Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Puratos desem twister

Deze desem twisters zijn buiten dat ze zeer goed van smaak zijn, ook nog eens heel gezond. Ze zijn gemaakt met onze O-tentic Tradizione, waarmee je heerlijke smaakvolle desembroden kan maken. In deze desem twisters zitten ook gekiemde granen (Puravita Sprouted grains).

In het kiemproces worden de roggekorrels onder warmte en vocht ´wakker geschud´ en  het groeiproces van de korrel herstart. Functionele voedingstoffen in de korrel zijn door het groeiproces vrijgekomen en het zetmeel uit de korrel is deels omgezet in suiker.

Dit resulteert in een hoger gehalte aan vitamines en mineralen, die meer lichaamseigen zijn en sneller worden opgenomen in het lichaam. Kortom; Genoeg redenen voor een smaakvolle Desem twister.

Ingrediënten

  • 2500 gram Puravita Sprouted grains
  • 1250 gram Volkoren meel
  • 1250 Tarwebloem (T65)
  • 200 gram O-tentic Tradizione
  • 3.350 gram Water 1e keer
  • 750 gram Water 2e keer

Werkwijze

Soepel deeg draaien. Wanneer bijna afgedraaid, resterende water inwassen. 90 min. bulkrijs. Licht doorslaan, in vieren vouwen en nog eens 60 min. bulkrijs. Rechte stukken van 300 gram afsteken. Leg in geplette tarwevlokken en twisten zonder te ontluchten. Op inschieter leggen en narijs van 90 min. geven. Ca. 25 min. bakken op 240°C.

Meer informatie? Neem dan contact op met uw Puratos contactpersoon of mail naar klantenservice@puratos.com

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Constante groei voor Bakkerij Wouters

Constante groei voor Bakkerij Wouters

Meer capaciteit voor de productie, efficiënter produceren en duurzamer opereren. Dat waren de redenen voor Bert Wouters van Bakkerij Wouters in Kalmthout om uit te breiden. Dat was hard nodig, aldus Bert. Het aantal klanten groeit nog steeds, evenals het aantal winkels.

Terugblik op Sigep 2023

Terugblik op Sigep 2023

Van 21 tot en met 25 januari 2023 stond Rimini Expo Centre in het teken van de bekende vakbeurs Sigep. Vijf dagen vol inspiratie, delen van kennis, netwerken en zaken doen. Organisator Italian Exhibition Group (IEG) blikt terug op een succesvolle editie. “Welkom terug Sigep!”

Bakkerij Broodje van Eigen Deeg moet dicht op zondagochtend

Bakkerij Broodje van Eigen Deeg moet dicht op zondagochtend

Bakkerij Broodje van Eigen Deeg in Groningen moet voortaan op zondagochtend gesloten zijn. Zeven jaar lang was de zaak op zondag vroeg open, maar dat bleek tegen de regels. Naar aanleiding van een klacht liet de gemeente de eigenaars weten dat de bakkerij per direct dicht moet blijven op zondagochtend.