De Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker 2017

Appelkruimelvlaai Van de Leur

De traditionele Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker start op zaterdag 7 oktober. Tijdens deze week is er volop aandacht voor de ambachtelijke bakkers in Limburg en Zuidoost-Brabant. 

Vlaaikeuring

Tijdens deze week vindt ook de jaarlijkse vlaai- en broodkeuring plaats. Voor de vlaaikeuring kunnen bakkers dit jaar hun appel- en linzenvlaai laten keuren. De bakker die deze twee vlaaien als beste maakt, mag zich een jaar lang de ‘Lekkerste vlaaienbakker’ noemen. Ook kunnen bakkers hun luxe karamelvlaai en rozijnen-/krentenbrood laten keuren.

De keuringen zijn op dinsdag 10 oktober. De prijsuitreiking volgt op woensdag 11 oktober in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond.

Leerlingenwedstrijd

Naast de vlaai- en broodkeuring krijgt de vorig jaar gestartte bake-off wedstrijd een vervolg. Leerlingen kunnen een kersenvlaai inleveren en laten beoordelen. De beste inzendingen strijden later in de week tijdens een bake-off tegen elkaar. De leerling die dan de beste kersenvlaai bakt wint de titel ‘Grootste bakkerstalent 2017’.

Promotie

Deelnemers aan de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker krijgen een promotiepakket met diverse communicatie-uitingen. Dit jaar zitten er ook krasloten bij. Bij aankoop van een vlaai krijgt de klant een kraslot en maakt hiermee kans op een gratis product. Ook maakt de klant kans op een jaar lang iedere week één gratis vlaai.

Facebook

De sociale media kanalen worden volop gebruikt om maximale consumentenaandacht te krijgen. Zo kan de consument onder andere stemmen op zijn of haar favoriete vlaaismaak van 2017. Via Facebook blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker.

Aanmelden

Bakkers kunnen zich voor deze week aanmelden door contact op te nemen met hun Bakeplus, Beko, Vandemoortele of Dawn contactpersoon. Of mailen naar jules.peeters@bakeplus.nl.

Lees ook
Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Bakkerij Beerse heeft zeven winkels in Alkmaar en omgeving. In totaal werken er zo’n zeventig mensen, vaak al tientallen jaren. Wat maakt deze bakker zo’n aantrekkelijke werkgever? Bakkers in bedrijf maakte een rondje langs de verschillende vestigingen. “De onderlinge band is hecht en we mogen trainingen volgen over grondstoffen en leidinggeven.”

Afstand houden blijkt lastig in de dagelijkse praktijk

Afstand houden blijkt lastig in de dagelijkse praktijk

Voor ondernemers waren de afgelopen maanden spannend. Welke impact zou de crisis hebben op hun bedrijf? Ook voor medewerkers waren het onzekere tijden. Is het veilig om te gaan werken, voldoen de hygiënemaatregelen en heb ik straks nog een baan? Vier medewerkers vertellen in Bakkers in bedrijf nummer 6 hoe zij de coronatijd ervaren. Hier alvast één...

NBC en NBA organiseren webinar Wijzigingen Warenwetbesluit

NBC en NBA organiseren webinar Wijzigingen Warenwetbesluit

Het aangepaste Warenwetbesluit Meel en brood wordt 1 juli van kracht. Daarom organiseren het Nederlands Bakkerij Centrum en de Nationale Bakkerij Academie op 16 en 18 juni het webinar Wijzigingen Warenwetbesluit’. Dit webinar voor ondernemers in de ambachtelijke bakkerij gaat in op de wetswijzigingen en wat dit betekent door de dagelijkse praktijk.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...