'Ondernemen geeft mij de meeste voldoening'

Waldo Patisserie_foto: Kubilay Atintas

Waldo Weijsenfeld wil altijd kijken hoever hij zichzelf kan ‘stretchen’. Het ene project is nog niet klaar of het andere begint in zijn hoofd al te borrelen. Maar nu is het even tijd voor puntjes op de i bij WALDO chocolade & patisserie. “Ik wil alles zo optimaliseren, zo hufterproof maken dat het schaalbaar wordt en ik mezelf vrij kan werken voor weer nieuwe projecten.”

Foto: Kubilay Atintas

Waldo wilde bewust klein beginnen. Met een erfenis van 600 euro van zijn oma en het salaris dat hij verdiende bij DoubleTree by Hilton begon hij WALDO chocolade & patisserie. Een bedrijf dat inmiddels bestaat uit twee winkels in Amsterdam en diverse marktstandplaatsen. “Bij alle banen die ik in het verleden heb gehad, heb ik mezelf een heel duidelijk doel gesteld. Elke keer opnieuw, zodat ik mezelf altijd bleef verbeteren. Bij elk bedrijf wilde ik een heel specifiek doel bereiken.”

Start op de markt

Op zijn veertiende wilde Waldo kok worden en ging hij aan de slag bij een hotel in zijn woonplaats Vorden. Maar van een middag uien schillen en dan om vijf uur naar huis als de echte koks begonnen, werd hij niet gelukkig. “Toen kwam ik terecht bij een bakker en daar kreeg ik na een week al een ‘dikke negen’ van mijn werkgever. ‘Als je zo doorgaat, kom je er wel’, zei hij. Blijer kon je me niet maken.”

Waldo voelde al snel dat dit werk hem beviel. “Ik zat er meteen zo in, had er zo’n goed gevoel bij, dat had ik bij geen enkel vak op school zo gehad.”

Meer weten over Waldo? Lees dan het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 10-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Lees ook
‘Work hard, rest hard’

‘Work hard, rest hard’

Een spontane ontmoeting op een beurs, met elkaar sparren over een uitdagend vraagstuk of even bijkletsen tijdens een van de Nexus-borrels. Ik mis het zo ontzettend, maar dat is inmiddels een open deur.

IJsbereider en patissier vinden elkaar in Puro Gelato & Caffè

IJsbereider en patissier vinden elkaar in Puro Gelato & Caffè

Het enthousiasme spat er vanaf bij ijsmaker Rik Jansen (25) en patissier Hans Spitsbaard (25). De voormalig winnaar van ‘Heel Holland Bakt’ werkt intussen bij Puro Gelato & Caffè in Ede. Deze ijssalon van de familie Jansen is onlangs uitgebreid met een patisserie- en chocolade-assortiment. De kruisbestuiving tussen ijs, chocolade en gebak blijkt vruchtbaar,...

‘We zijn jonge ondernemers met een passie voor het vak’

‘We zijn jonge ondernemers met een passie voor het vak’

Samen met zijn zus Vera startte Maarten ten Brinke (26) ruim vijf jaar geleden zijn eigen bakkerij in het centrum van Ommen. Broer en zus leerden het bakkersvak van hun vader, maar toch is hun zaak Sis & Bro Bakery gebaseerd op een heel ander concept, met coffee-to-go en desembroden. “We wilden elkaar niet in de weg zitten.”

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...