Steun crowdfundingcampagne Fort Negen

14 september 2020
Foto: Pixabay

Al drie jaar bakken de bakkers van Fort Negen hun zuurdesembrood met zwarte korst bij Bbrood in Amsterdam. Nu is het tijd voor de volgende stap: een eigen bakkerij. Hiervoor loopt een crowdfundingcampagne. Fort Negen heeft nog 5 dagen om het eindbedrag te halen! Investeerders krijgen hun investering terug met rente en cadeaus zoals gratis brood of workshops.

Eigenaar Maarten begon drie jaar geleden met het bakken van het zuurdesembrood bij Restaurant De Kas. Al snel hadden ook andere restaurants belangstelling voor dit brood en begon Maarten ook voor hen brood te bakken. Inmiddels levert hij vijf soorten desembrood aan 30 restaurants en enkele winkels in Amsterdam.

Nu is Fort Negen de kleine productieruimte ontgroeid. Dus wil Maarten nu een eigen bakkerij met winkel openen waar hij ook workshops wil geven. Naast de vijf soorten desembrood willen ze ook croissant, taarten en dergelijke gaan verkopen. Het moet een nieuw soort bakkerij worden waar waar gedurende de dag gebakken wordt met lokale, biologische en steengemalen granen.

Voor deze onderneming loopt al een tijd een crowdfundingscampagne. Het minimum bedrag van 120.000 euro is al binnen, maar Maarten wil graag 130 procent procent bereiken zodat hij de nieuwe bakkerij zonder hulp van de bank kan starten. Hiervoor heeft hij nog vijf dagen de tijd.

Alle informatie over de bakkerij en de crowdfundingcampagne is hier te vinden.

Altijd op de hoogte blijven?