'Ondernemen geeft mij de meeste voldoening'

Waldo Patisserie_foto: Kubilay Atintas

Waldo Weijsenfeld wil altijd kijken hoever hij zichzelf kan ‘stretchen’. Het ene project is nog niet klaar of het andere begint in zijn hoofd al te borrelen. Maar nu is het even tijd voor puntjes op de i bij WALDO chocolade & patisserie. “Ik wil alles zo optimaliseren, zo hufterproof maken dat het schaalbaar wordt en ik mezelf vrij kan werken voor weer nieuwe projecten.”

Foto: Kubilay Atintas

Waldo wilde bewust klein beginnen. Met een erfenis van 600 euro van zijn oma en het salaris dat hij verdiende bij DoubleTree by Hilton begon hij WALDO chocolade & patisserie. Een bedrijf dat inmiddels bestaat uit twee winkels in Amsterdam en diverse marktstandplaatsen. “Bij alle banen die ik in het verleden heb gehad, heb ik mezelf een heel duidelijk doel gesteld. Elke keer opnieuw, zodat ik mezelf altijd bleef verbeteren. Bij elk bedrijf wilde ik een heel specifiek doel bereiken.”

Start op de markt

Op zijn veertiende wilde Waldo kok worden en ging hij aan de slag bij een hotel in zijn woonplaats Vorden. Maar van een middag uien schillen en dan om vijf uur naar huis als de echte koks begonnen, werd hij niet gelukkig. “Toen kwam ik terecht bij een bakker en daar kreeg ik na een week al een ‘dikke negen’ van mijn werkgever. ‘Als je zo doorgaat, kom je er wel’, zei hij. Blijer kon je me niet maken.”

Waldo voelde al snel dat dit werk hem beviel. “Ik zat er meteen zo in, had er zo’n goed gevoel bij, dat had ik bij geen enkel vak op school zo gehad.”

Meer weten over Waldo? Lees dan het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 10-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Lees ook
Welke bakker maakt de beste aardbeienslof van Nederland?

Welke bakker maakt de beste aardbeienslof van Nederland?

Fruitleverancier Prestige gaat bij aanvang van het aardbeienseizoen op zoek naar de beste aardbeienslof van Nederland. Een vakjury met Hidde de Brabander, Bart de Gans en Jurgen Koens bepalen welke bakker of patissier de beste variant maakt.

Wat kan er wel?

Wat kan er wel?

Het coronavirus houdt de gemoederen ook in 2021 wereldwijd nog bezig. Wie had dit ooit gedacht? Het zijn onzekere tijden, die voor een deel van de ondernemers goed uitpakken, maar helaas op een ander deel grote negatieve invloed heeft op omzet en bedrijfsvoering.

Gepensioneerde bakker start broodbank

Gepensioneerde bakker start broodbank

Gepensioneerde bakker Wim de Greef wilde een nieuwe bestemming zoeken voor het onverkochte brood in zijn oude bakkerij. Hij besloot hiervoor een broodbank te starten. Zo wil hij verspilling en armoede tegengaan.

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...