Curio gaat door met nieuwe opleiding Boulanger niveau 4

Boulanger niveau 4_foto Curio

Foto: Curio

September 2020 startten acht ROC's, waaronder Curio, met de nieuwe opleiding Boulanger niveau 4. Curio biedt deze opleiding wederom aan in het schooljaar 2021-2022 bij de afdeling Brood en Banket. Dat laat de opleider weten met een persbericht.

De opleiding Boulanger niveau 4 wordt komend schooljaar voor het tweede keer gegeven op maandag en op dinsdagmiddag om de veertien dagen. De eerste studenten zijn volgens Curio laaiend enthousiast over deze nieuwe opleiding. Ze leren onder andere werken met desem, kookstukken, vienoisserie, oude graansoorten, nachtoverbruggingen, effecten van kneden, biologische bloemsoorten, effecten van broodverbetermiddelen, buitenlandse broodsoorten en casuïstiek.

Specialisten uit de branche

Daarnaast geven verschillende specialisten uit de branche zoals Wietse Schiere, John Brandes, Roel Tegels tijdens de opleiding workshops. De studenten sluiten Boulanger niveau 4 af met een landelijk tweedaags examen.

Certificaat

Komend jaar is het ook mogelijk voor studenten om zich in te schrijven voor losse onderdelen van deze opleiding, die bij voldoende aanwezigheid worden afgesloten met een certificaat. "Er is namelijk gebleken dat er ook behoefte is aan scholing op bepaalde onderdelen", aldus Curio.

Meer weten over de opleiding Boulanger niveau 4? Lees dan ons artikel 'Nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 in september van start'. Dat kan online of in Bakkers in bedrijf 6-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Dossiers
Lees ook
'Ondernemen geeft mij de meeste voldoening'

'Ondernemen geeft mij de meeste voldoening'

Waldo Weijsenfeld wil altijd kijken hoever hij zichzelf kan ‘stretchen’. Het ene project is nog niet klaar of het andere begint in zijn hoofd al te borrelen. Maar nu is het even tijd voor puntjes op de i bij WALDO chocolade & patisserie. “Ik wil alles zo optimaliseren, zo hufterproof maken dat het schaalbaar wordt en ik mezelf vrij kan werken voor weer...

Wat doet corona met de broodverkoop?

Wat doet corona met de broodverkoop?

In 2019 groeide het broodvolume in Nederland sinds lange tijd weer licht, zo liet het NBC aan de hand van de laatste broodcijfers zien. In hoeverre haalt corona een streep door deze groene cijfers? En zet deze trend de komende jaren door?

Belastingdienst geeft vijf tips voor de btw-aangifte

Belastingdienst geeft vijf tips voor de btw-aangifte

Ondernemers moeten uiterlijk 31 januari hun btw-aangifte over het vierde kwartaal indienen bij de Belastingdienst. Om ondernemers hierbij te helpen geeft de Belastingdienst vijf tips.

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Wat ga je doen?Voor een koekbakkerij in de omgeving van Almelo zijn we per direct op zoek naar een ervaren zelfstandig werkend bakker. Je komt te werken in een team...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...