Genootschap organiseert congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'

brooddeeg

Veel bakkers kampen met een tekort aan kwalitatief goed personeel. Daarnaast kampt de branche ook met een gebrek aan kandidaten voor de opvolging. Daarom organiseert het Genootschap voor de Bakkerij op 12 september voor leden en niet-leden het congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'.

Vacatures die (te) lang open staan, langdurig zieken, personeel dat simpelweg niet komt opdagen of er na een maand of twee alweer de brui aan geeft. Dat komt veel bakkers bekend voor. Het gebrek aan kwalitatief goed personeel speelt bij veel MKB-bakkerijen en bakkerswinkels.

Naast het tekort aan kandidaten voor de opvolging van onze bakkersbedrijven op korte of langere termijn, heeft de bakkersbranche momenteel ook te maken met een nijpend personeelstekort. En het lijkt erop dat dit geen tijdelijk karakter heeft. Met het congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij' wil het Genootschap voor de Bakkerij dit probleem aanpakken.

Voorzitter Geale de Haan: “Iedereen, in de breedste zin van het woord, die wil meedenken en actief betrokken wil en kan zijn bij het concreet aanpakken van dit personeelstekort, is welkom om tijdens deze middag gezamenlijk oplossingen in kaart te brengen voor zowel de korte als lange termijn. Het Genootschap wil de uitkomsten van de middag vertalen naar een gedegen plan voor onze branche.”

Het congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij' vindt plaats op donderdag 12.00 september van 12.00-16.30 in de Congreszaal Next Level van Evenementenhal Gorinchem. Belangstellende kunnen zich aanmelden per mail aanmelden bij het Genootschap voor de Bakkerij. Er zijn geen kosten verbonden aan deze middag.

Lees ook
Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Het wordt de komende dagen erg warm in Nederland. Dat betekent dat de bakker in de bakkerij maatregelen moet treffen om de hitte de baas te blijven. Waar moet je allemaal op letten? Bakkers in bedrijf geeft tips!

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

De opleidingen van Bakery Institute zijn vanaf augustus opgenomen in het SVH Register Erkende Horecaopleidingen. Voor de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zijn het de eerste opleidingen van buiten de horeca die branche-erkend worden.

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

Lotte van Kempen (16) zit in het derde jaar van haar vmbo-opleiding op het Wellant College in Alphen aan den Rijn. Ze doet een ‘snuffelstage’ bij Ella van Haeringen, die onder de naam Ella Bakt (@ellabakt) brood op bestelling maakt. “Mijn vader ging altijd naar Ella, ik vond het leuk om brood te maken. Nu help ik om de week een dag mee in de bakkerij.”

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...