Inschrijving voor de Vlaaikeuring 2018 geopend

Bakkers in bedrijf_Vlaaikeuring Puratos + organisator Bakeplus

Zaterdag 6 oktober begint de traditionele Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker. De ambachtelijke bakkers in Limburg en Zuidoost-Brabant staan deze week in de spotlights. Een vast onderdeel is de vlaaikeuring. Bakkers kunnen zich daar nu voor inschrijven.

Vlaaikeuring

De keuringen vinden plaats op dinsdag negen oktober. De dag erna vindt de prijsuitreiking plaats in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond. Dit jaar kunnen de bakkers hun Kruisbessen Schuimvlaai en Zwarte Pruimenvlaai laten keuren. De ondernemer die deze twee vlaaien als beste maakt, mag zich een jaar lang de ‘Lekkerste vlaaienbakker’ noemen. Daarnaast kunnen de bakkers een Luxe vlaai en een rozijnen-/krentenbrood laten keuren.

Bakeplus organiseert deze keuring. Vorig jaar bakte Joost Snijder de Echte Bakker uit Stramproy de beste Limburgse vlaai. En Bakkerij van de Mortel uit Someren bakte het beste rozijnen-/krentenbrood.

Bakkers-in-bedrijf_Vlaaikeuring-poster-213x300 Draai de Vlaai

Iedere deelnemer aan de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker krijgt een promotiepakket met diverse communicatie-uitingen. Dit jaar zit hier een levensgrote Bakkerspop bij. Bij aankoop van een vlaai mag de klant een draai geven aan het vlaairad en kan hij in de prijzen vallen. Via de facebookpagina blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker.

Aanmelden

De traditionele Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker geeft de ambachtelijke bakkers de mogelijkheid om zichzelf en het mooie bakkersvak onder de aandacht te brengen. Geïnteresseerde bakkers kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met hun Bakeplus, Beko of Puratos contactpersoon of door een mail de sturen naar Jules Peeters van Bakeplus.

Lees ook
Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Sinds 2009 spreekt de bakkerijsector over de vermindering van zout in brood. Vorig jaar is ook de brooddefinitie aangepast, waardoor meer broodsoorten onder die definitie vallen. De zoutnorm blijft hoe dan ook een belangrijk punt. NBOV geeft drie tips voor monstername bij zoutbepaling.

Tien jaar zoutreductie

Tien jaar zoutreductie

Sinds 2009 spreekt de bakkerijsector over de vermindering van zout in brood. Vorig jaar is ook de brooddefinitie aangepast, waardoor meer broodsoorten onder die definitie vallen. De zoutnorm blijft hoe dan ook een belangrijk punt. Daarom gaat de NBOV in op veelgestelde vragen over zout.

Brood. Goed verhaal

Brood. Goed verhaal

Bijna een jaar geleden startte NBC, in samenwerking met de gehele Nederlandse en Belgische broodsector, de broodcampagne “Bread from Europe – A Great Story” – Brood uit Europa. Goed verhaal! Een uitgebreide 3-jarige Europese campagne bedoeld om het Nederlandse publiek het gezonde van brood, de diversiteit en …. het heerlijke,...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...