Zaterdag 6 oktober begint de traditionele Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker. De ambachtelijke bakkers in Limburg en Zuidoost-Brabant staan deze week in de spotlights. Een vast onderdeel is de vlaaikeuring. Bakkers kunnen zich daar nu voor inschrijven.

Vlaaikeuring

De keuringen vinden plaats op dinsdag negen oktober. De dag erna vindt de prijsuitreiking plaats in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond. Dit jaar kunnen de bakkers hun Kruisbessen Schuimvlaai en Zwarte Pruimenvlaai laten keuren. De ondernemer die deze twee vlaaien als beste maakt, mag zich een jaar lang de ‘Lekkerste vlaaienbakker’ noemen. Daarnaast kunnen de bakkers een Luxe vlaai en een rozijnen-/krentenbrood laten keuren.

Bakeplus organiseert deze keuring. Vorig jaar bakte Joost Snijder de Echte Bakker uit Stramproy de beste Limburgse vlaai. En Bakkerij van de Mortel uit Someren bakte het beste rozijnen-/krentenbrood.

Bakkers-in-bedrijf_Vlaaikeuring-poster-213x300 Draai de Vlaai

Iedere deelnemer aan de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker krijgt een promotiepakket met diverse communicatie-uitingen. Dit jaar zit hier een levensgrote Bakkerspop bij. Bij aankoop van een vlaai mag de klant een draai geven aan het vlaairad en kan hij in de prijzen vallen. Via de facebookpagina blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker.

Aanmelden

De traditionele Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker geeft de ambachtelijke bakkers de mogelijkheid om zichzelf en het mooie bakkersvak onder de aandacht te brengen. Geïnteresseerde bakkers kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met hun Bakeplus, Beko of Puratos contactpersoon of door een mail de sturen naar Jules Peeters van Bakeplus.

Altijd op de hoogte blijven?