Bakkers in bedrijf | editie 6/7-2022

BIB 6/7-2022

Bakkers in bedrijf bestaat 25 jaar! Dat vieren we met een extra dik jubileumnummer. In dit nummer komen verschillende jubilarissen uit de sector aan het woord, zoals Bakkerij Bolhuis die al 25 jaar biologisch bakt en Bram Kraaijvanger die in een van de eerste edities van Bakkers in bedrijf stond. Verder staan in deze editie de thema's bakkerijmachines en feestdagen centraal. De artikelen verschijnen binnenkort op deze pagina. 

In deze editie
Focus op de toekomst

Focus op de toekomst

De laatste jaren lijkt het wel of coaches als paddenstoelen uit de grond schieten. Begrijp me niet verkeerd: de wereld kan echt wel ‘goede’ coaches gebruiken. Onlangs raakte ik in gesprek met iemand die recentelijk haar droom had verwezenlijkt: ze heeft een coachtraining gevolgd en ze kon direct aan de slag. Ze wil al haar hele leven met mensen werken....

Vier voor een euro

Vier voor een euro

Duurzaamheid is zowel binnen als buiten onze sector een onderwerp dat niet (langer) genegeerd kan worden. Duurzaamheid van verpakkingen, grondstoffen en energieherkomst zijn aan de orde van de dag, om nog maar te zwijgen over duurzaam menselijk kapitaal: je medewerkers.

‘Het meeste leer je toch in de praktijk’

‘Het meeste leer je toch in de praktijk’

Kimberley Idsinga (23) deed al veel werkervaring op bij patisserie Soetenso, maar ze heeft grote ambities: de patisserie opzetten in het restaurant van haar zus en zwager.

Redactioneel | Feest

Redactioneel | Feest

Ik kwam als hoofdredacteur bij Bakkers in bedrijf net na de vorige jubileumspecial. Nu, vijf jaar later, is het dus naast mijn eerste lustrum bij dit prachtige vakblad, ook tijd om het 25-jarig jubileum van Bakkers in bedrijf te vieren. Dubbel feest, met een (meer dan) dubbeldik nummer.

Vijf generaties Out in bakkerij aan het water

Vijf generaties Out in bakkerij aan het water

Bakker Out viert dit jaar het 125-jarig jubileum. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer: Jacqueline Out. Hans en Willy, de ouders van Jacqueline, helpen nog steeds mee op de achtergrond. “Maar op mijn 71ste is het tijd om het wat rustiger aan te doen”, aldus Hans.

Spataro blijft groots dromen

Spataro blijft groots dromen

Menno Spataro opende onlangs een tweede winkel. Plus: zo’n vier maanden geleden werd een nieuwe productie-locatie in gebruik genomen. De jonge ondernemers, Menno runt de zaak met zijn partner Gerolt Tonkes, willen verder groeien. Maar nu is het tijd voor stabilisatie.

Burgemeestersontbijt dit jaar exclusief  voor ambacht

Burgemeestersontbijt dit jaar exclusief voor ambacht

Dit jaar wordt het ontbijt niet tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt gehouden, maar van 4 tot en met 7 oktober. Nieuw is ook dat het Burgemeestersontbijt dit jaar uitsluitend voor en met ambachtelijke bakkers wordt georganiseerd.

Rijck & Eerlijck nu  volledig palmolievrij

Rijck & Eerlijck nu volledig palmolievrij

Een groeiende groep consumenten zoekt naar eerlijk en verantwoord voedsel, dat met respect voor de planeet is bereid. Daarom heeft Puratos haar Rijck & Eerlijck-­producten, die al jarenlang E-nummervrij, lactosevrij en clean label zijn, nu ook ­volledig palmolievrij gemaakt.

Brood, taart, gebak en cake steeds duurder

Brood, taart, gebak en cake steeds duurder

Analist Ron Duijkers interpreteert elk kwartaal de cijfers die het CBS publiceert over de ontwikkelingen van de bedrijven in de brood- en banketsector.

Klassiekers in een net iets ander jasje

Klassiekers in een net iets ander jasje

Leveranciers zijn al volop bezig met de feestdagen. Bij tropische temperaturen wordt nagedacht over ­ sinterklaaschocolade en kerstgebak. Wat kunnen we het komend feestseizoen verwachten? Op welke trends spelen de experts in?