Met het Puravita-assortiment van Puratos bak je een onderscheidend assortiment met een rustieke uitstraling, dat vol van smaak is en bovendien een gezond imago heeft. Die combinatie sluit perfect aan bij de huidige consumententrends: gezond leven én lekker eten! 

Nederlandse consumenten zijn dol op meergranen en volkorenbrood. Zij weten dat vezels een belangrijk bestanddeel van deze broodsoorten vormen én dat vezels een brood gezond maken. Vezels zijn immers goed voor de spijsvertering en goed voor onze immuniteit.
Consumenten verwachten zelfs dat het eten van volkorenbrood en dus van gezonde voeding uiteindelijk bijdraagt aan de mentale gezondheid. “Uit ons consumententrendonderzoek Taste Tomorrow, waarin we ruim 20.000 consumenten uit meer dan vijftig verschillende landen vragen stellen naar hun gedrag als het gaat om de aankoop en consumptie van brood, banket en chocolade, blijkt dat consumenten het wereldwijd steeds belangrijker vinden dat hun voeding bijdraagt aan hun gezondheid, zowel fysiek als mentaal”, aldus Vincent van Dijk, Marketing Manager bij Puratos. “Daarom is het niet zo gek dat mensen graag voor volkorenbrood kiezen. De gezondheidsaspecten daarvan zijn inmiddels breed bekend.”

Puravita

In een land als Nederland waar veel meergranenmixen op de markt zijn, heeft Puratos gezocht naar een onderscheidend product. “Wij hebben dat gevonden met onze Puravita-lijn”, aldus Van Dijk. “Wat ons betreft moesten de Puravita-broodsoorten aan een aantal voorwaarden voldoen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de broodsoorten onderscheidend zijn qua smaak. Daarnaast hebben we nog een viertal andere voorwaarden gesteld. Puravita-broden moeten minimaal net zoveel vezels bevatten als volkorenbrood. Ze moeten clean of cleaner label zijn. Ze moeten lactosevrij zijn. En het brood moet altijd nog minimaal één extra gezondheidskenmerk bevatten. Puratos is een echte desemspecialist en heeft veel kennis in huis van rustieke broden. Deze kennis en expertise hebben we ingezet om binnen de lijn Puravita broodsoorten te ontwikkelen die qua smaak uniek zijn in hun soort en de consument echt iets extra’s te bieden hebben. Die combinatie van eigenschappen zorgt ervoor dat de bakker ook een wat hogere prijs voor deze broden kan vragen. Bij Puratos zeggen we niet voor niets: Puravita staat voor meergranen met meerwaarde!”

Extra gezond

De extra gezondheidskenmerken van de Puravita-broden sluiten perfect aan bij de huidige wens van consumenten om gezonder te eten. “Consumenten weten dus al heel goed dat er vezels in bepaalde broodsoorten zitten, maar zijn nog niet altijd doordrongen van het feit dat sommige broden nog meer te bieden hebben”, aldus Van Dijk. “Het is aan de bakker om dat verhaal goed te vertellen. Puravita Extra Donker zit bijvoorbeeld boordevol vitamine B1. Puravita Havermout Plus bevat naast vitamine B1 ook een behoorlijke hoeveelheid eiwitten. Het valt niet mee om met havermout een lekker, luchtig brood te bakken, maar doordat wij in onze receptuur gebruikmaken van de meest geavanceerde enzymtechnologieën is dat toch gelukt. De Kernebrod-varianten vormen overigens een bijzondere aanvulling op het assortiment van iedere bakker: ze zijn hoog in eiwitten, wat veelgevraagd wordt door consumenten, bijvoorbeeld wanneer zij fanatiek sporten. Puravita Kernebrod Rogge heeft daarnaast bijna dubbel zoveel vezels als volkorenbrood en bevat veel vitamines en mineralen.”

4007893 Puravita Vitaal

Gekiemde granen

Van Dijk noemt de soort Puravita Sprouted Grains een van de meest complete broden op het gebied van gezondheid. “Het brood is uniek qua smaak en samenstelling, maar er zit ook een fantastisch verhaal achter. We hebben het product kunnen ontwikkelen op basis van onze ervaring met fermenteren. Puravita Sprouted Grains bevat gefermenteerde, gekiemde graankorrels die minder anti-nutriënten bevatten waardoor, volgens verschillende onderzoeken, de aanwezige vitamines B1, B7, B9 en E beter geabsorbeerd kunnen worden door het lichaam. Daarnaast is het brood ook nog eens beter verteerbaar.” 

Bij Puratos is men, los van deze gezondsheidskenmerken, lyrisch over de smaak van Puravita Sprouted Grains. “De gefermenteerde, gekiemde graankorrels geven het brood een lichtzoete smaak, die erg gewaardeerd wordt door consumenten en heel uniek wordt bevonden. Door het vocht van de gekiemde granen, dat wordt opgenomen door de kruim, blijft het brood bovendien lang mals.”

Goede prijs

Al met al heeft Puratos met Puravita volgens Van Dijk een uniek en veelzijdig assortiment op de markt gebracht: van een typisch Nederlandse broodsoort als de Havermout Plus tot aan de Deense Kernebrod-soorten. “Puravita staat écht voor meergranen met meerwaarde”, benadrukt Van Dijk nogmaals. “Het is een prachtig assortiment, waarmee je als bakker kunt inspelen op de huidige trends omtrent gezondheid en tegelijkertijd dat onderscheidende vermogen brengt qua smaak of textuur. Doordat al deze voordelen in één rustiek brood gebundeld worden, kun je er als bakker bovendien een mooie prijs voor vragen. Dat maakt Puravita tot een lijn, die niet aan je assortiment mag ontbreken!” 

Puratos Nederland
Industrieweg 1
4762 AE Zevenbergen
(0168) 326 260
www.puratos.nl 
klantenservice@puratos.nl 

Altijd op de hoogte blijven?