Curio gaat door met nieuwe opleiding Boulanger niveau 4

Boulanger niveau 4_foto Curio

Foto: Curio

September 2020 startten acht ROC's, waaronder Curio, met de nieuwe opleiding Boulanger niveau 4. Curio biedt deze opleiding wederom aan in het schooljaar 2021-2022 bij de afdeling Brood en Banket. Dat laat de opleider weten met een persbericht.

De opleiding Boulanger niveau 4 wordt komend schooljaar voor het tweede keer gegeven op maandag en op dinsdagmiddag om de veertien dagen. De eerste studenten zijn volgens Curio laaiend enthousiast over deze nieuwe opleiding. Ze leren onder andere werken met desem, kookstukken, vienoisserie, oude graansoorten, nachtoverbruggingen, effecten van kneden, biologische bloemsoorten, effecten van broodverbetermiddelen, buitenlandse broodsoorten en casuïstiek.

Specialisten uit de branche

Daarnaast geven verschillende specialisten uit de branche zoals Wietse Schiere, John Brandes, Roel Tegels tijdens de opleiding workshops. De studenten sluiten Boulanger niveau 4 af met een landelijk tweedaags examen.

Certificaat

Komend jaar is het ook mogelijk voor studenten om zich in te schrijven voor losse onderdelen van deze opleiding, die bij voldoende aanwezigheid worden afgesloten met een certificaat. "Er is namelijk gebleken dat er ook behoefte is aan scholing op bepaalde onderdelen", aldus Curio.

Meer weten over de opleiding Boulanger niveau 4? Lees dan ons artikel 'Nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 in september van start'. Dat kan online of in Bakkers in bedrijf 6-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Dossiers
Lees ook
Wat kan er wel?

Wat kan er wel?

Het coronavirus houdt de gemoederen ook in 2021 wereldwijd nog bezig. Wie had dit ooit gedacht? Het zijn onzekere tijden, die voor een deel van de ondernemers goed uitpakken, maar helaas op een ander deel grote negatieve invloed heeft op omzet en bedrijfsvoering.

Proost!

Proost!

2021 begon zo mogelijk nog iets grijzer dan 2020 eindigde. Toch zie ik licht aan de horizon. Bij elk nieuw jaar zie ik de kansen om dingen anders, beter, rustiger, gezelliger, actiever te doen. En dit jaar voel ik dat in extreme mate.

‘Elke dag constante kwaliteit leveren is topsport’

‘Elke dag constante kwaliteit leveren is topsport’

Maurits de Greef (26) kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten: zijn ouders hadden een bakkerij in Kesteren, waar hij als klein kind vaak te vinden was en zijn eerste bijbaantje had. Hij volgde de bakkersopleiding in Wageningen en werkt momenteel als baktechnisch adviseur bij Royal Koopmans in Leeuwarden. “De afwisseling in deze baan is heel erg...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...

Productiemedewerker/ Bakker 'Light' omgeving Nieuwegein

Productiemedewerker/ Bakker 'Light' omgeving Nieuwegein

Wat ga je doen?We zijn voor deze bakkerij in de omgeving van Nieuwegein op zoek naar een productiemedewerker/ bakker ‘light’. In deze fulltime functie...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving in Amsterdam

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving in Amsterdam

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in Amsterdam-Noord zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Het betreft een fulltime functie...