'Ondernemen geeft mij de meeste voldoening'

27 januari 2021 Michelle de Koning

Waldo Weijsenfeld wil altijd kijken hoever hij zichzelf kan ‘stretchen’. Het ene project is nog niet klaar of het andere begint in zijn hoofd al te borrelen. Maar nu is het even tijd voor puntjes op de i bij WALDO chocolade & patisserie. “Ik wil alles zo optimaliseren, zo hufterproof maken dat het schaalbaar wordt en ik mezelf vrij kan werken voor weer nieuwe projecten.”

Foto: Kubilay Atintas

Waldo wilde bewust klein beginnen. Met een erfenis van 600 euro van zijn oma en het salaris dat hij verdiende bij DoubleTree by Hilton begon hij WALDO chocolade & patisserie. Een bedrijf dat inmiddels bestaat uit twee winkels in Amsterdam en diverse marktstandplaatsen. “Bij alle banen die ik in het verleden heb gehad, heb ik mezelf een heel duidelijk doel gesteld. Elke keer opnieuw, zodat ik mezelf altijd bleef verbeteren. Bij elk bedrijf wilde ik een heel specifiek doel bereiken.”

Start op de markt

Op zijn veertiende wilde Waldo kok worden en ging hij aan de slag bij een hotel in zijn woonplaats Vorden. Maar van een middag uien schillen en dan om vijf uur naar huis als de echte koks begonnen, werd hij niet gelukkig. “Toen kwam ik terecht bij een bakker en daar kreeg ik na een week al een ‘dikke negen’ van mijn werkgever. ‘Als je zo doorgaat, kom je er wel’, zei hij. Blijer kon je me niet maken.”

Waldo voelde al snel dat dit werk hem beviel. “Ik zat er meteen zo in, had er zo’n goed gevoel bij, dat had ik bij geen enkel vak op school zo gehad.”

Meer weten over Waldo? Lees dan het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 10-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Altijd op de hoogte blijven?