Genootschap organiseert congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'

16 augustus 2019

Veel bakkers kampen met een tekort aan kwalitatief goed personeel. Daarnaast kampt de branche ook met een gebrek aan kandidaten voor de opvolging. Daarom organiseert het Genootschap voor de Bakkerij op 12 september voor leden en niet-leden het congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'.

Vacatures die (te) lang open staan, langdurig zieken, personeel dat simpelweg niet komt opdagen of er na een maand of twee alweer de brui aan geeft. Dat komt veel bakkers bekend voor. Het gebrek aan kwalitatief goed personeel speelt bij veel MKB-bakkerijen en bakkerswinkels.

Naast het tekort aan kandidaten voor de opvolging van onze bakkersbedrijven op korte of langere termijn, heeft de bakkersbranche momenteel ook te maken met een nijpend personeelstekort. En het lijkt erop dat dit geen tijdelijk karakter heeft. Met het congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij' wil het Genootschap voor de Bakkerij dit probleem aanpakken.

Voorzitter Geale de Haan: “Iedereen, in de breedste zin van het woord, die wil meedenken en actief betrokken wil en kan zijn bij het concreet aanpakken van dit personeelstekort, is welkom om tijdens deze middag gezamenlijk oplossingen in kaart te brengen voor zowel de korte als lange termijn. Het Genootschap wil de uitkomsten van de middag vertalen naar een gedegen plan voor onze branche.”

Het congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij' vindt plaats op donderdag 12.00 september van 12.00-16.30 in de Congreszaal Next Level van Evenementenhal Gorinchem. Belangstellende kunnen zich aanmelden per mail aanmelden bij het Genootschap voor de Bakkerij. Er zijn geen kosten verbonden aan deze middag.

Altijd op de hoogte blijven?