden op de pesto- en roomkaasvulling gelegd totdat het hele brood goed is gevuld.

Recept-stap-5a-300x200

Stap 6

Als laatste vulling wordt de rode ui op de parmaham toegevoegd. Vouw daarna de slofbroden dicht.

Recept-stap-6a-300x225

Stap 7

Pak de ingevette slofringen erbij. Pak het dichtgevouwen slofbrood bij de uiteinden op en plaats het al vouwend in tussen de ringen.

Recept-stap-7aa-300x225 Recept-stap-7ba-300x200

Stap 8

Geef een narijs van 60 minuten. U kunt er nu voor kiezen om de slofbroden licht te bestrooien met kaas. Bak de broden voor 20-25 minuten. Na 18 minuten haalt u de ringen van de broden af en plaatst u ze terug in de oven. De temperatuur stelt u in op kap 235-230 graden en vloer 210-200 graden.

Recept-stap-8a-300x200  
Dossiers
Lees ook
Belgisch brood bakken op Mars

Belgisch brood bakken op Mars

Zullen de eerste mensen die op Mars brood bakken en eten dat doen dankzij een Belgische doorbraak? Dat is de uitdaging voor het SpaceBakery-project , een uniek consortium dat uit zeven Belgische organisaties bestaat en door de bakkerij-, banket- en chocoladedeskundigengroep Puratos geleid wordt. Inmiddels is er een budget van meer dan 6,3 miljoen euro...

Oude ambachten worden steeds populairder

Oude ambachten worden steeds populairder

Het brouwen van bier, het branden van koffie en het bakken van brood. Oude ambachten die, in een nieuw jasje, snel aan populariteit winnen. Waar komt deze ‘revival’ van oude ambachten vandaan?

Amaretto-crèmegebakje met Debic Crème boter

Amaretto-crèmegebakje met Debic Crème boter

De juiste boter kiezen, als banketbakker weet je hoe belangrijk dat is. Met Debic Crème boter haal je het perfecte product in huis. Lekker gebak, heerlijke koekjes en de smeuïgste botercrème om je creaties af te werken: Debic Crème boter zorgt keer op keer voor een perfect eindresultaat! En dankzij het extra lage smeltpunt (26 – 28 °C) krijg je een...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...