De Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker 2017

De traditionele Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker start op zaterdag 7 oktober. Tijdens deze week is er volop aandacht voor de ambachtelijke bakkers in Limburg en Zuidoost-Brabant. 

Vlaaikeuring

Tijdens deze week vindt ook de jaarlijkse vlaai- en broodkeuring plaats. Voor de vlaaikeuring kunnen bakkers dit jaar hun appel- en linzenvlaai laten keuren. De bakker die deze twee vlaaien als beste maakt, mag zich een jaar lang de ‘Lekkerste vlaaienbakker’ noemen. Ook kunnen bakkers hun luxe karamelvlaai en rozijnen-/krentenbrood laten keuren.

De keuringen zijn op dinsdag 10 oktober. De prijsuitreiking volgt op woensdag 11 oktober in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond.

Leerlingenwedstrijd

Naast de vlaai- en broodkeuring krijgt de vorig jaar gestartte bake-off wedstrijd een vervolg. Leerlingen kunnen een kersenvlaai inleveren en laten beoordelen. De beste inzendingen strijden later in de week tijdens een bake-off tegen elkaar. De leerling die dan de beste kersenvlaai bakt wint de titel ‘Grootste bakkerstalent 2017’.

Promotie

Deelnemers aan de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker krijgen een promotiepakket met diverse communicatie-uitingen. Dit jaar zitten er ook krasloten bij. Bij aankoop van een vlaai krijgt de klant een kraslot en maakt hiermee kans op een gratis product. Ook maakt de klant kans op een jaar lang iedere week één gratis vlaai.

Facebook

De sociale media kanalen worden volop gebruikt om maximale consumentenaandacht te krijgen. Zo kan de consument onder andere stemmen op zijn of haar favoriete vlaaismaak van 2017. Via Facebook blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker.

Aanmelden

Bakkers kunnen zich voor deze week aanmelden door contact op te nemen met hun Bakeplus, Beko, Vandemoortele of Dawn contactpersoon. Of mailen naar jules.peeters@bakeplus.nl.

Lees ook
‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.

Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het bedrijf ontving Bakkerij Franssen in Epen zondag 15 mei het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Gouverneur Roemer overhandigde de oorkonde aan eigenaars Jos en Miranda en hun dochter Tamar Hoogervorst.

Bakkerij Voncken maakt brood van graan uit Limburgs natuurgebied Terworm

Bakkerij Voncken maakt brood van graan uit Limburgs natuurgebied Terworm

Bakkerij Voncken in Heerlen brengt een brood op de markt dat gemaakt is van graan afkomstig uit het Limburgse natuurgebied Terworm. De bakkerij ontwikkelde het graan in samenwerking met landbouwer Bart Huijts.