Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Puratos desem twister

Deze desem twisters zijn buiten dat ze zeer goed van smaak zijn, ook nog eens heel gezond. Ze zijn gemaakt met onze O-tentic Tradizione, waarmee je heerlijke smaakvolle desembroden kan maken. In deze desem twisters zitten ook gekiemde granen (Puravita Sprouted grains).

In het kiemproces worden de roggekorrels onder warmte en vocht ´wakker geschud´ en  het groeiproces van de korrel herstart. Functionele voedingstoffen in de korrel zijn door het groeiproces vrijgekomen en het zetmeel uit de korrel is deels omgezet in suiker.

Dit resulteert in een hoger gehalte aan vitamines en mineralen, die meer lichaamseigen zijn en sneller worden opgenomen in het lichaam. Kortom; Genoeg redenen voor een smaakvolle Desem twister.

Ingrediënten

  • 2500 gram Puravita Sprouted grains
  • 1250 gram Volkoren meel
  • 1250 Tarwebloem (T65)
  • 200 gram O-tentic Tradizione
  • 3.350 gram Water 1e keer
  • 750 gram Water 2e keer

Werkwijze

Soepel deeg draaien. Wanneer bijna afgedraaid, resterende water inwassen. 90 min. bulkrijs. Licht doorslaan, in vieren vouwen en nog eens 60 min. bulkrijs. Rechte stukken van 300 gram afsteken. Leg in geplette tarwevlokken en twisten zonder te ontluchten. Op inschieter leggen en narijs van 90 min. geven. Ca. 25 min. bakken op 240°C.

Meer informatie? Neem dan contact op met uw Puratos contactpersoon of mail naar klantenservice@puratos.com

Dossiers
Lees ook
Bakkers in de media - week 26

Bakkers in de media - week 26

Brood van lokaal graan, bakker schrijft verhalenboek voor kinderen met dyslexie en ondernemen in coronatijd. Wat zagen we deze week voorbij komen over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Nieuwe wet excessief lenen

Nieuwe wet excessief lenen

Op 24 maart 2022 stuurde staatssecretaris Van Rij een wetsvoorstel, waarmee excessief lenen van de eigen vennootschap(pen) wordt aangepakt, naar de Tweede Kamer.

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.