Curio gaat door met nieuwe opleiding Boulanger niveau 4

26 november 2020
Foto: Curio

September 2020 startten acht ROC's, waaronder Curio, met de nieuwe opleiding Boulanger niveau 4. Curio biedt deze opleiding wederom aan in het schooljaar 2021-2022 bij de afdeling Brood en Banket. Dat laat de opleider weten met een persbericht.

De opleiding Boulanger niveau 4 wordt komend schooljaar voor het tweede keer gegeven op maandag en op dinsdagmiddag om de veertien dagen. De eerste studenten zijn volgens Curio laaiend enthousiast over deze nieuwe opleiding. Ze leren onder andere werken met desem, kookstukken, vienoisserie, oude graansoorten, nachtoverbruggingen, effecten van kneden, biologische bloemsoorten, effecten van broodverbetermiddelen, buitenlandse broodsoorten en casuïstiek.

Specialisten uit de branche

Daarnaast geven verschillende specialisten uit de branche zoals Wietse Schiere, John Brandes, Roel Tegels tijdens de opleiding workshops. De studenten sluiten Boulanger niveau 4 af met een landelijk tweedaags examen.

Certificaat

Komend jaar is het ook mogelijk voor studenten om zich in te schrijven voor losse onderdelen van deze opleiding, die bij voldoende aanwezigheid worden afgesloten met een certificaat. "Er is namelijk gebleken dat er ook behoefte is aan scholing op bepaalde onderdelen", aldus Curio.

Meer weten over de opleiding Boulanger niveau 4? Lees dan ons artikel 'Nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 in september van start'. Dat kan online of in Bakkers in bedrijf 6-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Altijd op de hoogte blijven?