NBA biedt nieuwe serie online trainingen

broodjes bakken_pixabay

Foto: Pixabay

De coronamaatregelen maken trainen op locatie lastiger. Wat volgens de regels nog wel mag, voelt voor veel bedrijven of medewerkers niet fijn. Daarom biedt Nationale Bakkerij Academie (NBA) een nieuwe serie korte online trainingen aan zodat bedrijven en medewerkers toch de mogelijkheid hebben om te leren.

In mei 2020 startte NBA met online trainingen voor broodbakkers, banketbakkers, productiemedewerkers en verkoopmedewerkers in de bakkerij.  “Wij willen ter ondersteuning gedurende deze lastige periode een serie korte en praktische online trainingen aanbieden" , zei Carla Zwierstra, directeur NBA. Deze trainingen worden volledig gesubsidieerd door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf voor deelnemers uit ambachtelijke of industriële bakkerijen die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

Online trainingen 

Dat geldt ook voor de nieuwe serie online trainingen die NBA aanbiedt. Er worden trainingen ontwikkeld voor diverse doelgroepen. Per training komen er verschillende onderwerpen aan bod. De volgende trainingen staan op de planning. 

 • Online training Brood
  • Je eigen, unieke brood voor de feestdagen.
   • Waar let je op bij het ontwikkelen van een eigen brood.
 • Online training Banket
  • Thema’s rondom feestdagen
   • Een ander product voor Sinterklaas.
 • Online training Verkoop
  • Klachten Afhandeling voor verkoopmedewerkers.
   • Van een klacht naar een tevreden klant.
 • Basis verkoop
  • Voor nieuwe/beginnende verkoopmedewerkers
 • Online training Functioneringsgesprek
  • Hoe voer ik een goed gesprek?

Expert

De online trainingssessies duren anderhalf uur en worden gegeven door experts uit de bakkerijwereld. Peter Bienefelt verzorgt de brood-training, Bart de Gans de banket-training, Elisa Eilander neemt de verkooptraining voor haar rekening en Margret Grippeling de training functioneringsgesprekken. Er zijn maximaal tien deelnemers per sessie, om zo interactie tussen de deelnemers mogelijk te maken en gelegenheid te geven tot het stellen van vragen aan de trainer.

Subsidie

Het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf maakt het kosteloos deelnemen aan de training mogelijk voor medewerkers uit bakkerijen (ambacht en industrie) die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

Bedrijfsgroepen kunnen ook gebruik maken van subsidie, zij betalen de helft van de prijs voor de online trainingen.

Data en inschrijven

Nieuwe onderwerpen en data worden via de website en de social media van de NBA bekend gemaakt. Op de website vinden geïnteresseerden ook de data van de trainingen en kunnen ze zich inschrijven. Bij tien deelnemers sluit de training en worden nieuwe data gepland. 

 

Dossiers
Lees ook
Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Marc en Remien Oonk van Banketbakkerij Oonk hebben hun winkel en lunchroom in Glanerbrug verbouwd. Het echtpaar heeft een open chocolaterie/ ijsmakerij aan het pand toegevoegd en in de winkel is zelfbediening ingevoerd. Sinds de heropening is de omzet met meer dan dertig procent gestegen.

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

In september hervatten de werkgevers- en werknemersorganisaties de gesprekken over een nieuwe cao voor het bakkersbedrijf. 17 november kwamen de partijen opnieuw samen. Het resultaat van dit overleg wordt voorgelegd aan de achterban.

'Ik miste het bakkersvak enorm'

'Ik miste het bakkersvak enorm'

Bakkerszonen die hun ouders achternagaan, of buitenstaanders die plotseling gegrepen worden door het vak: de bakkers in Nederland zijn van zeer wisselende komaf. Of ze komen erachter dat ze liever iets anders doen dan bakken. Gelukkig kan dat ook binnen de branche: die biedt een breed scala aan carrièrekansen. Vandaag deel 3 met Joey Maartense.

Operator bakkerij omgeving Tiel

Operator bakkerij omgeving Tiel

Wat ga je doen?Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient...

Operator bakkerij omgeving Almelo

Operator bakkerij omgeving Almelo

Wat ga je doen?Als operator ben je verantwoordelijk voor het juist afwegen van de grondstoffen, het bereiden van het deeg en het controleren van het bakproces van...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...