
Ingrediënten voor 20 stuks:
- 1.750 gram 50 % BT80
- 1.750 gram 50 % T65
- 52,5 gram 1.5 % zout
- 700 gram 20 % desem
- 2.345 gram 67 % water
Vulling
- Roomkaas met kruiden
- Pesto
- Parmaham
- Rode ui
Stap 1
- Houd een beetje water achter om bij te wassen.
- Mooi glad en soepel deeg draaien.
- Bulkrijs van 90 minuten.
- Verdelen in 20 stukken van 300 gram.
- Op-punten en tussen kleedjes leggen.
- Puntrijs van 20 minuten.

Stap 2
Modelleer de deegstukken tot stokbroden en leg ze netjes onder elkaar op de werkbank.

Stap 3
Snijd met een scherp mesje de stokbroden in het midden in en let daarbij op dat ze niet helemaal door worden gesneden.

Stap 4
De stokbroden gaan zich nu een beetje open zetten. Spuit daarin de pesto en de roomkaas.

Stap 5
Vervolgens gaan de plakken parmaham erbij. Deze worden op de pesto- en roomkaasvulling gelegd totdat het hele brood goed is gevuld.

Stap 6
Als laatste vulling wordt de rode ui op de parmaham toegevoegd. Vouw daarna de slofbroden dicht.

Stap 7
Pak de ingevette slofringen erbij. Pak het dichtgevouwen slofbrood bij de uiteinden op en plaats het al vouwend in tussen de ringen.


Stap 8
Geef een narijs van 60 minuten. U kunt er nu voor kiezen om de slofbroden licht te bestrooien met kaas. Bak de broden voor 20-25 minuten. Na 18 minuten haalt u de ringen van de broden af en plaatst u ze terug in de oven. De temperatuur stelt u in op kap 235-230 graden en vloer 210-200 graden.
