'Ondernemen geeft mij de meeste voldoening'

Waldo Patisserie_foto: Kubilay Atintas

Waldo Weijsenfeld wil altijd kijken hoever hij zichzelf kan ‘stretchen’. Het ene project is nog niet klaar of het andere begint in zijn hoofd al te borrelen. Maar nu is het even tijd voor puntjes op de i bij WALDO chocolade & patisserie. “Ik wil alles zo optimaliseren, zo hufterproof maken dat het schaalbaar wordt en ik mezelf vrij kan werken voor weer nieuwe projecten.”

Foto: Kubilay Atintas

Waldo wilde bewust klein beginnen. Met een erfenis van 600 euro van zijn oma en het salaris dat hij verdiende bij DoubleTree by Hilton begon hij WALDO chocolade & patisserie. Een bedrijf dat inmiddels bestaat uit twee winkels in Amsterdam en diverse marktstandplaatsen. “Bij alle banen die ik in het verleden heb gehad, heb ik mezelf een heel duidelijk doel gesteld. Elke keer opnieuw, zodat ik mezelf altijd bleef verbeteren. Bij elk bedrijf wilde ik een heel specifiek doel bereiken.”

Start op de markt

Op zijn veertiende wilde Waldo kok worden en ging hij aan de slag bij een hotel in zijn woonplaats Vorden. Maar van een middag uien schillen en dan om vijf uur naar huis als de echte koks begonnen, werd hij niet gelukkig. “Toen kwam ik terecht bij een bakker en daar kreeg ik na een week al een ‘dikke negen’ van mijn werkgever. ‘Als je zo doorgaat, kom je er wel’, zei hij. Blijer kon je me niet maken.”

Waldo voelde al snel dat dit werk hem beviel. “Ik zat er meteen zo in, had er zo’n goed gevoel bij, dat had ik bij geen enkel vak op school zo gehad.”

Meer weten over Waldo? Lees dan het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 10-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Lees ook
Hygiëne: Bijhouden is het halve werk

Hygiëne: Bijhouden is het halve werk

Hoe lekker, mooi, lokaal, biologisch of gezond uw producten ook zijn, slechte hygiëne kan alsnog roet in het eten gooien. Door vuile handen of een kruisbesmetting voldoen uw producten mogelijk niet meer aan de eisen voor voedselveiligheid. Pak hygiëne daarom bij de basis aan.

Spaaractie voor Bricks-speelgoedbakkerij

Spaaractie voor Bricks-speelgoedbakkerij

Royal Steensma, Debic en Bakeplus starten een spaaractie waarmee klanten van ambachtelijke bakkers sparen voor een speelgoedbakkerij die ze thuis zelf kunnen bouwen. Het doel van de actie is om meer traffic en extra omzet voor bakkers te genereren.

Exclusieve online demo: voorjaarscreaties met Frank Haasnoot

Exclusieve online demo: voorjaarscreaties met Frank Haasnoot

Komende maandag 1 maart om 10.00 uur toont Frank Haasnoot de wondere wereld van patisserie en demonstreert hij één van zijn creaties: Fleur blanche. Samen met Debic Culinair adviseur Dré Eversteijn laat Frank de geheimen van zijn recept zien en toont hij hoe je aan de slag kan met de mini-kam (die je gratis ontvangt bij inschrijving). Bekijk alvast...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...

Productiemedewerker/ Bakker 'Light' omgeving Nieuwegein

Productiemedewerker/ Bakker 'Light' omgeving Nieuwegein

Wat ga je doen?We zijn voor deze bakkerij in de omgeving van Nieuwegein op zoek naar een productiemedewerker/ bakker ‘light’. In deze fulltime functie...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving in Amsterdam

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving in Amsterdam

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in Amsterdam-Noord zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Het betreft een fulltime functie...