Rijck & Eerlijck nu volledig palmolievrij

7 september 2022 Partner content

Een groeiende groep consumenten zoekt naar eerlijk en verantwoord voedsel, dat met respect voor de planeet is bereid. Daarom heeft Puratos haar Rijck & Eerlijck-­producten, die al jarenlang E-nummervrij, lactosevrij en clean label zijn, nu ook ­volledig palmolievrij gemaakt. 

Rijck & Eerlijck is een uniek assortiment broodverbetermiddelen voor grootbrood, kleinbrood en vruchtenbrood. Alle soorten zijn lactosevrij en kennen een clean label. “Clean label levert een zo kort mogelijke ingrediëntenlijst op, waarbij we het gebruik van additieven (E-nummers) en synthetische kleur- en smaakstoffen zo veel mogelijk uitsluiten. Het enige E-nummer dat wij in Rijck & Eerlijck laten staan, is E300: ascorbinezuur, ofwel vitamine C.”

Taste Tomorrow

Iedere drie jaar voert Puratos een groot consumententrendonderzoek uit om te weten wat er in de markt leeft en welke vragen consumenten hebben. In 44 verschillende landen worden ruim 19.000 consumenten gevraagd naar hun gedrag als het gaat om de aankoop en de consumptie van voeding. “Uit dit onderzoek met de naam Taste Tomorrow blijkt dat steeds meer consumenten goed letten op wat
zij eten”, aldus Vincent. “Zij kiezen voor duurzaam geproduceerd voedsel, dat is gemaakt met respect voor de planeet.
Uit aanvullend onderzoek* blijkt bovendien dat maar liefst 54% van de consumenten probeert producten met palmolie te ­vermijden. Daarom stijgt het aanbod van
palmolievrije producten. Met ons vernieuwde assortiment Rijck & Eerlijck bieden wij de ambachtelijke bakker in Nederland de kans om actief aan te sluiten bij deze consumentenwensen.”

Eerlijk product

Puratos hecht er waarde aan om bij te dragen aan een betere wereld en een gezonde planeet. “Onze nieuwe slogan is Food Innovation for Good”, vertelt Vincent. “Dat betekent dat wij voeding willen maken die goed is voor zowel de mens als het milieu. Onze keuze om niet langer palmolie te verwerken in Rijck & Eerlijck sluit naadloos op deze visie aan. Nu plantaardige oliën schaars en duur zijn, is het misschien verleidelijk om toch weer te grijpen naar goedkopere en beter beschikbare alternatieven. Wij kiezen ervoor om palmolie in dit assortiment blijvend te vermijden. Zo heeft de ambachtelijke bakker een eerlijk verhaal voor zijn klant én een eerlijk product, dat rijk van smaak is.”

Extra mals, extra smaak

Want de aandacht voor verantwoorde voeding mag dan groot zijn, smaak blijft bovenaan staan als het gaat om aankoopbeslissingen. “Met de smaak van Rijck & Eerlijck zit het wel goed”, verzekert Vincent de gebruikers. “Puratos heeft namelijk ook de malsheid van alle soorten Rijck & Eerlijck verbeterd. Dit hebben we bereikt door de nieuwste technologieën met enzymen op basis van natuurlijke bronnen toe te passen. Aan de soorten Rijck & Eerlijck Klein en Rijck & Eerlijck Wit is bovendien desem toegevoegd. Dit zorgt niet alleen voor extra tolerantie in het verwerkingsproces, maar versterkt ook de smaak van deze broodsoorten. Puratos noemt zichzelf een desemspecialist en heeft als enige grondstoffenleverancier ter wereld zelfs een speciale desembibliotheek. Wij weten dus als geen ander hoe we desem kunnen inzetten voor smaak.”

Actuele consumentenwensen

Met Rijck & Eerlijck Wit, Bruin, Klein en/of Vrucht bedient de ambachtelijke bakker volgens Vincent een groeiende groep consumenten. “Puratos biedt het assortiment van Rijck & Eerlijck al ruim zeven jaar aan, maar de vraag naar dergelijke producten heeft in de afgelopen tijd een vlucht genomen. Met broodsoorten die lactosevrij, E-nummervrij, palmolievrij en clean label zijn speelt de ambachtelijke bakker in op de actuele wensen van steeds meer consumenten. Daarom heeft Puratos het bestaande assortiment van Rijck & Eerlijck een nieuwe invulling, een nieuw logo en een nieuwe uitstraling gegeven. Fris, maar herkenbaar. Wij zijn ervan overtuigd dat het ambacht met deze eerlijke broodsoorten met hun rijke smaak veel klanten blij gaat maken!”

*Bron: onderzoek van Initial Concept in opdracht van The Flower Farm

Puratos Nederland
Industrieweg 1
4762 AE Zevenbergen
(0168) 326 260
www.puratos.nl
klantenservice@puratos.nl

Altijd op de hoogte blijven?