Inschrijving voor de Vlaaikeuring 2018 geopend

Bakkers in bedrijf_Vlaaikeuring Puratos + organisator Bakeplus

Zaterdag 6 oktober begint de traditionele Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker. De ambachtelijke bakkers in Limburg en Zuidoost-Brabant staan deze week in de spotlights. Een vast onderdeel is de vlaaikeuring. Bakkers kunnen zich daar nu voor inschrijven.

Vlaaikeuring

De keuringen vinden plaats op dinsdag negen oktober. De dag erna vindt de prijsuitreiking plaats in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond. Dit jaar kunnen de bakkers hun Kruisbessen Schuimvlaai en Zwarte Pruimenvlaai laten keuren. De ondernemer die deze twee vlaaien als beste maakt, mag zich een jaar lang de ‘Lekkerste vlaaienbakker’ noemen. Daarnaast kunnen de bakkers een Luxe vlaai en een rozijnen-/krentenbrood laten keuren.

Bakeplus organiseert deze keuring. Vorig jaar bakte Joost Snijder de Echte Bakker uit Stramproy de beste Limburgse vlaai. En Bakkerij van de Mortel uit Someren bakte het beste rozijnen-/krentenbrood.

Bakkers-in-bedrijf_Vlaaikeuring-poster-213x300 Draai de Vlaai

Iedere deelnemer aan de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker krijgt een promotiepakket met diverse communicatie-uitingen. Dit jaar zit hier een levensgrote Bakkerspop bij. Bij aankoop van een vlaai mag de klant een draai geven aan het vlaairad en kan hij in de prijzen vallen. Via de facebookpagina blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker.

Aanmelden

De traditionele Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker geeft de ambachtelijke bakkers de mogelijkheid om zichzelf en het mooie bakkersvak onder de aandacht te brengen. Geïnteresseerde bakkers kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met hun Bakeplus, Beko of Puratos contactpersoon of door een mail de sturen naar Jules Peeters van Bakeplus.

Lees ook
Van nacht naar dag

Van nacht naar dag

Goed personeel vinden is een steeds grotere uitdaging. Jongeren kiezen vaker voor een baan waarbij ze ’s nachts niet hoeven te werken. Zijn er manieren om nachtarbeid te verminderen? Petra Kuiper, manager Product & Proces bij het NBC geeft antwoord: “Je bent niet de enige die voor deze uitdaging staat. De branche zoekt al langer een antwoord op...

Londen gooit 254 miljoen broodkorstjes weg

Londen gooit 254 miljoen broodkorstjes weg

Brood wordt van alle soorten voedsel het meest verspild. Daarom start de Britse North London Waste Authority (NLWA) een campagne om broodverspilling, met name van broodkorstjes, tegen te gaan. Dat schrijft The Guardian. Aanleiding voor de campagne is een nieuw onderzoek door de NLWA, onder 2.085 Londenaren. Van de respondenten blijkt 43 procent de korstjes...

Fransen schrikken van hun brood

Fransen schrikken van hun brood

De Franse consumentenorganisatie 60 Millions de Consommateurs deed een broodtest. Naast hun traditionele baguette hebben ook de Fransen inmiddels ander brood ontdekt, zoals volkoren of meergranen. Wat daar allemaal in zit, zocht 60 Millions uit. Op het etiket kun je het immers niet lezen aangezien brood nog altijd 'los' en dus zonder verpakking en etiket...

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Wat ga je doen?De functie die wij je te bieden hebben: Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief...