Basis IJsbereider
Voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden wil leren biedt het IJscentrum de basiscursus IJsbereider aan. De vijfdaagse cursus start op 9 april. Ook is het mogelijk om deze cursus in één week te volgen. Op 27 mei biedt het IJscentrum weer een weektraining aan. Basis IJsbereider omvat zowel de theorie als de praktijk van het maken van ambachtelijk ijs. Cursisten leren het hele proces van ijsbereiden en maken kennis met de apparatuur en verschillende grondstoffen. Na het afronden van deze cursus kunnen cursisten het examen IJsbereider afleggen.
Basis Chocolatier
Chocolade en IJs zijn nauw met elkaar verbonden. Daarom startte vorig jaar de cursus Basis Chocolatier. Op 1 mei gaat deze vierdaagse cursus weer van start. Onder andere de geschiedenis, de herkomst en het proces van ‘bean to bar’ komen aan bod. Deelnemers leren werken met melk, wit, puur, ruby, gold en next (vegan) chocolade. Na deze cursus kunnen ze zelf bonbons maken (from scratch) en een chocoladetaart opbouwen uit verschillende lagen en texturen, uiteraard ook allemaal zelf bereid. Het is ook mogelijk om een examen Chocoladebereider af te leggen.
Wil je meer weten over de cursussen van het IJscentrum en de Patisserie Academie? Ga dan naar de website en raadpleeg de agenda. Daar staat precies welke cursussen wanneer worden aangeboden.