Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Puratos desem twister

Deze desem twisters zijn buiten dat ze zeer goed van smaak zijn, ook nog eens heel gezond. Ze zijn gemaakt met onze O-tentic Tradizione, waarmee je heerlijke smaakvolle desembroden kan maken. In deze desem twisters zitten ook gekiemde granen (Puravita Sprouted grains).

In het kiemproces worden de roggekorrels onder warmte en vocht ´wakker geschud´ en  het groeiproces van de korrel herstart. Functionele voedingstoffen in de korrel zijn door het groeiproces vrijgekomen en het zetmeel uit de korrel is deels omgezet in suiker.

Dit resulteert in een hoger gehalte aan vitamines en mineralen, die meer lichaamseigen zijn en sneller worden opgenomen in het lichaam. Kortom; Genoeg redenen voor een smaakvolle Desem twister.

Ingrediënten

  • 2500 gram Puravita Sprouted grains
  • 1250 gram Volkoren meel
  • 1250 Tarwebloem (T65)
  • 200 gram O-tentic Tradizione
  • 3.350 gram Water 1e keer
  • 750 gram Water 2e keer

Werkwijze

Soepel deeg draaien. Wanneer bijna afgedraaid, resterende water inwassen. 90 min. bulkrijs. Licht doorslaan, in vieren vouwen en nog eens 60 min. bulkrijs. Rechte stukken van 300 gram afsteken. Leg in geplette tarwevlokken en twisten zonder te ontluchten. Op inschieter leggen en narijs van 90 min. geven. Ca. 25 min. bakken op 240°C.

Meer informatie? Neem dan contact op met uw Puratos contactpersoon of mail naar klantenservice@puratos.com

Dossiers
Lees ook
Bakkerij draait door tijdens verbouwing

Bakkerij draait door tijdens verbouwing

Het liefst hadden Sandra en Freek Hogenboom hun winkellocatie in Houten uitgebreid, om zowel de productie als verkoop op één locatie te doen. Dat ging echter niet, en dus kozen ze voor een alternatief. Ze kochten het gehele bedrijfspand dat ze deels huurden voor hun broodbakkerij en verdubbelden daarmee hun vloeroppervlak. Met deze uitbreiding kan het...

Zeven tips voor de bakker om de zomerhitte de baas te blijven

Zeven tips voor de bakker om de zomerhitte de baas te blijven

Als we de weersvoorspellingen moeten geloven gaat het de komende dagen weer warm worden in Nederland. Volgens een weermodel kan het komend weekend op sommige plaatsen zelfs 40-graden worden. Hoe ga je om met de zomerhitte? Bakkers in bedrijf heeft tips voor in de bakkerij en op de winkelvloer.

NBOV: Bakkers actief bezig met verduurzaming bakkerij

NBOV: Bakkers actief bezig met verduurzaming bakkerij

Verduurzaming is een belangrijk thema. Al was het alleen maar vanwege de stijgende energieprijzen. Ook bakkers zijn hiermee bezig en proberen hun bakkerij te verduurzamen. Dat blijkt uit een flitspeiling van NBOV, waaraan 25 procent van de leden mee deden.