Curio gaat door met nieuwe opleiding Boulanger niveau 4

Boulanger niveau 4_foto Curio

Foto: Curio

September 2020 startten acht ROC's, waaronder Curio, met de nieuwe opleiding Boulanger niveau 4. Curio biedt deze opleiding wederom aan in het schooljaar 2021-2022 bij de afdeling Brood en Banket. Dat laat de opleider weten met een persbericht.

De opleiding Boulanger niveau 4 wordt komend schooljaar voor het tweede keer gegeven op maandag en op dinsdagmiddag om de veertien dagen. De eerste studenten zijn volgens Curio laaiend enthousiast over deze nieuwe opleiding. Ze leren onder andere werken met desem, kookstukken, vienoisserie, oude graansoorten, nachtoverbruggingen, effecten van kneden, biologische bloemsoorten, effecten van broodverbetermiddelen, buitenlandse broodsoorten en casuïstiek.

Specialisten uit de branche

Daarnaast geven verschillende specialisten uit de branche zoals Wietse Schiere, John Brandes, Roel Tegels tijdens de opleiding workshops. De studenten sluiten Boulanger niveau 4 af met een landelijk tweedaags examen.

Certificaat

Komend jaar is het ook mogelijk voor studenten om zich in te schrijven voor losse onderdelen van deze opleiding, die bij voldoende aanwezigheid worden afgesloten met een certificaat. "Er is namelijk gebleken dat er ook behoefte is aan scholing op bepaalde onderdelen", aldus Curio.

Meer weten over de opleiding Boulanger niveau 4? Lees dan ons artikel 'Nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 in september van start'. Dat kan online of in Bakkers in bedrijf 6-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Dossiers
Lees ook
Jong talent strijdt oktober 2021 om Gouden Gard en Talentenprijs

Jong talent strijdt oktober 2021 om Gouden Gard en Talentenprijs

Jong talent gaat op 12 oktober 2021 de strijd aan om de Gouden Gard en Talentenprijs 2021 en voor de eerste keer om de Talentenprijs Boulangerie. Aanmelden kan tot 1 juli 2021. Ondanks de onzekerheden rondom het coronavirus verwacht de organisatie dat de wedstrijd in 2021 weer plaats kan vinden.

Geachte Maud,

Geachte Maud,

Met verbazing lees ik uw stuk in het december­nummer van Bakkers in bedrijf. U bent van Bakery Nexus (Het eigenwijze netwerk van jonge professionals). De verbazing is deze: u vindt de wedstrijden en keuringen en goud-bekroningen maar een raar verschijnsel, vindt dat ze te weinig bijdragen aan het bakkersvak.

Houd de wind in de zeilen

Houd de wind in de zeilen

‘Wie de toekomst als tegenwind ervaart, loopt in de verkeerde richting.’ Een quote van de Duitse acteur Martin Held, die wel heel toepasselijk is voor de situatie waarin de wereld zich bevindt.

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...

Productiemedewerker/ Bakker 'Light' omgeving Nieuwegein

Productiemedewerker/ Bakker 'Light' omgeving Nieuwegein

Wat ga je doen?We zijn voor deze bakkerij in de omgeving van Nieuwegein op zoek naar een productiemedewerker/ bakker ‘light’. In deze fulltime functie...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving in Amsterdam

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving in Amsterdam

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in Amsterdam-Noord zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Het betreft een fulltime functie...