Operazanger opent bakkerij

26 juli 2021

Maurice Rommers was tenor en werkte als operazanger. Totdat de coronapandemie toesloeg. Hij besloot het roer om te gooien en zijn passie voor broodbakken te professionaliseren. In het pand  van Metaal Kathedraal in Utrecht opende hij Bakkerij Amadeus.

Door de coronapandemie kwam het werk van Maurice als operazanger stil te liggen en hij besloot een carrièreswitch te maken. Via een sollicitatie bij bakkerij en restaurant De Veldkeuken kwam hij in contact met Metaal Kathedraal. "De eigenaren Abel en Maureen zochten al langere tijd naar een bakker die een eigen bakkerij wilde opzetten", vertelt Maurice aan In de buurt Utrecht. "Ze gaven mij die kans en hadden vertrouwen in mij, ondanks dat ik nog geen ervaring had met het runnen van een bakkerij."

Metaal Kathedraal is een ecologisch cultureel centrum aan de Rijksstraatweg in Utrecht, waar ook onder andere een veganistisch restaurant en een imker zijn gevestigd. Maurice maakte een ondernemersplan en startte een succesvolle crowdfundingscampagne voor de inrichting van de bakkerij. "Mijn passie voor brood bakken gaat ver terug – zo bakte ik veel tijdens mijn werk als kok- en gesteund door succesvolle bakkers durf ik het avontuur aan."

Artisinale bakkerij

Op 16 juli opende Bakkerij Amadeus de deuren. Het is een artisanale bakkerij, zoals je die in Frankrijk en Italië vindt. In het assortiment zit onder andere zuurdesembrood, stokbrood, croissants, pizza en foccacia. Het signatuur brood van de bakkerij is een robuust basisbrood, een voedzaam, licht volkoren brood, bestaande uit molengemalen meel, zout en Utrechts water. 

De naam Amadeus komt van de bekende componist Wolfgang Amadeus Mozart en is een verwijzing naar Maurice's carrière in de muziek. Evenals het motto: Brood moet zingen!

Altijd op de hoogte blijven?