Redactioneel | Feest

6 september 2022 Michelle de Koning

Ik kwam als hoofdredacteur bij Bakkers in bedrijf net na de vorige jubileumspecial. Nu, vijf jaar later, is het dus naast mijn eerste lustrum bij dit prachtige vakblad, ook tijd om het 25-jarig jubileum van Bakkers in bedrijf te vieren. Dubbel feest, met een (meer dan) dubbeldik nummer.

We gingen op zoek naar andere jubilarissen, naar mensen van het eerste uur en we vroegen al onze adverteerders om ook een feestelijke duit in het zakje te doen. Want wij mogen dan voor het 25ste jaar ons blad uitgeven, in deze branche zijn we daarmee een jonkie. Door verhalen van onder meer Bakker Out (125 jaar!), Royal Polak Spices (uit 1854), Zeelandia (sinds 1900), Bakels Senior (van 1904), Royal Steensma (ruim 180 jaar), AB Mauri (meer dan 150 jaar) en Sonneveld (uit 1956) komt de historie van de sector in dit nummer heel mooi in beeld. Daarmee gaat deze editie over veel meer dan 25 jaar vakbladgeschiedenis.

Het resultaat: een editie van 100 pagina’s. Met een interview met BramKraaijvanger, die in het eerste jaar ook al in Bakkers in bedrijf stond en nog elke dag met plezier zijn vak uitoefent. Ik krijg daar een heel feestelijk gevoel van.
Naast alle oorlog, inflatie, arbeidstekorten en meer ellende had ik daar ook wel even behoefte aan. Wij allemaal, denk ik.

Natuurlijk krijgen naast ons jubileum de thema’s bakkerijmachines en feestdagen ook aandacht. Want de winterperiode komt er met rasse schreden aan en we helpen je graag alvast op weg met de trends voor de feestdagen. Daarnaast vroegen we verschillende bakkers naar hun nieuwste machines en de bijbehorende overwegingen. Want het is leuk al dat feestgedruis, maar een vakblad moet wat ons betreft vooral informeren, inspireren en verder helpen. Daarom staan ook de feestelijke verhalen vol tips en informatie die je kan
ondersteunen bij je vak en onderneming.

Nog een kleine uitsmijter tot slot: deze editie bevat twee recepten. Zowel Kiki Suijkerbuijk van het Nederlands PatisserieTeam als Mike Onasse van het BoulangerieTeam pakken uit. Wij vieren feest! 

Altijd op de hoogte blijven?