Joost Snijders de Echte Bakker bakt lekkerste vlaai

Limburgse vlaaienkeuring

Joost Snijder de Echte Bakker uit Stramproy bakt opnieuw de beste vlaaien. Hij wint de Limburgse vlaaikeuring 2017. Deze wedstrijd voor ambachtelijke bakkers uit Limburg en Zuid-Oost Brabant beleefde dit jaar de 31editie. Echte Bakker Thijs Koolen uit Ell behaalde de tweede plaats. De derde plaats ging naar Bakkerij van de Mortel uit Someren.

Vlaaienkeuring

De smaken van dit jaar waren de appel- en de abrikozen linzenvlaai. Een professionele jury keurde de vlaaien op 10 en 11 oktober. Er deden ruim zestig bakkers mee aan de wedstrijd. Een mooi aantal volgens Jules Peeters van Bakeplus, lid van de organisatie van de Vlaaikeuring. "Maar het zuiden des lands heeft nog veel meer kandidaat deelnemers. Er is nog altijd ruimte voor groei van dit mooie evenement!"

Dit jaar vonden voor de eerste keer ook de keuring van de karamelvlaai en het rozijnen/krentenbrood plaats. Hagedoren de Echte Bakker uit Hoensbroek won in de categorie karamelvlaai. En Bakkerij van de Mortel uit Someren bakt het beste rozijnen/krentenbrood.

Grootste bakkerstalent 2017

Ook voor bakkersleerlingen was er een wedstrijd. De leerlingen leverden een kersenvlaai in. De winnaar in leerjaar 1 was Jolien van Schaijk van het Arcuscollege. De winnaars van de overige niveaus worden later bekend gemaakt. Zij moeten zich eerst nog bewijzen in een Bake-off. De leerlingen die dan de beste kersenvlaai bakken krijgen de titel ‘Grootste bakkerstalent 2017’.

De vlaaikeuring is onderdeel van de jaarlijks terugkerende ‘Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker’. In deze week staat de ambachtelijke bakker centraal. Deze week startte 7 oktober.

Lees ook
Echte Bakker Thijs Koolen wint Vlaaikeuring 2019

Echte Bakker Thijs Koolen wint Vlaaikeuring 2019

Thijs Koolen, de Echte Bakker bakt de lekkerste vlaaien. De jury wees hem aan als winnaar van de vlaaikeuring. "Een goede vlaai is dun van leer en dik van smeer. De vlaaien van Thijs Koolen waren uitmuntend gebakken", aldus juryvoorzitter Vries.

Op zoek naar de beste appelvlaai van Limburg

Op zoek naar de beste appelvlaai van Limburg

De vlaaikeuring is een vast onderdeel van de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker. Dit jaar gaat de organisatie op zoek naar de beste appelvlaai van Limburg. Voor het eerst kunnen ook thuisbakkers hieraan meedoen. Naast de keuring voor ambachtelijke bakkers wordt er ook een consumentenwedstrijd georganiseerd.

Ewals, de Echte Bakker wint de Vlaaikeuring 2018

Ewals, de Echte Bakker wint de Vlaaikeuring 2018

Ewals, de Echte Bakker uit Tegelen won de Vlaaikeuring 2018. De jury beoordeelde de vlaaien van Ewals unaniem als de beste. "Een goede vlaai is dun van leer en dik van smeer. De vlaaien van Ewals waren uitmuntend gebakken", zo vatte juryvoorzitter Vries de beoordeling van de winnende vlaaien samen. Bakkerij Heerschap, Roggel belandde op de tweede plaats...

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...