Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen
Deze desem twisters zijn buiten dat ze zeer goed van smaak zijn, ook nog eens heel gezond. Ze zijn gemaakt met onze O-tentic Tradizione, waarmee je heerlijke smaakvolle desembroden kan maken. In deze desem twisters zitten ook gekiemde granen (Puravita Sprouted grains).
In het kiemproces worden de roggekorrels onder warmte en vocht ´wakker geschud´ en het groeiproces van de korrel herstart. Functionele voedingstoffen in de korrel zijn door het groeiproces vrijgekomen en het zetmeel uit de korrel is deels omgezet in suiker.
Dit resulteert in een hoger gehalte aan vitamines en mineralen, die meer lichaamseigen zijn en sneller worden opgenomen in het lichaam. Kortom; Genoeg redenen voor een smaakvolle Desem twister.
Ingrediënten
- 2500 gram Puravita Sprouted grains
- 1250 gram Volkoren meel
- 1250 Tarwebloem (T65)
- 200 gram O-tentic Tradizione
- 3.350 gram Water 1e keer
- 750 gram Water 2e keer
Werkwijze
Soepel deeg draaien. Wanneer bijna afgedraaid, resterende water inwassen. 90 min. bulkrijs. Licht doorslaan, in vieren vouwen en nog eens 60 min. bulkrijs. Rechte stukken van 300 gram afsteken. Leg in geplette tarwevlokken en twisten zonder te ontluchten. Op inschieter leggen en narijs van 90 min. geven. Ca. 25 min. bakken op 240°C.
Meer informatie? Neem dan contact op met uw Puratos contactpersoon of mail naar klantenservice@puratos.com
Dossiers
Meer over
Lees ook
Bakker Floor van Lieshout bestaat 100 jaar
De Tilburgse bakkerij Floor van Lieshout bestaat 100 jaar. Dat vierde de familie grootst met een concert bij Poppodium 013. Als kers op de taart kreeg het bakkersbedrijf ook het predicaat Hofleverancier en de Tilburgse Ereprent.
Bakkers in de media - week 27
Tips voor de zomer, nieuwe winkel Bakkerij Dunselman en vragen over de nieuwe cao. Wat lazen we afgelopen week over de bakkersbranche? Een greep uit de media.
Bakkers in de media - week 26
Brood van lokaal graan, bakker schrijft verhalenboek voor kinderen met dyslexie en ondernemen in coronatijd. Wat zagen we deze week voorbij komen over de bakkersbranche? Een greep uit de media.