Operazanger opent bakkerij

Maurice Rommers was tenor en werkte als operazanger. Totdat de coronapandemie toesloeg. Hij besloot het roer om te gooien en zijn passie voor broodbakken te professionaliseren. In het pand  van Metaal Kathedraal in Utrecht opende hij Bakkerij Amadeus.

Door de coronapandemie kwam het werk van Maurice als operazanger stil te liggen en hij besloot een carrièreswitch te maken. Via een sollicitatie bij bakkerij en restaurant De Veldkeuken kwam hij in contact met Metaal Kathedraal. "De eigenaren Abel en Maureen zochten al langere tijd naar een bakker die een eigen bakkerij wilde opzetten", vertelt Maurice aan In de buurt Utrecht. "Ze gaven mij die kans en hadden vertrouwen in mij, ondanks dat ik nog geen ervaring had met het runnen van een bakkerij."

Metaal Kathedraal is een ecologisch cultureel centrum aan de Rijksstraatweg in Utrecht, waar ook onder andere een veganistisch restaurant en een imker zijn gevestigd. Maurice maakte een ondernemersplan en startte een succesvolle crowdfundingscampagne voor de inrichting van de bakkerij. "Mijn passie voor brood bakken gaat ver terug – zo bakte ik veel tijdens mijn werk als kok- en gesteund door succesvolle bakkers durf ik het avontuur aan."

Artisinale bakkerij

Op 16 juli opende Bakkerij Amadeus de deuren. Het is een artisanale bakkerij, zoals je die in Frankrijk en Italië vindt. In het assortiment zit onder andere zuurdesembrood, stokbrood, croissants, pizza en foccacia. Het signatuur brood van de bakkerij is een robuust basisbrood, een voedzaam, licht volkoren brood, bestaande uit molengemalen meel, zout en Utrechts water. 

De naam Amadeus komt van de bekende componist Wolfgang Amadeus Mozart en is een verwijzing naar Maurice's carrière in de muziek. Evenals het motto: Brood moet zingen!

Dossiers
Lees ook
Familie Breimer opent derde vestiging in Sneek

Familie Breimer opent derde vestiging in Sneek

Breimer’s Bakkerij heeft op 1 mei haar derde vestiging geopend in het centrum van Sneek. Het gaat om een zeer ruime winkel van 500 vierkante meter met een grote lunchroom én een ijssalon. In het nieuwe filiaal, dat een nautische, industriële uitstraling heeft gekregen, zijn allerlei bijzondere details te vinden. Zoals een getekend kunstwerk van De Oosterpoort,...

Finale taartenwedstrijd 'Nollen 100 jaar, bakken maar!'

Finale taartenwedstrijd 'Nollen 100 jaar, bakken maar!'

Afgelopen zaterdag 16 oktober vond bij Bakkerij Nollen de finale van de taartenwedstrijd Nollen 100 jaar, bakken maar! plaats. Heidi Nicedem won de wedstrijd en haar rijke variant op de carrotcake met banaan en ananas wordt de jubileumtaart van Bakkerij Nollen.

Andere eigenaar voor Bakkerij Bienefelt

Andere eigenaar voor Bakkerij Bienefelt

Na bijna 125 jaar stopt Bakkerij Bienefelt in Middelharnis. Op Facebook maken John en Anita Bienefelt bekend dat zij de bakkerij en lunchroom overdragen aan Bakker de Visser.