Joost Snijders bakt lekkerste vlaai van 2016

13 oktober 2016

STRAMPROY - Joost Snijders de Echte Bakker is dit jaar de winnaar geworden van de 30ste editie van de prestigieuze Limburgse vlaaikeuring 2016. Hij mag zich een jaar lang  ‘lekkerste vlaaibakker van 2016’ noemen. Nummer 2 is geworden Echte Bakker Thijs Koolen uit Ell. De derde prijs is gegaan naar Echte Bakker Hagedoren uit Hoensbroek.

Wedstrijd

Ambachtelijke bakkers uit Limburg en Zuid-Oost Brabant streden mee om de felbegeerde titel Lekkerste ambachtelijke vlaai, dit jaar met de kersen- en rijstevlaai. De ingezonden vlaaien werden beoordeeld door een geselecteerde professionele jury.

Aantal deelnemende bakkers fors gestegen

"Het aantal deelnemende Ambachtelijke Bakkers is dit jaar fors gestegen naar liefst 57 deelnemers. Een geweldig aantal", aldus Jules Peeters van Bakeplus, lid van de organisatie van de Vlaaikeuring. "Een aantal jaren op rij schommelde het deelnemersaantal rond de 40, met dank aan de inspanningen van onder anderen partners van de Vlaaikeuring Friesland Campina en Sonneveld is het aantal deelnemers gestegen. Op naar de 70. De vlaai is Limburgs trots en dat moeten we koesteren, en wie maakt er nou lekkerdere vlaaien dan de Ambachtelijke bakker!?", besluit Peeters.

Luxevlaai en Tarwebusbrood

Nieuw dit jaar waren de keuring van de Luxe vlaai en het Tarwe busbrood. In de categorie Tarwe busbrood won Echte Bakker Thijs Koolen uit Ell. Winnaar in de categorie Luxevlaai is Pijpers Brood en Banket uit Venlo.

Leerling bakkers

Ook de talenten mochten van zich laten spreken tijdens de vakwedstrijden. Leerling bakkers hadden zich massaal ingeschreven voor de wedstrijden om zich te meten met hun studiegenoten van andere scholen en om zich in de kijker te spelen bij wellicht hun toekomstige werkgevers.

Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker

De vlaaikeuring is onderdeel van de jaarlijks terugkerende ‘Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker’. Een week lang staat de ambachtelijke bakker centraal.

Altijd op de hoogte blijven?