De Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker 2017

Appelkruimelvlaai Van de Leur

De traditionele Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker start op zaterdag 7 oktober. Tijdens deze week is er volop aandacht voor de ambachtelijke bakkers in Limburg en Zuidoost-Brabant. 

Vlaaikeuring

Tijdens deze week vindt ook de jaarlijkse vlaai- en broodkeuring plaats. Voor de vlaaikeuring kunnen bakkers dit jaar hun appel- en linzenvlaai laten keuren. De bakker die deze twee vlaaien als beste maakt, mag zich een jaar lang de ‘Lekkerste vlaaienbakker’ noemen. Ook kunnen bakkers hun luxe karamelvlaai en rozijnen-/krentenbrood laten keuren.

De keuringen zijn op dinsdag 10 oktober. De prijsuitreiking volgt op woensdag 11 oktober in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond.

Leerlingenwedstrijd

Naast de vlaai- en broodkeuring krijgt de vorig jaar gestartte bake-off wedstrijd een vervolg. Leerlingen kunnen een kersenvlaai inleveren en laten beoordelen. De beste inzendingen strijden later in de week tijdens een bake-off tegen elkaar. De leerling die dan de beste kersenvlaai bakt wint de titel ‘Grootste bakkerstalent 2017’.

Promotie

Deelnemers aan de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker krijgen een promotiepakket met diverse communicatie-uitingen. Dit jaar zitten er ook krasloten bij. Bij aankoop van een vlaai krijgt de klant een kraslot en maakt hiermee kans op een gratis product. Ook maakt de klant kans op een jaar lang iedere week één gratis vlaai.

Facebook

De sociale media kanalen worden volop gebruikt om maximale consumentenaandacht te krijgen. Zo kan de consument onder andere stemmen op zijn of haar favoriete vlaaismaak van 2017. Via Facebook blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker.

Aanmelden

Bakkers kunnen zich voor deze week aanmelden door contact op te nemen met hun Bakeplus, Beko, Vandemoortele of Dawn contactpersoon. Of mailen naar jules.peeters@bakeplus.nl.

Lees ook
Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

In veel huishoudens komt er met de feestdagen een (dessert)taart op tafel te staan. Deze worden vooral met het oog gekocht. Decoratie is belangrijk. Bakkers in bedrijf geeft tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein.

Bakkerij Koenen viert 150-jarig jubileum

Bakkerij Koenen viert 150-jarig jubileum

Ondanks de afnemende populariteit van ambachtelijke bakkerijen, lukt het Bakkerij Koenen uit Westervoort nog steeds. Het familiebedrijf, dat al sinds 1869 bestaat, vierde afgelopen zondag 17 november zijn 150-jarige jubileum.

BakkersVisie brengt klantsafari!

BakkersVisie brengt klantsafari!

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Om bakkersbedrijven te inspireren om voldoende en snel genoeg mee te kunnen veranderen hebben Puratos, Bakkerij Support en BakkerijMonitor de handen ineen geslagen voor een inspirerend event; BakkersVisie 2020.

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...